Ötvös Tibor

Több felnőtt nő játszik, mint gyerek

Érdekes kutatást tett közzé az Entertainment Software Association.

A mai napig sokakban él az a kép, hogy azon férfiaknál, akik különböző videojátékokkal játszanak, valami nem stimmel. Általában azt gondolják, hogy nem tudnak felnőni, mivel ilyen "gyerekes" dolgot művelnek. Nos, egy friss kutatás szerint, melyet az Entertainment Software Association tett közzé, mára már az amerikai nők fele is játékosnak nevezhető.

A dobogó legfelső fokán természetesen továbbra is a férfiak állnak, ám a megkérdezett nők 48 százaléka is azt állítja, hogy rendszeresen szórakozik valamilyen játékkal. Ez egyébként 8 százalékos növekedés a 2010-es kutatáshoz képest. A legérdekesebb azonban, hogy a 18 éven aluliak közül jóval kevesebben vallották magukat játékosnak, mint az előbb említett nők 48 százaléka. További részletek a mellékelt PDF-ben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Evoluti0N #2
    Néztem ezzel kapcsolatban egy videót és elég érdekes statisztikák szerepeltek benne. Például, hogy ezek az ún. női gamerek nagy része Farmville-lel és hasonló játékokkal játszik. Azért ez alig hasonlítható össze egy kamasz/felnőtt férfivel, aki mondjuk GTA-zik.

  • Molnibalage #1
    Inkább azt kellene nézni, hogy ki milyen játékkal játszik. A férfi játékost azért tartják átlagban kockábbnak, mert sokszor olyan játékkal játszik, amit más nem is játéknak titulálna, annyira hardcore vagy rétegjáték...