MTI

Nővé alakíttatná magát Bradley Manning

Hormonterápiával nővé kívánja átalakíttatni magát Bradley Manning, akit 35 évi szabadságvesztésre ítéltek, amiért több mint 700 ezer titkos dokumentumot szivárogtatott ki a WikiLeaks portálnak - közölte az NBC televízió.

Manning az NBC-ben felolvasott közleménye szerint Chelsea néven szeretne tovább élni. "Életemnek ebbe a következő szakaszába átlépve azt akarom, hogy mindenki megismerje az igazi nevemet. Chelsea Manning vagyok. Nő vagyok. Annak alapján, ahogyan érzek és ahogyan a gyerekkorom óta éreztem, mielőbb hormonterápiába akarok kezdeni. Remélem, támogatnak majd ebben az átmenetben" - olvasható a kommünikében. A 25 éves Manninget szerdán ítélték el a marylandi Fort Meade hadbíróságán. Denise Lind ezredes, katonai bíró 20 vádpontban - köztük a kémkedés elleni törvény hat rendbeli megsértésében - találta bűnösnek, de felmentette a legsúlyosabb vád, az ellenséggel való összejátszás alól.


A katona nemi identitásának kérdése több ízben is felmerült az eljárás során. Manning a múlt héten, a tárgyalás ítélethozatali szakaszában erre utalva arról beszélt, hogy olyan időszakban döntött katonai és diplomáciai titkok kiszivárogtatásáról, amikor "számos problémával küszködött". A katona egy korábbi, az őrmesteréhez írt, "A problémám" című e-mailjéhez csatolt egy olyan fotót is, amelyen szőke parókában volt. Manning az üzenetben arról panaszkodott, hogy nemi identitásválsága egyre erősödik. Egy, a védelem által felkért katonapszichológus a peren azt fejtegette, hogy a vádlott a rá nehezedő belső nyomás miatt elszigetelődött.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)