MTI

Térfigyelő kamerákat telepítenek Szekszárdon

Bővíti és korszerűsíti a térfigyelő kamerák rendszerét az önkormányzat Szekszárdon - közölte a közgyűlés közbiztonsági bizottságának elnöke.

Horváth Kálmán (Fidesz-KDNP) elmondta: a tolnai megyeszékhely önkormányzata a Belügyminisztérium támogatásával fejleszti a rendszert, június 30-ig az eddig öt berendezésből álló rendszer bővítéseként további hat helyszínen helyeznek el kamerát. A rendszernek két központja lesz: az egyik a rendőrkapitányságon, a másik az önkormányzati hivatalban - tette hozzá. A meglévő, mára elavult kamerákat is korszerűbbre cserélik, ezek nagyobb felbontású képet adnak.

A bizottsági elnök tájékoztatása szerint az új helyszínek között lesz a város északi és déli kapuja, valamint azok a helyek, ahol vélelmezhető bűncselekmények elkövetése. A város kijáratainál azért tartják fontosnak a térfigyelőket, mert azok rögzíthetik a várost elhagyó gépkocsik rendszámát. A Tartsay utca és a Barát János utca találkozásánál - amely a Csikágónak hívott városrészben helyezkedik el - nem elsősorban bűncselekmények miatt szerelnek fel kamerát, hanem azért, mert ott gyakori az illegális szemétlerakás - jegyezte meg Horváth Kálmán. Azt is elmondta: 2014. június 30-ig még húsz figyelőpontot terveznek létrehozni Szekszárdon, ahol a rendőrség által javasolt harminc helyen működik majd térfigyelő kamera.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Narxis #2
    Rózsadombon.
  • halgatyó #1
    Magyarországot elárasztják a kisebbségi bűnözők, Európát pedig a bevándorlók.
    Hazánkban sok helyen az emberek nem mernek kimenni az utcára.
    És akkor egyre több kamerát szerelnek fel, hogy az autósok rendszámát jegyzetelgessék. Őrület. Ez az állat, aki ezeket kitalálja, vajon hol él????