Ötvös Tibor

South Park: The Stick of Truth próbakör

Az Obsidian Entenrtainment és a South Park alkotógárdája nagyon egymásra találtak, ezt nem is lehet tagadni. Korábban is voltak már próbálkozások, ám ezeknek olyan szörnyű eredményei lettek, mint a South Park Rally vagy a Turok grafikus motorját használó FPS.

A The Stick of Truth azonban már az első képkockáktól fogva éppen azt az érzést adta a rajongónak, amire mindig is vágytak: mintha egy epizódot néznének. Ráadásul hazánkban ez nagyon is aktuális, hiszen az egész alapjait a Fekete Péntek-trilógia jelenti... pontosabban az ott látott karaktereket öltik magukra a srácok a Trónok harca szériából.

Az egész bonyodalom pedig az Igazság Botja körül zajlik, ami igazából egy teljesen átlagos fadarab, ám a gyerekek szemében komoly hatalommal bír és az egész univerzumot irányítani lehet vele. A harcban két oldal van: a Cartman vezette emberek, akik a KKK nevet viselik és a Stan és Kyle mögött álló tündék. Eme harc közepébe csöppen bele karakterünk, aki számára sajnálatos módon először a KKK-vel kerül kapcsolatba, így bármit is teszünk, a Douchebag (finoman lefordítva: szemétláda) nevet kapjuk a keresztségben.



Mindenesetre az elején, ahogy azt már a 13 perces nyitójelenetben is láthatta mindenki lehetőséget kapunk rá, hogy kasztot válasszunk (a Zsidó lesz valószínűleg a legnépszerűbb, bár Cartman leszögezi, hogy nem lesztek túl jó barátok emiatt) majd ezután begyakorolhatjuk a mozgásainkat. A tündék támadása után pedig eltűnik a bot és a mi feladatunk lesz azt felkutatni. Először azonban meg kell keresnünk a KKK legnagyobb harcosait, a Tweek - Craig - Token triót.

A fő küldetések mellett természetesen számos mellékszálat is kapunk és mindenhonnan visszaköszönnek a sorozat jól ismert elemei. Az első órában eljutunk a kínai büfébe, a City Wok-ba, találunk Cartman fürdőszobájában Cherokee hajtampont, a Sajtos Pufi habzsolásával életerőt nyerünk vissza, kakit gyűjthetünk (ami igen értékes lesz, ha Kula Bácsival találkozunk), segíthetünk Al Gore-nak a Medvedisznóember felkutatásában, megtekinthetjük a kitömött Szőrmóksegget Jimbo és Ned boltjában és begyűjthetünk pár Chinpokomont is.



A külsőségekről szinte felesleges bármit is mondani, hiszen éppen olyan az egész, mintha egy South Park epizódot néznénk. A különbség mindössze annyi, hogy itt bármikor letérhetünk a fő csapásirányról és szabadon bebarangolhatjuk a városkát. Ezen kalandozásaink során számos korábbi rész köszön majd vissza (a feljebb leírtak mellett bőven akadnak majd ismerős elemek, szereplők, helyek) és érdekes mellékszálakba botolhatunk.

A South Park: The Stick of Truth remekül bizonyítja, hogy hozzáértő kezekben egy filmes vagy tévés franchise is működhet a játékvilágban és őszintén megmondva már alig várjuk, hogy a márciusi megjelenés után letudjuk a teljes kalandot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cyborg00 #3
    Elképesztőnek tűnik. Végre egy "normális" South Park játék? Várós, nagyon.
  • nondesolator #2
    Nem vagyok oda az rpg-ért de ezt kénytelen leszek beszerezni :)
  • Camouflage #1
    Remelem elobb-utobb MMO-t faragnak belole.