SG.hu

Intellió újdonságok a biztonsági kameráknál

Az intelligens kamerákat és szoftvert fejlesztő Intellió olyan biztonságtechnikai szakemberek számára tartott rendezvényt, akik vagy dolgoztak már az Intellio rendszerrel vagy más rendszert működtetnek ugyan, de szívesen megismerkednének ezzel a technológiával is. A jelenlévők egy sor, az év során piacra kerülő termékkel, megoldással is megismerkedhettek.

Princz Adorján fejlesztési igazgató bemutatta a második generációs Intellio menedzsmentszoftver (IVS2) legújabb fejlesztéseit, amelyek a rendszerbiztonságot és az egyszerű kezelhetőséget hivatottak támogatni. A közelmúltban megjelent 2.3-as és 2.4-es verziók legfontosabb funkciói a továbbfejlesztett tárolási rendszer és a közvetlen NAS-támogatás. A keresés a felvételekben az Intelligens objektum- és az Intelligens mozgáskereséssel valósítható meg a leggyorsabban, ezek élőben is bemutatásra kerültek, éles rendszereken. A 2.4-es verziótól a szoftver rendelkezik az ONVIF Profile S tanúsítvánnyal is. Az IVS2.5 várhatóan áprilisban lesz elérhető, ez a verzió már kezelni fogja az On-demand sub-streamet, H.264-optimalizált lesz és a jelenlegi hardverkulcsot opcionálisan egy kényelmesebb szoftverkulcs váltja le.

A demófelvételek mellett élőképeket is láthattak az érdeklődők, a még fejlesztés alatt álló, azonban hamarosan piacra kerülő kamerák képeit. WDR-es kamerákkal bővül hamarosan a portfólió, elsőként a boksz kivitelű modell jelenik meg néhány héten belül, ezt követően a minivandáldóm kamera is. Viszonylag új terméknek számít a januárban bevezetett Mini Protect, amely egy szerverfüggetlen, önálló MVD, fedélzeti tárolással, webes felülettel és a laikusok számára is egyszerű kezelhetőséggel. A mini rendszer célpiaca elsősorban az egyéni felhasználók köre, otthonok, kisebb üzletek megfigyelésére kiválóan alkalmas.


Az év második felére várható az új, DaVinci platformra épülő 500-as kamera bevezetése, az előzetes élőképek alapján kitűnő képminőséggel, 5MP Aptina szenzorral, nagy teljesítményű képküldési sebességgel. Ugyancsak ebben az évben kerül piacra az MVD és a csőkamera egy-egy újabb modellje, ezúttal nem csupán belső értékekkel gazdagodva, hanem új kameraházban.

A közelmúlt eredménye két, a közlekedés biztonságát támogató megoldás, amelyeket már működő rendszereken keresztül mutatott be Princz Adorján. A RED STOP a piros lámpán áthajtó gépjárműveket detektálja, míg a mozgó járművekre fejlesztett termék jelenleg a békéscsabai kommunális szolgáltató járművein teljesít szolgálatot eredményesen. Mindkét megoldásnál érvényesülnek az Intellio fejlesztési elvei: egyszerűen kivitelezhető telepítés, és felhasználóbarát, stabil működés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!