Ötvös Tibor

A legmagasabb besorolást kapta a Hatred

A legmagasabb besorolást kapta a nagyon brutális Hatred, melyen így a fejlesztők semmit nem finomítanak.

A Destructive Creations feltehetően tapsikolt örömében, mikor a Steam Greenlight-ról lekerült a Hatred címet kapott, nagyon brutális alkotásuk, hiszen ekkora ingyen-reklámot kérni sem kérhettek volna. A játékvilágban mindenki megismerte a Hatred-et és így már jóval többen várják a projekt megjelenését.

A fejlesztők már egyébként akkor elmondták, hogy a játékmenet és a képi világ brutalitásából, erőszakosságából nem vesznek vissza, nem lépnek vissza a saját elképzelésükből. Ennek azonban ma újabb következménye lett. Az Amerikai Korhatár-Besoroló Bizottság, az ESRB a saját területén ugyanis az Adult Only, azaz a 18 éven felülieknek! kategóriába tette a programot.



"Jobban örülnénk, ha a 14 éven felülieknek! kategóriába kerülnénk, hiszen az AO-besorolás később megnehezítheti az esetleges konzolos portolásokat... másrészről viszont ebben az esetben lehet, hogy a rajongók azaz ti nagyon csalódottak lennétek" - áll a csapat fórumán. "Kíváncsian várjuk, hogy a PEGI (Egységes Európai Játékinformációs Rendszer) milyen besorolást ad."

Az ESRB többnyire azon alkotásokat sorolja be az AO-kategóriába, melyekben szexuális tartalom vagy szerencsejátékkal kapcsolatos elemek láthatók. A Hatred esetében az erőszak durva ábrázolása és a nyelvezet miatt hozták meg ezt a döntést. "Nem pontosan értjük, miért kapta a Hatred az AO-t, hiszen nincs benne semmi szexuális tartalom, de ugyanakkor büszkék is vagyunk, hiszen az amerikai játékfejlesztés ez a második cím, mely csak az erőszak miatt kapta meg ezt a címkét."

Mondjuk ebben téved a csapat, hiszen a Hatred pontosan a harmadik ilyen alkotás. Az első a PS One-ra készített, ám végül soha meg nem jelent Thrill Kill volt, a második pedig az online szerencsejáték, a Peak Entertainment Casinos. Első körben a Manhunt 2, a Grand Theft Auto: San Andreas (ugye rémlik a Hot Coffee?) és a Fahrenheit (Indigo Prophecy) is AO-ba került, ám pár jelenet kivágásával sikerült az egyel alacsonyabb 14 éven aluliaknak! sávba beesni. Mindenesetre ez újabb remek reklám a Hatred számára, mely továbbra sem rendelkezik megjelenési dátummal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Paddy #15
    Itt arról van szó, hogy azért mert valakinek nem tetszik a játék (mert a lányos lelkének túl erőszakos), akkor elkezd a játék betiltása ellen kampányolni vagy szörnyülködni, hogy "óóó micsoda kegyetlenség ilyet kiadni". Mindenkinek joga van arra, hogy nem tetszését fejezze ki egy játékkal kapcsolatban, de arra rohadtul nincs, hogy más játékosoktól is megvonja a játékélményt saját lelki bénultsága miatt. Remélem soha nem leszek olyan játékoktól rettegő arc, mint az általam említett egyedek.
    Utoljára szerkesztette: Paddy, 2015.01.26. 10:48:17
  • Archenemy #14
    ÉRtem,. már csak azt mondd meg, hogy akkor kötelező szeretnem-e ezt a játékot, hogy én is jó arc legyek, mint te, vagy van olyan opció is, hogy szerintem ez egy szar, értelmetlen, feltűnési viszketegséges játék?
  • Archenemy #13
    " Civilt ölni bűn,meg beteges,de németet ölni az hősiesség?"
    Német civilt ölni szintén bűn, orosz vagy amcsi katonát meg a körülményektől függően lehet hősiesség. Semmi nem bünteti egy háborúban az ellenséges katonák megtámadását és megölését, ellenben a világon mindenhol büntetik a civilek megtámadását.
  • bakkerman #12
    csak propaganda kerdese minden...anno a san andreast azzal tukmaltak a jatekosokra, hogy "kurvazz,bandahaboruzz,koss el repulogepeket" stb..ezek voltak a nagy ficsörök,azt bevette az emberek gyomra,es senkiben nem merult fel erdekes modon h ez akar karos is lehet a gyerekekre,mert a gta az egy baszott nagy kiado termeke volt.
  • Paddy #11
    A véleményem ugyan az , mint korábban:

    Na álljon meg a nászmenet! Az agyam ledarálom azon, mikor előjönnek a hivatásos rettegők azért, mert a kis mimóza lelkük számára túl erős játék jelenik meg! Ráadásul bebújnak a gyerekek mögé, mert gyáva sz@rok és nem merik kijelenteni, hogy "gyökér vagyok és még egy játékot sem tudok megfelelően értelmezni, ha már gyilok van benne". Ugyan már!
    Első sorban a szülők felelőssége, hogy a kölköt kontrollálják azzal kapcsolatban, hogy mivel játszik. Aki fiatal hozzá, gyenge a gyomra, pszihésen hülye és úgy érzi,. hogy egy játék miatt (ennyi erővel az esti híradó vagy a kék fény hírei miatt is) a valóságban is ölni akar, az NE játszon vele.
    Teljesen mindegy mennyit fejlődtek a játékok grafikában, ha valakit a szebb grafika, hangok, precízebb irányítás, komolyabb történet gyilkossá változtat, ott vagy a szülő a felelős - mert debilt nevelt a kölökből - vagy az orvos, aki nem utalta be az illetőt a zárt osztályra.
  • sárkánylovag #10
    Cél és értelem nélküli vérfröcsögés.
    Pszihopata képzés felsőfokon.
    Kb 5 perc alatt megunod de valamivel fel kell tűnni a médiában.
  • bakkerman #9
    bármelyik GTA.-ban előidézheti magának a játékos az "öncélú,értelmetlen erőszakot". Csak az egy összetettebb játék,ennél meg tényleg csak a mészárlás a lényeg. A Cod2-ben meg német katonák százait KELLETT lemészárolni,mert éppen az volt a küldetés,a körítés meg a sztori mindegy,de a lényeg,hogy ölnöd kellett,máskülönben nem juthattál tovább. Persze az egy háborús játék...mégse tiltakoztak ellene az emberek,hogy milyen csúnya dolog halomra ölni a német katonákat,lehet pont ezért,mert a csúnya gonosz németeket kellett ölnöd. Szóval a lényeg,miért ne férhetne meg a piacon egy ilyen játék is mint a Hatred? Civilt ölni bűn,meg beteges,de németet ölni az hősiesség?
  • Zombee #8
    Volt már róla cikk az sg-n, nem is egy. Direkt nem linkelek és idézek belőlük.
  • Zombee #7
    Neked is inkább olvasni kéne játék helyett. Mi az a gamé? Az olyan, mint a more? Nem csak a látvány lehet egyeseknek felháborító, hanem már az öncélú, értelmetlen erőszak is.
  • Lapajka #6
    Jaj haggyadmár.. már megint egy ilyen... ó drágakenyér.... Zokogva kérdezem, hogy mi lenne ezen olyan sokkoló, amikor semmi nem látszik? SEMMI!!! Kb 1 centis emberkék, milliméteres vértócsák... Esetleg keressek nagyítóval a képen egy agyvelő darabot, vagy mitől kéne hogy sokkolódjak tessék már mondani? Mi az, amitől elborzadhatok és sokkolhat.. egy ilyen szánalomhalmon..? Nevetségesen szánalmas! Ilyen debil, felülnézetes, mütyür szereplőkkel összebarmolt antijáték förtelmek nemhogy nem sokkolnak, hanem röhögtetnek inkább és idegesítenek.... kizárólag agyhalott lámák játszanak velük... (akik még életükben nem láttak igazi jó gamét)
    Ha sokkot akarsz, akkor FPS játékkal játssz, ahol 3d-ben kvázi VR-ben átéled a dolgot, megismétlem fps, azaz first person (belső nézetes junó?) módban; nem pedig 10 kilométerről, felülről madártávlatból nézegetve az eseményeket, mert az immerzivitása a dolognak egy nagy nulla.... ja jó, persze hogy vannak ilyen betét videók, amikor közel hoz egy-egy kivégzésnél... aha gratulálok... jaj hagyjuk már el... 10 évesen még biztos marhára sokkol.. afölött értelmes embert aligha.... ;)
    Utoljára szerkesztette: Lapajka, 2015.01.21. 02:02:57