MTI

Ipari kémkedés gyanúja Nagykanizsán

Ipari kémkedés gyanúja miatt bocsátotta el egyik dolgozóját egy Nagykanizsán tevékenykedő multinacionális cég, és rendőrségi feljelentést tett az eset észlelése után.

Az információt közzétevő Kanizsahír portál a cég megnevezése nélkül azt írta: külföldi megbízásból, közvetítő felkérésére folytatott ipari kémkedést a volt dolgozó, akinek ténykedése a belső védelmi rendszernek köszönhetően tűnt fel. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata megerősítette az értesülést azzal, hogy a cég feljelentésére "üzleti titok megsértésének megalapozott gyanúja miatt" indítottak eljárást egy 58 éves férfi ellen. Mint közölték, egy nagykanizsai multinacionális vállalat vagyonvédelmi igazgatója tett feljelentést augusztus 29-én a cégük egyik alkalmazottja ellen. A nyomozók az 58 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrség a nyomozás érdekeire tekintettel további információt nem kívánt közölni.

Valószínűleg a General Electric (GE) nagykanizsai fényforrásgyárában történt az eset. A vállalat alkalmazottja egy magyar közvetítőn keresztül kapott kelet-európai megbízásból töltött le információkat a számítógépes rendszerből. A GE rövid közleményt küldött, amelyben az áll: a nagykanizsai fényforrásgyárba érkezett névtelen bejelentés alapján "rendkívüli biztonsági auditot" végeztek a cégnél. Ennek során egy munkavállalóval szemben felmerült a gyanú, hogy "üzleti célokkal nem magyarázható adatmásolást végzett", ezért a vállalat rendőrségi feljelentést tett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #1
    Leszarom a GE-t. És mi van azokkal a szabadalmakkal, amit hazánkból raboltak el (úm. privatizálták vagy felszámolták), pl. a Tungsramból?