Berta Sándor

Visszatérhet a táblapiacra az LG

8,3 hüvelykes kijelzővel szerelt tábla PC-vel jelentkezne a dél-koreai cég. Az első 500 prototípust szeptemberig gyártatná le a vállalat, majd havonta 100 000 készüléket szállítana.

A The Korea Herald a cikke szerint a G Pad nevű táblagép 8,3 hüvelykes érintőképernyőt kap, amelynek a felbontása 1920 x 1080 képpont lesz. A panelt az LG gyártja, míg az eszköz fő egysége a Qualcomm Snapdragon 800 típusú négymagos processzora lesz. A tábla PC-ket 2 gigabájt RAM-mal látják el. Az első prototípusok már néhány hét múlva elkészülhetnek. A tervek szerint havonta 100 000 táblát állítana elő a cég, de a gyártási kapacitás akár havonta 200 000 készülék elkészítésére is elegendő.

A társaság a táblát az Apple iPad Mini és a Samsung Galaxy Tab 8.0 ellenfelének szánja. Azt ugyanakkor egyelőre nem lehet tudni, hogy az eszköz mikortól kerül a boltok polcaira és azt sem, hogy mennyi lesz a bevezető ára. Az tűnik valószínűnek, hogy a konszern a berlini Nemzetközi Híradástechnikai Kiállításon (IFA) vagy annak megnyitása előtt mutatja be az új terméket.

A dél-koreai gyártó 2011-ben februárjában mutatta be a G-Slate nevű táblagépét, amiben kétmagos nVidia chip dolgozott, 8,9 hüvelykes, 3D-s képernyőjére 4G kapcsolaton át tölthettek le a felhasználók nagy felbontású filmeket, a videótelefonálást pedig 5 megapixeles kamera tette lehetővé. Tavaly júniusban a cég bejelentette, hogy határozatlan időre kivonul a táblagépek piacáról és a jövőben inkább az okostelefonokra akar összpontosítani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!