Dunai Ádám

Ingyen Office 365 magyar non-profit szervezeteknek

A Microsoft kibővíti szoftverajándékozási rendszerét, így mától 41 országban - köztük hazánkban is - igényelhető az alapítványoknak, társadalmi szervezeteknek kialakított Office 365 for NGOs.

A Microsoft közel 30 éve adományozz különböző cégek, szervezetek számára. Természetesen az ajándékok legnagyobb része - a kézpénz, szolgáltatások mellett - a vállalat saját szoftvere. Ezt a hagyomány folytatódik, ugyanis mától a hazai non-profit szervezetek részére is ingyenesen megszerezhető a felhő alapú Office 365 irodai csomag. A társaság budapesti sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy az ilyen ajándékban részesült szervezetek munkája gyorsabbá válhat, nem kell az informatikai berendezések költsége miatt aggódniuk, és a segítség hatására hatékonyságuk nagymértékben növekedhet. Sagyibó Viktor, a Microsoft Magyarország kormányzati üzletágának igazgatója a Vöröskeresztet vagy Vörösfélholdat hozta fel példának azon szervezetekre, melyek az ajándékokkal az informatika helyett az elsődleges feladatukra, a segítségnyújtásra koncentrálhatnak.


A szoftverigénylés döntő többsége a Civiltech szoftveradományozási portálon keresztül történik, a migrációra vonatkozó információk a Microsoft weboldalán találhatók. Az így elnyerhető csomag a licenceken, programokon kívül magában foglalja a rendszer kiépítését és a munkatársak betanítását is. Erre ősszel külön ismerkedő tanfolyamokat is indít a cég. Az ingyenesség azonban nem teljes: egy bizonyos szolgáltatási díjat így is kell fizetni a szoftverek fenntartásáért, de ez csekély mértékű, az eredeti ár 4-10 százaléka között mozog.

A Microsoft a 2012-2013-as évben 115 országban, 70286 non profit szervezet részére adományozott, összesen 795 millió dollár értékben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)