Berta Sándor

A Yahoo! megelőzte a Googlet az USA-ban

Fontos sikert ért el a Marissa Mayer által vezetett konszern. 2011 óta először volt olyan hónap, amikor az Amerikai Egyesült Államokban a legtöbb felhasználó nem a Google, hanem a Yahoo! honlapjait látogatta meg.

A comScore piackutató cég rendszeresen méri, hogy melyik az 50 legnépszerűbb amerikai portál. A Yahoo! több mint két év után először tudta letaszítani a vezető helyről a Google-t. A Marissa Mayer által irányított társaság oldalait júliusban több mint 196 millióan keresték fel. A Google szolgáltatásait 192 millióan használták, a további sorrend: Microsoft (179 millió), Facebook (142 millió) és AOL (117 millió). Az első tízben van az Amazon, a Wikimedia, a CBS Interactive és a Turner Digital. Érdekesség, hogy az Apple csak a 11., az eBay a 13., a Viacom a 14., a Comcast NBCUniversal 15., a LinkedIn a 20. helyen található. Az ötven cég között van még a Tumblr, a Twitter, az Adobe, a New York Times Digital, az ESPN, a Fox News, a Netflix, Wordpress, a Disney, az EA Online, a Time Warner, az AT&T és a Pinterest.

Tehát sikeres volt az átszervezés, mely egyebek között a Yahoo e-mail-szolgáltatását és a Flickr fotómegosztó oldalát érintette. Mayer megszabadult egyes, kevésbé népszerű termékektől, köztük az Altavista keresőmotortól. A mobilróleszközökről elért szolgáltatások forgalma terén a Yahoo a harmadik helyen áll a Facebook és a Google mögött.

A Yahoo! legutóbb 2011 májusában vezette a legnépszerűbb amerikai honlapok listáját. A comScore nem indokolta semmivel a konszern előretörését. Kérdés, hogy egyszeri dologról van szó, vagy sem, ugyanis a Tumblr május óta a társaság tulajdonában van. A Yahoo! összesen 1,1 milliárd dollárt fizetett ki az üzlet keretében a cégért, amely a két fél megállapodása értelmében továbbra is önálló vállalkozásként működik. A comScore éppen ezért a Tumblr 38 millió látogatóját nem számolta bele a Yahoo! számába.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • a_n_d_r_e_w #13
    Utolso mondatot vissza, mert a yahoo keresoben is van egy hasonlo funkcio, mea culpa.
  • a_n_d_r_e_w #12
    jah gondolom a bongeszobol inditott keresesek itt nem szerepelnek (bar attol azok a google oldalara dobnak, itt viszont jo kerdes a talalti oldalakat is szamoltak, vagy csak a frontpage latogatoit?
    Ket kereso osszehasonlitasanal nem lenne haszontalan keresesi statitsztikakat kozolni plusszban mert haber ez is erdekes, de csak a sotetban tapogatozunk. A csajnak meg hajra, hadd szoruljon kicsit vissza google (csak kis prevencio hogy ne lehssen annyira evil, amitol fel :D), a yahoo meg ude regiuj szinfolt.
    Azt altavistaert elmorzsolok egy konycseppet, remek joszag volt, keresett mindent, meg videokat is beindexelt a honlapokrol es lehetett oket keresni.
  • Celeborn #11
    Ez nem teljesen világos a számomra. A google oldala igazából csak a kereső. A yahoo oldala pedig egy "hír portál". Még jó, hogy az többen nézik, főleg, hogy ahhoz hogy valaki keressen a googl-el, fel se kell menni az oldalra. Ez a felmérés pedig gondolom nem a kereső motor használatát mérte, hanem, hogy magára az oldalra hányan mentek fel.
  • Ender Wiggin #10
    kit érdekel a fórum? A legjobb kommersz sportoldal az övék, emellett a szórakoztató iparról, az autókról, egészségről külön rovatok, mind egy helyen. Milyen fórum? A cikkek után kommentel mindenki és lehet, hogy szar, de többezer hozzászólás van mindig. Nem véletlen, hogy népszerű. A google nem kínál semmit, ami vetélytárs lehet. A mél meg a fordító édeskevés.
  • Com9000 #9
    Enyém Wikipédián keres.
    Beállítás kérdése.
  • ostoros #8
    Amikor valami program felrakja nekem a yahoo toolbarját akkor aztán a falat kaparom míg eltávolítom.
  • Tetsuo #7
    De pl. mi? A Yahoo Groups a világ legszarabb fórumrendszre. :O

    Nem is értem a hírt, hiszen a legtobb bongészo a Google-lal keres, nem?
  • ostoros #6
    Érdekesek az USA-ban. Nálam már ha a yahoot meglátom rosszul vagyok.
  • Ender Wiggin #5
    A Yahoo-nak jobbak a közemberhez szóló oldalai, melyek egy csokorban elérhetők a kezdőoldalon. A Google ezzel szemben egy üres fehér oldalt kínál...
  • Darth Sith #4
    és ha még ezt is hozzáteszed a kép mellé:

    "Mayer graduated with honors from Stanford University with a B.S. in symbolic systems and an M.S. in computer science. For both degrees, she specialized in artificial intelligence. In 2009, the Illinois Institute of Technology granted Mayer an honoris causa doctorate degree in recognition of her work in the field of search"