Ötvös Tibor

Máris megjelentek a Batman: Arkham Knight részletei

Alig emésztettük meg a hivatalos leleplezést, máris megjelentek a végleges információk és adatok a Rocksteady utolsó Arkham játékáról.

Nem kellett sokat várni arra, hogy pontosan megtudjuk, mit is tartalmaz majd a Batman: Arkham Knight. Elméletileg az áprilisi Game Informer magazinban mutatkozott volna be a projekt, ám - ahogy az már lenni szokott - a netes társadalom bizonyos tagjai ismét gyorsabbak voltak. Ez nekünk csak jó, hiszen legalább teljes képet kapunk arról, mit is nyújt majd a Rocksteady utolsó Batman-alkotása.

Igen, az utolsó mondat nem véletlen. A csapat ugyanis ezzel lezárja a szuperhős kalandjait és nem csupán az Arkham vonalat, hanem mindent, ami Bruce Wayne-hez kapcsolódik. A következő alkotásuk már valami teljesen új lesz, ám erről természetesen semmi nem derült még ki. De térjünk vissza a Batman: Arkham Knight világába.

Abba a világba, ami már nem csak Arkham szigetét nyújtja majd bejárható területként, hanem egész Gotham Cityt. Ez egyben azt is jelenti, hogy maga a bejárható terület ötször nagyobb lesz, mint az Arkham Cityben és három fő területre lesz majd osztva a város. Azonban töltési idő nem lesz!

Ha már a városnál járunk érdemes megemlíteni, hogy az utcák élnek majd, nem csak gonosztevők lófrálnak a járdákon, hanem teljesen átlagos lakosok is. Az utak is benépesülnek, járművek cikáznak majd alattunk és természetesen mi is beléphetünk a forgalomba. És itt lép képbe a Batmobile, mely kétségtelenül az Arkham Knight legnagyobb játékmeneti újítása lesz.

Batman kedvenc járműve egy gombnyomással előhívható lesz és a trailerben is látott mozdulatokat (azaz kiugrani belőle egyenesen a gonosztevőkre illetve ugyanígy visszaszállni) is kivitelezhetjük majd. Az utak elég szélesek lesznek, így száguldozhatunk is, ráadásul elég sok rámpa és hasonló, különleges mozdulatok kivitelezésére alkalmas eszköz lesz elhelyezve Gotham utcáin.



A Batmobile ráadásul elég komoly tűzerővel rendelkezik és szabadon rombolhatjuk a környezetet - persze csak ha akarjuk. Ráadásul Rébusz feladatai is többnyire majd az autónkhoz kapcsolódnak. Az elsőben például egy versenyen veszünk részt, ahol a zöld jeleken a megfelelő sorrendben áthaladva nyílnak majd meg a kapuk és zárulnak be a mögöttünk lévők.

Új mozdulatok is megjelennek majd. Ezúttal képesek leszünk ugrás közben eldobni a Batarangot illetve az egyik rosszfiút a másikhoz hajítani. Persze kapunk még rengeteg új lehetőséget, amire szükség is lesz, hiszen bizonyos helyeken egyszerre akár 50 ellenfél is vár majd ránk! A sztori egyébként egy évvel az Arkham City után játszódik. Joker halálával kisebb nyugalom köszöntött a városra, ám Madárijesztő összeszedi az összes gonoszt, hogy végső csapást mérjenek Gothamre és annak hősére.

Bár minden jel arra mutat, hogy Madárijesztő lesz a fő gonosztevő, de a Rocksteady elmondása szerint egy olyan alak ellen kell majd vívnunk a harcunkat, aki valódi kihívást jelent majd Bruce Wayne számára. És ez nem Hush lesz, akiről egyébként pár napja már lehetett pletykákat olvasni. Ugyanakkor minden eddiginél fontosabb szerepet kap majd Oracle, azaz Barbara Gordon, akinek szállását számos alkalommal keressük majd fel.

A jelek szerint a Rocksteady rendesen odateszi magát a búcsútáncra és extra meglepetést tartogat az előrendelőknek is, akik Harley Quinn bőrét is magukra ölthetik majd a játék Challenge feladatainál. A Batman: Arkham Knight az idén jelenik meg, de csak az új generációra és PC-re.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #2
    "Az utak is használva lesznek"

    Tibi ilyet újságíró nem ír, legfeljebb ötödikes általános iskolás.
  • Zombee #1
    Rejtély remélem nem Rébusz akart lenni...