Ötvös Tibor

A fejlesztők is kiválasztották kedvenceiket

A generációváltás alkalmával az egyik magazin megkérte a legismertebb fejlesztőket, hogy árulják el, melyek voltak a saját kedvenceik az előző korszakból.

Személy szerint mindig is érdeklődve figyeltem, hogy a különböző fejlesztők mennyire követik figyelemmel a konkurens csapatokat és vajon elismerik-e azok munkáját. Nos, az egyik magazin a generációváltás bekövetkeztével kíváncsi volt rá, hogy a legismertebb alkotók számára melyek voltak az előző generáció legmeghatározóbb játékai.

Steve Papoutsis, a Visceral Games elnök-vezérigazgatója, aki leginkább a Dead Space sorozattal vált ismertté a következő öt alkotás nevezte meg: Uncharted 2: Among Thieves, Batman: Arkham Asylum, Battlefield: Bad Company 2, Super Mario Galaxy és The Elder Scrolls V: Skyrim. Garth DeAngelis, a Firaxis Games vezetője már másképp gondolta: GTA 5, Tomb Raider, The Walking Dead, Limbo és Catherina.



Természetesen nem soroljuk fel az összeset (akit érdekel, az itt nézheti meg a teljes listát), az azonban mindenképpen érdekes, hogy senki nem nevezte meg a saját vagy a csapata művét. Meglepő például Aaryn Flynn, a BioWare egyik vezetőjének listája: Uncharted 2: Among Thieves, Darksiders, New Super Mario Bros Wii., Geometry Wars: Retro Evolved és Red Dead Redemption.

Senki nem hibáztatta volna őt, ha a Mass Effect-trilógiát ideveszi, hiszen a generáció egyik legmeghatározóbb trilógiája volt ez a sci-fi eposz. De szintén szerény volt Evan Wells, a Naughty Dog társelnöke is, aki olyan alkotásokon dolgozott, mint a The Last of Us vagy az Uncharted-trilógia és mégis a kedvence a Wii Sports Resort volt.

Ha már itt tartunk, akkor minket nagyon érdekelne, hogy az olvasóink számára melyek voltak azok a programok, melyek miatt kellemes emlékeik lesznek, ha a PS3-ra vagy az X360-ra gondolnak. A mi listánk (a teljesség igénye nélkül): Mass Effect, The Walking Dead, BioShock 1, Uncharted-trilógia és a Batman: Arkham City.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macropus Rufus #1
    A Limbo az tényleg jó. Talán még az Uncharted. Mass Effect sem rossz, de kicsit hosszú, viszont a környezet nagyon szép.
    A kedvencem - ami nincs a fenti listákban - a Start the party :))) a grafika nem komoly, de a játékélmény verhetetlen. Továbbá a Tumble, szigorúan 3d-ben!