Berta Sándor

Prémium televíziós szolgáltatást indítana a Google

Amerikai lapértesülés szerint a webes cég olyan átfogó szolgáltatást akar indítani, amely egyaránt tartalmazna klasszikus tévéműsorokat és online videotékát.

A Google évek óta szeretné megvetni a lábát a televíziós piacon, azonban eddig nem koronázta erőfeszítéseit siker. A The Wall Street Journal most bennfentesekre hivatkozva arról számolt be, hogy a társaság az elmúlt hónapokban több televízióadóval is tárgyalásokat folytatott egy megfelelő szolgáltatás elindításáról. Amennyiben sikerül megvalósítani az elképzelést, úgy a Google a klasszikus kábeltelevíziók vetélytársává válhat. Az egyeztetéseken felvázolt megoldás lényege, hogy a felhasználók egy vevőegységgel kötik össze a televíziójukat és így egyaránt elérhetik a klasszikus tévéműsorokat, ugyanakkor különböző filmeket is kikölcsönözhetnek.

A The Wall Street Journal emellett arról is írt, hogy az Amerikai Egyesült Államokban hasonló szolgáltatást akar indítani a Sony és az Intel, de hosszú távon szintén konkurense lehet az Apple, a Hulu, az Amazon és a Netflix. A hagyományos műsorszolgáltatók tehát meglehetősen érdekes helyzetbe kerülhetnek, hiszen az online videotékák, a YouTube, a streaming-ajánlatokat kínáló vállalatok és az IT-konszernek egyaránt veszélyeztethetik a pozícióikat. Kézenfekvő megoldásnak tűnhet, hogy például a Google partnerévé válnak.

Az óriáscég tulajdonában lévő YouTube májusban elindította több mint 50 olyan csatornáját, amelyek eléréséért már fizetnünk kell. A havidíj 99 centtől indul, ez egészen 7-8 dollárig terjed az adott szolgáltató ajánlatától függően, bár néhányan éves díjat is kínálnak, ami nyilván bizonyos kedvezményekkel jár. A kínálat folyamatosan bővül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!