SG.hu

Webes és közösségi funkciókkal bővül az Office

Az Office 365 közösségi funkciókkal, az ingyenes Office Web Apps pedig számos új képességgel bővült. Az új fejlesztésekkel azt szeretnék elősegíteni, hogy az alkalmazások felhasználói bárhol, bármikor elvégezhessék feladataikat.

Az Office Web Apps, a fizetős Office 365 programcsomag egyik webes alternatívája bárki számára ingyenesen elérhető. A cég bejelentése szerint a csomag tagjai, a Word, az Excel és a PowerPoint Web Apps mostantól valósidejű csoportmunkára is alkalmas. A felhasználók élőben láthatják, hogy társaik hol és mit szerkesztenek az adott dokumentumon, így elkerülhető az, hogy ugyanazt a részt módosítsák ugyanabban az időben. Egyéb képességekkel is bővültek, például a Wordben a keresés és csere funkció mellett új formázási lehetőségek, valamint fej- és láblécek jelentek meg. Az Excel Web Appban a cellák drag and drop módszerrel rendezhetők újra, egyes gyakran használt képletek eredményei automatikusan leolvashatók a status barról, valamint már védett munkafüzetek is megnyithatók. A PowerPoint Web Appban pedig képkivágás funkcióval a Prezentáció vizuális elemei jobban szerkeszthetők. A jövőben az Office Web Apps további, a hagyományos Office-ból megismert funkcióval fog bővülni.


A Yammer vállalati közösségi háló nagyvállalati verziója mostantól minden Office 365 Enterprise előfizető számára elérhetővé válik. Azon cégek, amelyek Yammer-hálózatukba külsős partnereket is bevonnak, mostantól anélkül hívhatnak meg más szervezethez tartozó felhasználókat, hogy Yammer Enterprise licencet kellene vásárolniuk nekik. Ezek mellett egyszerűsítették a Yammer-csoportokban való részvételt, hogy azon konzervatív felhasználók, akik nem kívánnak egy új közösségi rendszerrel megismerkedni, de kimaradni sem szeretnének a cégüknél zajló élénk szakmai eszmecseréből, levelezőjük segítségével csatlakozhassanak nyitottabb társaikhoz. A frissített mobil alkalmazások (Windows 8, Windows Phone és iPad app-ok) segítségével bárhol, bármikor hozzáférhetnek a közösséghez a felhasználók.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!