Ötvös Tibor

Remek időtöltés a StarCraft 2: Whispers of Oblivion

Megjelent a StarCraft 2: Legacy of the Void prológusa, a Whispers of Oblivion, mely remek felvezetést kínál az érkező lezáráshoz.

A StarCraft második része nem egyben jelent meg és hosszú évek után hamarosan végre kerek lesz a történet és maga a játék is. Azonban még a Legacy of the Void előtt szinte a semmiből érkezett meg a Whispers of Oblivion címet kapott csomag, mely felvezeti a majdani lezárást a maga három küldetésével.

Aki szétnyüstölte a második fejezetet és megszokta a Zergekkel a játékot, annak szinte újra kell tanulni a játékmenetet. A Protoss ugyanis teljesen más. Nem teremnek - kis túlzással - minden bokorban az egységek, nem lehet csak úgy pótolni őket és a páncél alatt elég érzékenyek és sebezhetőek.

A sztori hőse Zeratul, az eretnek, akivel egy galaktikus katasztrófát kell megakadályozni, mielőtt az bekövetkezne. A játékmenet alapjai maradtak ugyanazok, melyeket eddig már megszokhattunk, de a prológus nyújt annyi egyediséget és izgalmat, hogy jól szórakozzunk.

Az első küldetésben például egy aszteroidán található börtönből kell kiszabadítani Protoss társainkat és közben persze figyelni kell a Zergekre és Terran csapatokra is. A két "ellenséges faj" a megszokott megoldásokat alkalmazza. A Terranok megvárják, míg sebezhetőek leszünk és rögtön lecsapnak, a Zergek pedig létszámbeli fölényükkel próbálják elfoglalni a területünket.



A másodikban a leleményességünkre lesz a legnagyobb szükségünk és a Void Rays-re. A pályának helyet adó bolygón ugyanis csak a felszín alatt van Vespene gáz és így nagyon meg kell fontolni mit is csinálunk. Éppen ezért érdemes az energiánkat a Void Rays-re összpontosítani, ami rendkívül hatékony lehet eme területen.

Végül pedig egy amolyan kifacsart Diablo-t kapunk a végén, melyben egy ősi épületen kell átjutni csapatunkkal, ami egyszer csak úgy dönt, hogy összedől. Ráadásul folyamatosan támadnak meg minket az ellenfelek, így csak annyi időnk lesz, hogy beizzítsunk egy speciális támadást vagy átgondoljuk egy percre, merre haladjunk tovább. Illetve bizonyos helyeken szerezhetünk új egységeket is, ennek ellenére nagyon oda kell figyelni az embereink épségére.

A StarCraft 2: Whispers of Oblivion pazar felvezetés és bár a három küldetés elég hamar letudható, de legalább ráhangolódhatunk a Protoss egységekre és a stílusukra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Atisz #12
    Unalmas.
  • calebone #11
    A prologue kampány MINDENKINEK elérhető lesz csak az előrendelők hamarabb megkapják. Nem értem amúgy ezt a pénzt vissza gondolkozást. Előrendelem, kijátszom, aztán bocs de nem tetszett és visszaváltom? Ha valaki szereti a Starcraft-ot úgyís végigtolta már a 2 kampányt. Tuti hogy nem ez lesz a gyenge úgyhogy nagyjából lehet tudni mit veszünk. Ráadásul a szemét pénzéhes Blizz nem is kötelez az első 2 epizód megvételére mert ez standalone lesz.
  • Sippie #10
    melyik pre-ordernél lehet visszakérni a pénzed, ha nem tetszik a játék?
  • Ender Wiggin #9
    Nem hinném, hogy ezzel foglalkoznod kéne. Ha Starcraft rajongó vagy, kizárt, hogy nem fog tetszeni.
  • Szefmester #8
    Oké.. előzetesben veszed meg.. de visszakérheted a pénzed ha nem tetszik?
  • Sippie #7
    nem a 3 pálya kerül 40 usd-be, hanem a következő "kiegészítő", az előrendelők meg megkapják ezt a 3 pályát.
  • Szefmester #6
    Szóval egy játék harmadának a töredékéért elkérnek ennyi pénzt.. sőt.. úgy általában pénzt kérnek?

    Szerintem ők már nagyon átlépték azt a határt ami után már nem szabad foglalkozni a céggel és a termékeikkel.
  • tibro #5
    "pre-purchase Legacy of the Void now and receive instant beta access with 3 prologue missions and more..."
    40 USD-ért lehet "kipróbálni"
  • Harkat 89 #4
    De ez most teljesen különálló 3 pálya, vagy majd a megjelenő rész első 3 pályája, amolyan demo formában?
  • Sippie #3
    "How can I play these new campaign missions?
    We will be making Whispers of Oblivion available to all players before the game’s release, but prior to that, we will be providing early access to the Prologue missions with pre-purchase of the game. Look for more details sometime in July."