Berta Sándor

Az árcsökkentés mentheti meg a Surface RT-t

A Microsoft nem csupán a Tech Ed konferencián kínálta akciósan a Surface RT tábláit, hanem jelentősen csökkentette azok árát, kérdéses azonban, hogy mindez sikeressé és népszerűvé teheti-e a terméket.

Az amerikai óriáscég Tech Ed fejlesztői konferenciáján a megjelent szakembereknek és vendégeknek olyan Surface RT-t ajánlott fel, amely 64 gigabájt flashmemóriával volt ellátva és amit a kiegészítő billentyűzettel együtt 99,99 dollárért lehetett megvásárolni. Emellett hamarosan elérhetővé válik az a kedvezményes ajánlat az oktatási intézmények számára, amelynek keretében a diákok 199 dollárért juthatnak hozzá a Surface RT tábla PC-khez. Az árcsökkentés azóta a bolti készleteket is érinti, a 32 gigabájtos Surface RT új ára 349 dollár, míg a 64 gigabájtosé 449 dollár. A fekete színű kiegészítő billentyűzet felára mindkét esetben 100 dollár. Az Amazonnál a 64 gigabájtos RT-változat ára 999 dollár helyett 455 dollár.

A DigiTimes tajvani IT-portál az ázsiai beszállítókra hivatkozva azt írta, hogy az ármérséklés önmagában aligha fogja növelni a keresletet a Surface RT iránt, ráadásul a legvalószínűbbnek az tűnik, hogy a Microsoft igyekszik teljesen értékesíteni meglévő raktárkészleteit. Mindez pedig azt mutatja, hogy a konszern egy vagy több új modellt dobhat piacra a közeljövőben. Ez utóbbit támasztja alá a The Verge által megjelentetett felvétel, amelyből az derült ki, hogy a társaság a július elsején kezdődött új üzleti évben újításokat akar bevezetni. Erre utalnak az "Update to Surface RT" és az "Update to Surface Pro" fogalmak, továbbá új kiegészítők és színváltozatok is megjelenhetnek.

A DigiTimes rámutatott, hogy az idei esztendő első negyedévében a Microsoft 900 000 táblagépet értékesített, és a második negyedévben ez a mennyiség némileg csökkenhetett. Június végén kiszivárgott, hogy a vállalat már a Qualcomm Snapdragon 800 processzorra épülő Surface-modellt teszteli, amely támogatná a Long Term Evolution (LTE) technológiát is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AgentKis #8
    "Az office, amiben jobb akármelyik tabnál pl." Márhogy "helyesen" nyitja/mutatja a saját háziszabvány dokumentumtipusaikat. De kinyomtatni vele semmivel sem kisebb "kín"...
  • AgentKis #7
    Most köpik szemen saját "rajongóikat", akik megvették eddig, duplaáron... Legközelebb nem igazán lehet rájuk "alapozni" a startot. Ha egy megvásárolt terméket ilyen durván leáraznak, akkor az legközelebb biztosan nem lennék az első 10%-ban aki megveszi. Arról nem is beszélve, hogy mekkora hasznuk lehetett rajta, ha még félár alatt is megéri...
  • cateran #6
    Kicsit nehez egyszeru tabletkent gondolni ra, amig "Az árcsökkentés azóta a bolti készleteket is érinti, a 32 gigabájtos Surface RT új ára 349 dollár, míg a 64 gigabájtosé 449 dollár. A fekete színű kiegészítő billentyűzet felára mindkét esetben 100 dollár. Az Amazonnál a 64 gigabájtos RT-változat ára 999 dollár helyett 455 dollár."
    Meg mindig mocskos draga es kozelitoleg sem er ennyit.
  • Khelben #5
    "El sem tudom képzelni, hogy milyen szerencsétlen vesz RT-t."

    Én vettem, a Teched-en, 99 dollárért. Annyit megért. Asszonynak netezni a konyhába tökéletes. Az érintős billentyűzete konkrétan qrva jó, sosem gondoltam volna, hogy érintős billentyűzetet lehet bármire is használni, de a touch covert nagyon jól megcsinálták.
    Az RT meg olyan, amilyen: egy egyszerű tablet. Ha ekként kezeled, nem okoz csalódást. Van néhány nyűgje, amit talán a 8.1-es windows megold, de otthoni netezős gépnek nem kell jobb.
  • benőmenő #4
    Az office, amiben jobb akármelyik tabnál pl.
    Az már más kérdés, hogy akinek ez szempont az úgy is notebookot, vagy netbookot vesz.
    De abban egyet értek, hogy az RT egy halálra ítélt cucc. Ha jól tudom a wp-os appokat is külön portolni kell rá, x86-os progik mweg értelem szerűen kilőve.
  • CairoJack #3
    Az RT halott. Halva született, és úgy is maradt. Nem kéne folytatni, mert semmi, semmi, de semmi nem fogja megmenteni. 1 év múlva jönnek a passzívan hűtött ULV Core procik, meg az "erős Atom" (LOL... persze), így teljesen fölöslegessé válik.

    Jelenleg az Android tized áron tízszer többet tud, tehát összességében 100-szor jobb vétel.

    El sem tudom képzelni, hogy milyen szerencsétlen vesz RT-t.

    A Surface próról meg annyit, hogy brutálisan túlárazott, és aktív hűtésű, ami tabeltnél szerintem kész agybaj. Szóval majd 2-3 generáció múlva lesz az jó cucc, most még nem éri meg.
  • dyra #2
    Egyszerűen semmi olyat nem tudnak amit a konkurens ne tudna jóval olcsóbban és szüksége van rá az átlag felhasználónak.
  • kvp #1
    Az egyetlen tenylegesen hasznalhato surface valtozat a teljes erteku pc-s a surface pro. Ha azt adnak a fenti aron es gsm modemmel kiegeszitve, akkor lenne eselye.