Ötvös Tibor

StarCraft 2 karakterek

Alig két hét és végre megjelenik az utóbbi évek egyik legjobban várt játéka, a StarCraft 2: Wings of Liberty. A héten tett ígéretünkhöz hűen most következzen egy kis karakter bemutató, mivel az egyik internetes oldal összeszedte az összes, a történet során felbukkanó alakot és számos olyan is szerepel közöttük, akiről most hallunk először.

Először jöjjenek azonban azon karakterek, akik a történetben fontos szerepet játszanak. Mondhatnánk úgy is, hogy ők a StarCraft univerzum főszereplői. Az első az első részben megismert Arcturus Mengsk, aki a korábbi lázadó felfogását lecserélte és most ő a Dominion vezetője, császára. Ráadásul minden elkövet azért, hogy a Jim Raynor vezette lázadókat elnyomja, eltiporja.

A másik szereplő az előbb említett Jim Raynor, akinek eléggé kicsúszott a lába alól a talaj, mióta a mostani események előtt 4 évvel "legyőzték" a Zergeket. Ráadásul továbbra is szeretné kideríteni, hogy pontosan mi is történt egykori szerelmével, Sarahval, akiből végül legnagyobb ellensége vált.

Sarah Kerrigan volt Jim egykori szerelme és egyben egy Ghost katona is, ám Mengsk hathatós közbejárásának köszönhetően a Zergek vezetője lett. Az elmúlt 4 évben a sebeit nyalogatta, de most visszatér csapata élén, mely erősebb és könyörtelenebb mint azelőtt bármikor.

Zeratul Jim barátja és egyben a Sötét Lovagok vezetője, aki most a Xel'Naga ősi próféciáit kutatja és végül olyasmire jön rá, mely nagyban érinti barátját is. Tychus Findlay szintén Jim életében játszik fontos szerepet, ám ő a megtestesült gonosz is egyben. Az, hogy ezúttal mi lesz a története, még nem ismert ráadásul a játékban először bukkan fel, hiszen eddig csak a StarCraft könyvekben találkozhattunka nevével.

Ahogy Matt Hornerével is, aki Tychus tökéletes ellentéte, maga a földre szállt angyal, a megtestesült jóság, aki rendszeresen támogatja Jimet és valamilyen szinten óvja is őt a morális ballépésektől. Ráadásul az egyik legjobb pilóta és így sokszor hasznunkra válik. Gabriel Tosch szintén új, ám ő valóban most debütál eme világban. A raszta frizurával megáldott karakter egy rettegett Ghost ügynök, aki saját értékrenddel és egy mesterlövészpuskával rendelkezik.

Ariel Hansont Jim az Agria bolygón mentette meg a Zergektől, aki cserébe a Hyperion Laboratóriumban a Protoss leletek és Zerg biomechanikai rendszerek segítségével folyamatosan kutatja az ellenség megölésének újabb és újabb lehetőségeit. Ugyanezt a feladatot látja el a képregényekből átlépett Egon Stetmann is.

Kate Lockwell Mike Liberty riporteri helyét vette át. A StarCraft: Frontline címen futó manga-képregényből megtudhattuk, hogy Liberty egy Dominion csatahajóról mentette meg Lockwellt, aki olyan felvételeket készített, mely nagyon rosszul érintette volna a Dominiont, így ő inkább a háttérben maradt, az anyagot pedig Libertynek adta. Ennek köszönhetően továbbra is készítheti a riportjait és kémkedhet a lázadóknak.

Graven Hill egy NPC, aki a Hyperion kantinjában található meg. Nála tudunk zsoldosokat toborozni. Nyon a szétzavart Tal'darim Protoss csoport vezetője, akik beleőrültek abba, hogy a Zergek által megszállott Auir bolygón sorsukra hagyták őket. Jim és csapata rögtön a játék elején összetalálkozik vele és épp ezért Nyon az első komolyabb ellenfelünk.

A következő szereplők a történet szempontjából nagyon fontosak lehetnek, ám felbukkanásuk komoly spoiler-veszélyt jelent, így csak az olvassa tovább, akit ez nem zavar. Az első és legfontosabb, hogy az eredetileg StarCraft: Ghost játék főszereplőjének szánt Nova visszatér, ám azt még nem tudni, hogy csak egy rövid cameoban vagy esetleg egy fontosabb szerepkörben bukkan fel.

A korábban említett Mike Liberty is visszatér. Az UNN egykori riportere a korai Liberty's Crusade című könyv főszereplője volt és a Brood War eseményei után végül Jim lázadóinál kötött ki. Mostanra az egyik vezetőjük lett, aki mindenáron be akarja mutatni az igazságot a Dominion működéséről.

Visszatér az egyik Protoss vezér, Artanis is, aki Jim csapatának leghűségesebb segítője és a Zergek legrettegettebb ellenfele is egyben. Az elmúlt 4 évben a Protossok igazi vezére lett, aki népének folyamatosan új otthont keres.

Az első valódi spolier következik. A képen látható ember/zerg hibrid Ajendarro Ybara, aki fontos szerepet kap majd a történetben. Az még nem tisztázott, hogy valóban egy hibrid vagy "csak" megfertőzte őt egy Zerg vírus, mindenesetre Sarah Kerrigan után ő a második mix, aki saját névvel, történettel és személyiséggel rendelkezik.

Visszatér Tassadar is. A karakter valószínű egy Archon alakjában bukkan fel újra és számos új képességre is szert tesz. Végül - meglepetésre - Overmind, a Zergek vezetője is tiszteletét teszi a folytatásban, akit egyébként épp az előbb említett Tassadar "pusztított el". Nos, a jelek szerint nem végzett tökéletes munkát, mivel az értesülések szerint Overmind túlélte a zuhanást és most újra harcba száll.

Ennyi lett volna, de amint megjelenik a játék, egy mindenre kiterjedő kritikában visszatérünk a Blizzard programjára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Stranger666 #6
    am. a fele nem igaz annak ami itt elhangott. Fogalmam sincs ezeket az infókat honnan szedték, a spoiler veszélyes rész után SEMMI nem igaz.
  • morden #5
    Örülök, hogy van cenzúra és javítás :D
  • picurmanoo #4
    Ha zavar, akkor ne olvasd el!
  • Carbine #3
    Most amíg meg nem jelenik ez a vacak, minden nap lesz valami cikk róla?
  • gombabácsi #2
    brazil
    :)
  • gombabácsi #1
    egy brazis sorozat is büszke lehetne erre a szinvonalra :D