Ötvös Tibor

Meglepetést okozhat a The Technomancer?

A Mars elég mostohagyerekként van kezelve a játékvilágban, ám a Spiders ismét visszavisz minket a Vörös bolygóra.

Valamilyen oknál fogva a játékfejlesztők nem nagyon próbálkoznak azzal, hogy a Marsra helyezzék alkotásuk történetét, helyette inkább a Föld vagy egy idegen és ismeretlen világ adja a helyszínt. A Spiders azonban már másodszor tér vissza a Vörös bolygóra és ezúttal nagy az esély arra, hogy a The Technomancer meghozza a sikert és a csillogást.

A játék története szerint a Marsot az emberiség sikeresen kolonizálta, ám ahogy az már lenni szokott a víz hamar elfogyott és a különböző frakciók között kitört a háború. Mi egy Technomancer szerepét öltjük magunkra, aki amolyan helyi Jedi. Képes elektromosságot fejleszteni a testével és azt harcban alkalmazni is. Emellett rendelkezik még számos fegyverrel és emberfeletti képességgel.

Bár a csapat előző alkotása, a Mars: War Logs és a The Technomancer ugyanabban az univerzumban játszódnak, még sem lesz átfedés a két alkotás között. Rejtve persze biztosan lesznek majd bizonyos utalások, de a történetek semmilyen módon nem kapcsolódnak össze.



A Mars egy teljesen szabadon bejárható világot takar magában és miközben mi harcolunk a különböző ellenfelekkel, addig a bolygó lakói élik a maguk kis életét. Beszélhetünk az NPC-kel akik természetesen feladatokat és segítséget nyújtanak vagy igényelnek és a különböző döntéseink is befolyásolják majd a velük kialakult kapcsolatot.

A harcrendszer hasonlóan működik majd, mint a Bound by Flame-ben, de azért akadnak az ottanitól eltérő lehetőségek is. Három harcmodort kapunk, melyek között menet közben szabadon választhatunk. Az elsőben egy bottal osztjuk az áldást, a másodikban a kés-puska kombó vár ránk, míg a harmadikban a klasszikus kard és pajzs lesz a legjobb barátunk.

Kalandjaink során persze társakat is kapunk, összesen 6 főre bővülhet a csapatunk és mindig mi választjuk meg, kivel indulunk harcba. A fejlesztéseket azonban nem végzik el maguktól így mindig figyelni kell arra is, hogy a saját karakterünk mellett a többieket is karban tartsuk.

A francia Spiders eddig nem robbantott nagyot, de a jövőre megjelenő The Technomancer be is biztosíthatja a csapatot az élvonalban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #3
    Eszembe jut több jó Marson játszódó játék is. Red Faction, Red Faction Guerilla és az egyik legjobb shooter, a Chaser.
  • Zombee #2
    Nem mostohán kezelt a Mars, csak semmi érdekes nincs benne. Lakatlan szikladarab, közel van, kevésbé érdekes még a kolonizálása is, mivel az emberek legfeljebb magukkal keveredhetnek konfliktusba idegen létforma híján.

    Maga a játék sem tűnik érdekesnek.
    Utoljára szerkesztette: Zombee, 2015.06.29. 14:52:40
  • Sippie #1
    hát a múltkori gameplay alapján aligha... ótvar gagyinak tűnt.