Berta Sándor

Olcsó notebookokkal hódítana az Asus

A tajvani gyártó a Microsoft és az Intel segítségével biztosítaná, hogy a legújabb modelljei az átlagosnál alacsonyabb áron jelenjenek meg. Az új készülékek már a Bay Trail sorozatba tartozó processzorokkal és Windows 8.1 operációs rendszerrel érkeznek.

Az Asus befektetőknek tartott egy konferenciát, ahol Jerry Shen, a társaság vezérigazgatója közölte, hogy a Microsofttal és az Intellel közösen akarják piacra dobni a következő hónapban legújabb notebookjaikat. Az új termékeket így a berlini Nemzetközi Híradástechnikai Kiállításon (IFA) mutathatják be. Shen kiemelte: azt tervezik, hogy az új eszközök három árkategóriában lesznek elérhetők, a legolcsóbb modellek 249-349 dollárba fognak kerülni, a második kategóriába a 499 és 799, míg a harmadikba a 799 és 999 dollár közötti árcédulával érkező készülékek tartoznak majd.

Az Asus vezetője konkrétumokat nem árult el, de a piaci elemzők abból indulnak ki, hogy az új termékek hibrid notebookok lesznek, amelyek kijelzőit le lehet majd szerelni és táblagépként használni. Egyes eszközökre Android és Windows 8.1 operációs rendszer egyaránt kerülhet. Ez a megoldás nem új, hiszen a legutóbbi Computexen bemutatott Transformer Book Trio is ilyen. Az alacsony árakat részben az új Intel Bay Trail platformra lehet majd visszavezetni. Ugyan már most is vannak 250 dolláros notebookok, de azokhoz általában nem jár operációs rendszer, vagyis újdonságot jelentenének az olyan olcsó készülékek, amikhez előre feltelepített Windows 8.1 is jár.

Az Intel az ultrabookokat három árkategóriába sorolja. A harmadik generációs modellek már a Haswell processzorokra fognak épülni, az egyes kategóriába tartozó eszközök a funkciókat tekintve is eltérnek majd egymástól. Az új ultrabookok közös jellemzője lesz a Haswell processzor, az érintőképernyő, a legalább 4 gigabájt RAM, a vékony ház és az integrált Intel Wireless Display (WiDi) technika. Az árkategóriák a következők lesznek: 599-798 dollár, 699-998 dollár, valamint 999 dollár és drágább.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!