Ötvös Tibor

Arkham Lovagja végez Denevér­emberrel?

A Rocksteady hivatalosan is bemutatta az új karaktert, Arkham Lovagját, aki a Batman: Arkham Knight-ban debütál.

Denevérember A sötét lovag, ám mint az már korábban kiderült, nem ő lesz a Rocksteady harmadik és egyben utolsó Batman: Arkham alkotásának címszereplője. Az Arkham Lovagja kifejezés egy teljesen új karaktert takar, akit kifejezetten a játéksorozathoz alkottak meg a DC és a Rocksteady munkásai. A sajtónak bemutatott demó érdekesen zárult, hiszen csupán a végén bukkant fel az új szereplő, aki ráadásul Denevéremberre vetette magát, le is gyűrte a földre, pisztolyt szegezett a fejéhez... aztán az elsötétedő képernyő alatt csak egy lövést lehetett hallani.

"A lehetőség nagyon izgalmas volt, de a rajongói visszajelzések még váratnak magára" - árulta el Dax Ginn, a csapat producere. "Éppen ezért volt olyan remek dolog a DC csapatával dolgozni, hiszen ezek a srácok nagyon tapasztaltak az ilyesmiben, sokat foglalkoznak a különböző karakterek megalkotásával. Szóval mikor eldöntöttük, hogy megalkotjuk saját karakterünket, akit behelyezünk Batman világába sokat segítettek nekünk. Ugyanakkor arra is figyelni kellett, hogy ne lógjon ki onnan és stimmeljen a megjelenése, a felszereltsége és minden más."



Ahogy azt már korábban is megtudhattuk ezúttal Gotham City-t kapjuk meg "játszótérnek", melyet továbbra is teljesen szabadon járhatunk be. A várost különböző bandák tartják ostrom alatt, akik bármit megtesznek, hogy végezzenek velünk. Denevérember azonban továbbra sem használ halálos eszközöket, nem öl meg senkit. "Batman gyilkosságmentes filozófiája nem változtatható meg" - zárta rövidre ezt a kérdést Ginn.

A leglátványosabb jeleneteket a Batmobile-lal való száguldozás jelenti. Ginn szerint nagyon izgalmas autós üldözéseket kapunk majd a sztori során, ráadásul nem csak az utcákon közlekedhetünk a járművel, hanem a falakon is. A legfontosabb szerepet azonban Mr. Nigma (Rébusz) küldetéseiben kapja majd járművünk, hiszen itt szinte minden alkalommal használnunk kell azt.



Az időjárás is fontos szerepet kap majd, hiszen esőben nehezebben hallanak majd meg minket az ellenfelek. Ginn azt is elárulta, hogy az Arkham Knight nem a kényelem miatt nem kap X360-as és PS3-as változatot. Egyszerűen az előző generáció tagjai nem képesek kezelni egy Gotham City méretű várost, melynek minden lakója éli saját életét. A bemutatott változat PC-n futott, de az eső eleredtével néha még így is kicsit szaggatott a program. Ginn szerint még zajlanak az optimalizálási munkálatok és mindent elkövetnek azért, hogy ne legyen gond a számítógépes változatokkal sem.

A Batman: Arkham Knight továbbra sem rendelkezik hivatalos megjelenési dátummal, de a Rocksteady alkotása az idén biztosan elérhetővé válik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • halaszlo #4
    Inkább az új gépek eladási arányát akarják kicsit boostolni, szerintem. A PC-t is mindeg feltörik, mégis kiadják rá. Sőt, a PC-t mindig jobban kiemelik, ha feltörés a téma.
    De ki tudja, lehet, hogy tényleg elavultak már egy kicsit a régi konzolok. Lehet, hogy a GTAV városa eltörpül majd e mellett...
    Mindenesetre kár.
  • Svlad Cjelli #3
    dundiego86, aztamindenit mekkora logikad van. majd pont azert nem fogjak... uristen....
  • dundiego86 #2
    Szerintem azért nem kap x360 és PS3 változatot, mert ezek a gépek törhetőek, az új generációs modellek pedig még nem...
  • tomboy013 #1
    A GTA 5-öt a város nagysága ellenére mégis képesek voltak kiadni 360-ra, pedig az a terület biztosan jóval nagyobb lett mint amilyen ez lesz.