Ötvös Tibor

Afro Samurai 2: Revenge of Kuma - van még rajta mit csinálni

Számos remek játék volt kint az E3-on, de az Afro Samurai folytatása nem tartozott közéjük.

Az Afro Samurai 2 egyenes folytatása elődjének és éppen ezért a megoldásaiban nem is újít szinte semmit. Ugyanaz a grafika, ugyanaz a játékmenet... csak más főszereplő. Ezúttal Kuma bőrét ölthetjük magunkra, akit Afro az első részben nagyon elvert és most egy medve-fejfedőben, cigarettával a szájában, rap-zenére indul az első rész hősének nyomába.

A bemutatott változatban az Igazság Templomban harcolhatunk, ami azonban komoly kihívásokat nyújt. No nem azért mert annyira nehéz lenne lecsapni az életünkre rontó ellenfeleket, hanem akkora káosz van az irányításban és a kamerakezelésben is, hogy minden egyes harcban meg fogunk izzadni. Kuma három harcművészeti stílust is profi módon képvisel: Afro, Kuma és Master.



Minden egyes stílus bizonyos ellenfelek ellen alkalmas és menet közben is válthatunk közöttük. Az ütéseinknek azonban nincs súlya és Kuma ráadásul mintha késve reagálná le a mozdulatainkat. Ezt mindig bele kell számolni a küzdelmekbe, mert különben hamar ott hagyjuk a fogunkat.

A sikeres kombók végén kapunk különböző kivégző mozdulatokat, melyek azonban szintén elég rosszul festenek. Nem egy alkalommal szimplán eltűnik a kard a kezünkből és így viccesen mutat, ha a semmivel vágjuk le az ellenfeleink fejét. A kamerát pedig nem lehet eléggé szidni. Beragad a különböző tereptárgyakba, ráadásul számos alkalommal rossz szögből mutatja a harcokat is, így nem látjuk a csatát.

Egy szó mint száz az Afro Samurai 2: Revenge of Kuma jó pár éves lemaradásban van a konkurensekhez képest - mondom mindezt úgy, hogy az első résszel elég jól szórakoztam. A csapat még nem adott meg premier-dátumot, így csak remélni tudjuk, hogy dolgoznak még a projekten, mert ez így ma már édeskevés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!