MTI

Kibővült a térfigyelőrendszer Kőbányán

Bővítette a X. kerületi térfigyelő kamerás rendszert a kőbányai önkormányzat, a fejlesztéssel csaknem 70 százalékra nőtt a városrész lefedettsége.

Az önkormányzat 2010-ben 37, 2011-ben 16, most pedig további 18 közterületi kamerát adott át. Gyetvai Tibor, a kerületi rendőrkapitányság vezetője a csütörtöki átadáson elmondta, hogy további fejlesztéseket is terveznek és folyamatosan elemzik, melyik pontokon lenne szükség kamerákra. A most a rendszerbe kapcsolt, Üllői út - Zágrábi út - Balkán utca - Száva utca területet figyelő kameráktól elsősorban a prostitúció visszaszorulását várják.

György István (Fidesz), a városrész országgyűlési képviselője, városüzemeltetési főpolgármester-helyettes kiemelte, hogy egy település lakosságmegtartó képességét a templom és a iskola mellett ma már a közszolgáltatások és a közbiztonság növeli. Hozzátette: az önkormányzat évente 200 millió forintot fordít a térfigyelő kamerák működtetésére, s a Zágrábi úti térség rendszerbe kapcsolása jelentős lépés az élhető környezet megteremtésében. Szólt arról, hogy a VIII. kerület jeleskedett abban, hogy a teljes városrészt bekamerázta, rendkívül jók az ottani tapasztalatok, visszaszorult a prostitúció és az utcai rablások is csökkentek. Kőbánya 32 négyzetkilométeres területét nem lehet százszázalékosan lefedni, de törekednek arra, hogy a frekventált területeket bekapcsolják - jegyezte meg.

Kovács Róbert (Fidesz-KDNP), Kőbánya polgármestere arról számolt be, hogy a lakossági felmérések szerint magas a közbiztonság iránti igény, ezért az önkormányzatnak mindent meg kell tennie, hogy növelje a biztonságérzetet. Hozzátette, hogy a kerület lakhatási támogatást, eszközöket, jutalmakat ad az ott szolgáló rendőröknek, és biztosítja a túlórára a fedezetet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!