SG.hu

Megjelent a Microsoft Office 2024

A Microsoft kiadta az Office 2024-et, az Office legújabb megvásárolható, örökre szóló változatát. Az önálló alkalmazások nem kapnak Copilotot, de tartalmazzák az Office 2021 óta készült frissítéseket.

A szoftvercég arra törekszik, hogy a Windows- és Office-felhasználókat Microsoft 365 előfizetések megvásárlására vegye rá, ami irritáló lehet, de a vállalat becsületére legyen mondva, hogy azon kevesek közé tartozik, amely az előfizetési modell bevezetése után is folytatta irodai szoftvercsomagja egyszer kifizetendő, és onnantól kezdve örökké használható verzióinak értékesítését. A héten a vállalat hivatalosan is elindította a Microsoft Office 2024-et, a Word, az Excel, a PowerPoint és más alkalmazások új csomagját azok számára, akik nem igénylik a Microsoft 365 folyamatosan fejlesztett változatait.

A végfelhasználók az Office Home 2024-ben lévő Word, az Excel, a PowerPoint és a OneNote alkalmazásokat 149,99 dollárért kapják meg. Az Office Home & Business 2024 249,99 dollárba kerül, amihez hozzáadódnak az Outlook „és az alkalmazások kereskedelmi célú felhasználási jogai”. Mindkét licenc egyetlen PC vagy Mac számítógépre vonatkozik. A vállalkozások és más szervezetek számára új Office Long-Term Servicing Channel (LTSC) termékek is megjelennek; az Office LTSC Professional Plus 2024 for Windows tartalmazza az Access adatbázis-kezelő alkalmazást is. A Project 2024 és a Visio 2024 továbbra is önálló termékként is elérhető.

Az új alkalmazások tartalmazzák az Office 2021 három évvel ezelőtti megjelenése óta végrehajtott legtöbb változtatást; a Microsoft ezeket a frissítéseket itt és a Learn dokumentációs oldalon részletezi. A Microsoft 365 verziókkal ellentétben az alkalmazások örökös licencű változatai nem kapnak folyamatos funkciófrissítéseket, hiányzik belőlük néhány valós idejű együttműködési képesség, és a Copilot MI asszisztenshez kapcsolódó funkciókat sem kapnak.

A Microsoft hivatalosan 2029. október 9-ig támogatja hibajavításokkal és biztonsági frissítésekkel az Office 2024-et, ami a szoftvercsomag más, a közelmúltban megjelent, örökös licencű változataihoz hasonlóan ötéves ablak. Az új alkalmazások kompatibilisek a Windows 10 és a Windows 11 operációs rendszerekkel, bár a hivatalos Windows 10-támogatás csak az operációs rendszer támogatásának végéig, 2025. október 14-ig tart. A Mac verzió támogatja „a macOS három legújabb verzióját” - ez a macOS 13 Ventura, a macOS 14 Sonoma és a macOS 15 Sequoia, ugyanazok a kiadások, amelyeket az Apple jelenleg biztonsági és Safari frissítésekkel támogat. A Microsoft szerint az Office ezen verzióinak használatához „Microsoft-fiók és internetkapcsolat egyaránt szükséges”.

Nem ez lesz az Office utolsó örökös licencű verziója, a Microsoft szerint még legalább egy önálló kiadást kapunk. Ugyanezt a megfogalmazást használta a vállalat az Office 2021 kiadásakor is, így a feltételezett Office 2027-en túl is jönnek majd további önálló kiadások.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • igazamvanvagyig #1
    akinek kell a "regi" olcson

    https://www.techspot.com/news/96637-microsoft-office-lifetime-license.html

    https://www.techspot.com/news/100909-get-microsoft-office-29-one-time-purchase.html