Ötvös Tibor

The Amazing Spider-Man 2 előzetes

Bemutatkozott az A csodálatos pókember második részének játékváltozata, melyet ezúttal is a Beenox fejleszt.

A Beenox már évek óta dolgozik a Pókember-franchise játékverzióin és ennek a munkásságnak voltak jobb (Shattered Dimensions) és rosszabb (Edge of Time) eredményei. A rebootolt filmsorozat első epizódja is megkapta a maga adaptációját és természetesen a második fejezet sem maradhat ki a szórásból. A fejlesztők ma egy játszható demó formájában be is mutatták a sajtónak a The Amazing Spider-Man 2 címet kapott játékot, mely a jelek szerint ismét a jobb alkotások közé tartozik majd.

Az eddigi játékokban a Pókember hálólengéséhez elengedhetetlen fonalat automatikusan lőtte ki hősünk, ám az új változatban már mi szabályozzuk, mikor melyik kezünkből jön ki a szükséges anyag. Ehhez az egér bal és jobb gombját kell majd nyomkodnunk, a megfelelő időben. Ha ugyanis hamarabb váltunk kezet, akkor bizony össze-vissza lengünk majd. Kicsit furcsa a rendszer, de viszonylag hamar megszokható.



A másik újdonság, hogy ezúttal magát Peter Parkert is irányíthatjuk. Ez annyit jelent, hogy sétálgatva a városban a mi feladatunk lesz eldönteni, hogy mikor melyik bűnténybe avatkozunk be. Ilyenkor elindul a filmben látott rohanás és már húzzuk is szét az ingünket. Ugyanakkor az átvezető jelenetekben is lesz majd döntési lehetőségünk. A bemutatott változatban Peter elmegy Harry Osbornhoz és a beszélgetés során mi választhatunk a felkínált válaszlehetőségek közül. A csevegés közben bejön egy pincér, ám Peter pókösztöne beindul és megakadályozza, hogy Harry megigya a mérgezett italt.

Az új hős-rendszer is változtatást hoz majd a játékmenetbe. A minitérképen bukkannak majd fel mellékküldetések, melyek kellően változatosak lesznek és komoly hatással bírnak majd a megítélésünkre. Ha ugyanis sikerrel mentünk ki egy égő házból pár embert (a füstben a pókösztön segít a tájékozódásban), akkor az emberek tapsolnak és éljeneznek majd, ha elsuhanunk felettük. Ugyanakkor az Oscorp meglátja bennünket a veszélyt és drónokat küld ránk.



Az akciósabb részek mellett visszatérnek majd a lopakodós küldetések is, melyek az eddiginél jóval kevésbé lesznek lineárisak. Szabadon választhatunk, melyik úton haladunk a pályán és elintézzük a gonosztevőket vagy sem. A grafika is megszépült, bár az Arkham City színvonalát még nem éri el. Ugyanakkor azt is be kell látni, hogy jóval nagyobb területet jelenít meg a The Amazing Spider-Man 2, ráadásul színesebben is. A játék május 2-án jelenik meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!