Ötvös Tibor

Call of Duty: Black Ops 3 előzetes

A jövőbe és nem a világháborús korszakba visz el minket a Call of Duty idei része.

Az Activision kénytelen-kelletlen leleplezte a hétvégén a Call of Duty sorozat idei részét, mely a Black Ops 3 címet kapta. A projektről elég sok minden kiderült már szombaton, így a kiadó és a fejlesztő nem tehetett mást, inkább megerősítette az értesüléseket és bemutatták az alkotást. Ezzel pedig nagyon sok vitát generáltak... elég csak a Deus Ex fejlesztőinek Twitter-üzeneteire gondolni.

Melyik lenne a jobb?
  • World at War 2
  • Black Ops 3
  • Ghost 2
  • Valami egyedi végre...
  • A CoD egy nagy sz...
A játék fejlesztésére kemény három évet kaptak a csapatnál és ezt ki is használták... legalábbis ezt mondják a készítők. Személy szerint semmi olyasmit nem látok a Black Ops 3-ban amit ne láttunk volna már máshol. És itt nem csupán a Deus Ex sorozatra gondolok a sztori miatt, a Titanfall bizonyos elemeinek lenyúlása is egyértelmű.

De nézzük, milyen is lesz a Black Ops 3. A sztori szerint a Black Ops 2 után járunk és a katonák ezúttal nem exoskeletonban ugrálva harcolnak, hanem különböző implantátumok, kibernetikus végtagok vannak beléjük ültetve... a hatás azonban nagyjából ugyanaz. Erősebbek, gyorsabbak lesznek az embereink és ezért azt kell mondanom, hogy az Advanced Warfare-től is nyúltak a Treyarch tagjai.



A második Black Ops kalandban többféle befejezést kaptunk, ami egyedivé tette a kalandot. A harmadik fejezet esetében azonban ez nem így lesz. Itt csupán egyetlen kimenetele lehet a sztorinak, teljesen lineáris lesz az egész kaland. Ennek ellenére hozhatunk majd különböző döntéseket ám ezeknek hatása nem lesz a végére. Erre egyébként a ko-op mód bevezetése miatt volt szükség. Kérdés, hogy mennyire szívesen áldozza be egy rajongó az érdekes történetet azért, hogy a kampányt is letudhassa három barátja oldalán.

Fontos és abszolút kiemelendő újdonság, hogy ezúttal, a Call of Duty játékok történetében először szabadon alkothatjuk meg karakterünket, aki így egyébként nő is lehet. Mivel azonban a franchise eddigi részei is a multis lehetőségek miatt maradt emlékezetes, így nézzük, ott milyen változások lesznek.



A legfontosabb a falon futás lehetősége, mely a Titanfall játékmenetét emeli át a Call of Duty-ba (vicces, hogy épp az egykori Infinity Ward-tól vették át az ötletet). Emellett kapunk egy dupla ugrást illetve egy becsúszást is (power-slide). A multiban kilenc különböző specialista közül választhatunk, melyek közül eddig négyet lepleztek le a fejlesztők.

A Seraph egy nagyot sebző revolvert kap (lásd Destiny), a Ruin tüskékkel borít be nagyobb területeket, a Reaper egy komoly fegyverzettel rendelkező kis robot, míg az Outrider egy csigás íjat alkalmaz majd a harcokban. Bemutatkozik még a Gunsmith, azaz a Fegyverkovács is és itt tudjuk majd fejleszteni és alakítgatni fegyvereinket.

A Call of Duty: Black Ops 3 eddig nem sok újdonságot tartogat és kíváncsian várjuk, mivel készül a Treyarch. Az eddigi részeket is lehetett utálni de azért mégis mindegyikben volt valami egyedi (Ghost-ban a kutyás részek, az Advanced Warfare-ben az exoskeleton stb), a Black Ops 3 esetében azonban ezt hiányoljuk még. A Zombies-mód szintén nem új, az implantátum ismert más játékokból... ha csak ennyi lesz, akkor sokkal jobban örültünk volna a World at War 2-nek. Nem lepődnénk meg, ha jövőre ilyenkor a Ghost 2-ről írnánk hasonlókat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BCs design #7
    a legutóbbi részben is a jövő katonái voltak :D
  • Hammer2 #6
    A Ghost nekem nem jött be, de a Black Ops szerintem jó sorozat.
  • Atisz #5
    Még mindig a kiegészítője tűnik a legjobbnak.

  • Omega #4
    A játékidő lenne már hosszabb.
  • G18XM8 #3
    Ízlések és pofonok. Nekem pl pont a világháborús téma volt unalmas és a futurisztikus elemek dobják fel. Én várom. A ghost 2-t is.
  • Cyborg00 #2
    Unalmas már ez a Call of Duty. A Black Ops óta csak kipróbálás szintjén merültem bele az aktuális kiadásokba és egyik sem fogott meg. Egy vérbeli világháborús Cod kellene már, nem a Titanfall-Deus Ex koppintás.
  • ozimak #1
    SSDD