Berta Sándor

Windows Store üzletek lesznek a BestBuy áruházakban

Stratégiai szövetséget kötött a Microsoft az áruházlánccal, így 500 amerikai Best Buy és 100 kanadai Best Buy, illetve Future Shops szupermarketben lesznek Windows Store boltok.

Az óriáscég bejelentette, hogy a Microsoft termékeinek fenntartott felületet üzletenként minimum 140 négyzetméter lesz. Ezek a boltok nem csak Windows operációs rendszereket fognak kínálni a vásárlóknak, hanem más termékeket is. Chris Capossela marketingvezető elmondta, hogy a kínálatban megtalálhatók lesznek a Windows operációs rendszer különböző verzióit futtató táblagépek és PC-k, Windows Phone készülékek, Office irodai programcsomagok, Xbox konzolok és más eszközök.


A Microsoft a saját adatai alapján jelenleg 68 exkluzív boltot üzemeltet Észak-Amerikában, azonban a cég valószínűleg az Apple értékesítési stratégiájának a lemásolása lehet. A saját üzletek segítségével nem csupán hardvereket és szoftvereket lehet kínálni a felhasználóknak, hanem azt is érezhetik, hogy a képzett személyzetnek köszönhetően közelebb kerülhetnek a modern, számos összekötött készüléket felvonultató IT-világhoz és a Microsoft megoldásaihoz.

Az első boltok már e hónap végén megnyílnak. Magyarországon is van hasonló, itt a Media Markttal közösen 2011 októberében nyílt az első "Microsoft Világ" számítástechnikai szaküzlet. Az amerikai cég már november óta Európában is saját boltokat akar. Az ötlet szorosan kapcsolódik a Surface táblagépek piacra dobásához, a vállalat ugyanis exkluzív környezetben akarja kínálni a legújabb termékeit és ezzel is azt hangsúlyozza, hogy azok sikere mennyire fontos a számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • matrix222 #1
    Ez az uzletlanc is arra jo, hogy mindenkirol adatot keszitsen, aki ott vasarolt, vagy oda betette a labat.