Ötvös Tibor

Megjelent a Guinness Rekordok Könyve 2014 Játékos Kiadása

A szórakoztatóiparban a játékvilág már évek óta kiemelt helyet foglal el és ezt jól bizonyítja, hogy immáron sokadik éve a Guinness Rekordok Könyve is kap egy külön Játékos Kiadást. A kötet már elérhető és mi most ezen rekordokból szemezgetjük ki a legérdekesebbeket és legfrissebbeket.

Új szereplő a kötetben Michael Thomasson, aki a világ legnagyobb játékgyűjteményével rendelkezik. A 43 éves úriember a Canisius College berkeiben tanít videojáték történelmet és dizájnt és jelen pillanatban 10.607 darabot számláló kollekciójának boldog tulajdonosa. A történethez mindenképpen hozzátartozik, hogy kétszer kellett teljesen a nulláról elkezdenie a gyűjtést. Thomasson 12 évesen kezdte el az egészet, majd 1989-ben eladta addig kollekcióját, hogy megvásároljon egy Sega Genesist.

Ezután újra elkezdte a gyűjtögetést, majd 1998-ban ismét mindent eladott, ebből fizette az esküvőjét. Utána azonban belehúzott és naponta átlagosan két programot vásárolt, ez évente 3 ezer dolláros kiadást jelentett. A jelenlegi gyűjteménye a népszerű konzolokon és játékokon kívül olyan egyedi gépeket is tartalmaz, mint például a Casio Loopy, az egész értéke pedig olyan 700 ezer dollár körül mozog.



A 37 éves Carrie Swidecki töltötte a legtöbb időt egyhuzamban egy táncos játék előtt. A hölgyemény a rekordot a Just Dance 4-gyel állította be, ami mostantól 49 óra, 3 perc, 22 másodperc. Carrie saját elmondása szerint 13 évvel ezelőtt 100 kiló körüli testsúllyal bírt, ám sosem adta fel az álmát, hogy formába hozza magát. "Akkor fedeztem fel, hogy milyen könnyen és szórakoztatóan lehet fogyni a videojátékokkal. Le is adtam 20 kilót, beállítottam öt világrekordot és az elhízás elleni küzdelmet az iskolákban folytatom."

Sean "DarthKnight" Grayson 2 óra 3 perc, 19 másodperc alatt tudta le a Batman: Arkham City-t, ami meghozta neki a rekordot. "Pár harc nem ment túl jól, de ez gondolom várható, nem vagyok Denevérember" - tette hozzá Grayson. A 24 éves angol Stephen Kish két high-score rekordot is beállított. 5.555.552 pontot ért el a Pac-Manben, 37.510 pontot pedig az Angry Birds első, Poached Eggs nevet viselő pályáján. Végül pedig a Grand Theft Auto 5 sem maradhat ki a felsorolásból.

A Rockstar alkotása a megjelenést követő 24 órában 11.21 millió példányban talált gazdára és ezzel 815.7 millió dolláros bevételt termelt. Mindössze három nap elég volt az 1 milliárdos határ eléréséhez, amivel minden korábbi médiaterméket maga mögé utasított.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kahlest #4
    Nem kell ehhez ultra jól fizető foglalkozás. Oda van írva hogy kb 3000 dolcsit költött rá 1998 ótas KB, Ráadásul egyetemen tanít ha jól olvasom, kint nem annyit keresnek mint itthon, évi 40-60 ezret simán megkereshet, gondolom mellékórák korrepetálás, kurzusok satöbbi...
  • KopaszIsten #3
    "az egész értéke pedig olyan 700 ezer dollár körül mozog."

    Engem a foglalkozása érdekelne, hogy miből engedhet meg magának ennyit játékokra.
  • Evoluti0N #2
    Mert jó?
  • heist #1
    Ez a GTA mekkora hype...

    Istenkém.