Gyurkity Péter

A Sony erősít, a NEC kivonul a mobil szegmensből

A napokban újabb hírek jelentek meg a címben szereplő két gyártó terveiről, ezekből pedig úgy tűnik, hogy a Sony Mobile erősíteni szeretné pozícióit a területen, a NEC pedig inkább kivonulna onnan.

A Sony számára mindenképpen jó hír, hogy a zászlóshajó szerepét betöltő Xperia Z immár hat hete vezeti az eladási listákat a hazai piacon, február eleji megjelenése tehát igencsak jól sikerült, mi több, a készülékből Európában is többnyire inkább hiány van. Erre építene a gyártó a középkategóriában és a belépő szinten is, a most meglévő, illetve további modellek segítségével.

Ahogy azt mi is említettük, az 1 GHz-es chippel és 3,5 hüvelykes kijelzővel érkező Xperia E mellett hamarosan befut az Xperia L és az SP is, ezek szintén a vékonyabb pénztárcájú vásárlóknak készülnek. A cég tervezi azonban egy 5 hüvelykes példány bemutatását is, mégpedig a harmadik negyedévben, érdekes módon szintén a belépő szintre szánva azt. Partnereik - az Arima, a Compal és a Foxconn - összesen 8-10 millió okostelefont szállítanak majd le nekik idén, amely megadhatja a kellő alapot az elképzelés megvalósításához.


A Sony Xperia SP 400 euró körül lesz kártyafüggetlenül

A NEC a maga részéről a jelek szerint inkább kivonulna a piacról, legalábbis erről számoltak be egyes források. A cég termékeivel ugyan sem az amerikai, sem pedig az európai vásárlók nem találkoznak túl gyakran, ám a vezetés mindig is igyekezett kihangsúlyozni a mobil részleg fontosságát, annak szerepét az üzleti stratégiában. Most úgy tűnik, hogy a Lenovo szerezheti meg ezt a részleget, a gyártó pedig a NEC Mobiling leányvállalaton is túladna, mégpedig 850 millió dolláros áron.

Két veszteséges év és a mintegy 10 ezer embert érintő leépítés után ez logikus lépésnek tűnik, bár a hivatalos megerősítést illik megvárni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)