Ötvös Tibor

Bemutatkozott a Call of Duty: Advanced Warfare multija


Kilóra megvette a sajtó nagy részét a Kölnben leleplezett Call of Duty: Adanced Warfare multija.

Az Activision és a Sledgehammer Games nagyon jól tudja, hogy a Call of Duty rajongók közel 90 százaléka nem a szóló kampány miatt vásárolják meg az aktuális részt, hanem a valóban, néha remek megoldásokkal és módokkal jelentkező multi kedvéért. Éppen ezért az Advanced Warfare kapcsán már külön készültek a leleplezésre, mely a korábbi ígérethez híven meg is történt Kölnben.

Ahogy az várható volt az egész játékmenet az exoskeletonokra van kihegyezve. Hét egyedi képességet kapunk, melyek mindegyike azonban csak korlátozott ideig használható. És itt jön a képbe a stratégia, hiszen ésszel kell beosztanunk ezen képességeket. A bemutatott részben ez jól látható volt, hiszen bár egy késsel üldözte az egyik játékos a másikat, de a sebesség-mérője illetve az ugrása még majdnem maximumon volt és így egy látványos hátra szaltóval került az üldözött feje fölé, egy nyisszantás és meg is volt a kill.


A Pick 13 is bemutatkozott. Ennek lényege, hogy a Black Ops 2 Pick 10-zel ellentétben immáron 13 dolgot vehetünk fel a pályán és tarthatunk magunknál. Kölnben négy multis pálya mutatkozott be. A Biolab, ami egy laboratóriumban játszódik; a Riot, melyben egy bagdadi börtönben harcolunk; az Ascendben egy űrfelvonó terminálja, a Defenderben pedig San Franciscoban a Golden Gate híd mellett harcolhatunk.

Kiderült az is, hogy összesen 12 játékmódot kapunk. Lesznek nagy visszatérők a Team Deathmatch, Domination, Kill Confirmed, Hardpoint, Capture the Flag és Search and Destroy képében, de kapunk megújult módot is (a War itt Momentum névvel lesz elérhető). Az Uplink egy bugyuta, ugyanakkor meglepően szórakoztató új mód, melyben az űrben kell egy műholdat dobálni társainkkal, végül pedig egy villogó területre irányítani. Nagy sikert aratott ez a mód, nagyon könnyed szórakozást kínál.


A helyzet az, hogy a legkomolyabb bejelentést a Call of Duty: Advanced Warfare prezentációjának a végére tartogatta a kiadó. A játékban ugyanis lesz LAN támogatás is. és ez talán a tegnapi nap legjobb híre! A Call of Duty: Advanced Warfare november 4-én jelenik meg, ám az előrendelők már egy nappal korábban játszhatják az alkotást (a multit is) és ők alapból a Day Zero Edition gazdái lesznek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • amitakartok #5
    Miért van az, hogy az emberek mindig kiakadnak a futurisztikus FPS-eken? Tudom, hogy manapság divat a CoD-ot fikázni, de akkor is. Nem lehet erről mondani, hogy Crysist vagy Unrealt koppint, mert ilyen erővel az összes FPS a Doom-ot koppintja.

    Akkor is érdekesnek tűnik. (És úgy mondom ezt, hogy egyetlen Modern Warfare/Black Ops résszel sem játszottam soha.)
  • MuldR #4
    Akar jo jatek is lehetett volna belole..... :(
  • gyualmighty #3
    inkabb Crysis-t :D
  • mcwolf #2
    Ugráló késes nindzsák!
    Kösz, de akkor ez kimarad. Eddig is utáltam a késsel rohangáló séfeket, most még ugrálni is fognak.
  • Neocortex #1
    unrealt csináltak belőle :o