Gyurkity Péter

Szeptemberben jöhet a Windows Phone 8 GDR3

A Microsoft mobil operációs rendszere még az év vége előtt ismét frissülni fog, a már korábban beígért harmadik csomag fontosabb részletei pedig szépen szivárognak.

A WP8 GDR2, vagyis a sorrendben második fontosabb szoftveres frissítés éppen ezekben a hetekben válik elérhetővé a legtöbb meglévő készüléken, kisebb problémákkal, ám többnyire akadálymentesen. A következő generáció bizonyos részleteiről is megjelentek hírek, ám addig még további két újításra kerül majd sor a jelenlegi vonalon.

A Verge saját forrásra hivatkozva azt állítja, hogy a GDR3 (General Distribution Release 3) ez eddig ismertté vált jellemzők mellett további módosításokkal és bővítésekkel jelenik majd meg. Azt például eddig is tudtuk, hogy a négymagos processzorok, valamint az 1080p felbontás támogatása lesz talán a legnagyobb durranás, ám ezek mellett elérhető lesz egy vezetés közben hasznos üzemmód, amely a kezelőfelület megfelelő elrendezésében és használatában segít, a nagyobb felbontáshoz illeszkedve frissülnek a Live Tile csempék, emellett pedig - a most megjelent képeken alapján) egy új hálózati értesítő ikont is kapunk.

Zárolható lesz a kijelző elrendezése, vagyis a készülék forgatása, illetve ennek automatikus kezelése többé nem okozhat gondokat az új, egyre népszerűbbé váló phablet megoldásokon, a Microsoft munkatársai pedig dolgoznak a szöveges üzenetek szinkronizálásán, hogy azokat bármilyen készüléken elérhessük - ez utóbbi funkció sorsa még bizonytalan, nem biztos, hogy időre elkészülnek az utolsó simításokkal. A GDR3 szeptemberben futhat be, hogy rögtön elérhető legyen a Nokia új phablet készülékén, a többi, piacon lévő megoldáson pedig még az év vége előtt jelenik majd meg.

A Windows Phone 8.1 ezt követően, valamikor 2014 elején készülhet el, ez jobb multitaszkot, az értesítések új központját, valamint a vállalati felhasználásra ajánlott funkciókat hoz majd magával.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!