Berta Sándor

Samsung: már készül az iWatch kihívója

Újabb területen csaphat össze az Apple és dél-koreai riválisa. Alighogy ismertté vált az Apple alkaron viselhető számítástechnikai eszközének fejlesztése, a Samsung is jelezte: hasonló projekten dolgozik.

A dél-koreai társaság olyan készüléket fejleszt ki, amely szintén az alkaron viselhető és amely a jövőben átviheti az okostelefonok bizonyos funkcióit. A Samsung alighanem lépést akar tartani az Apple mérnökeivel. Mint ismeretes, az iWatch feltételezhető szabadalmára február közepén bukkantak rá az Appleinsider blog szerkesztői és március elején kiderült az is, hogy az új termék még az idén megjelenhet. Az eszköz akár több milliárd dollár plusz bevételt is hozhat a társaságnak.


Lee Young Hee, az óriáscég mobil üzletágért felelős alelnöke megerősítette az információt. Közölte, hogy gőzerővel dolgoznak a készülék megalkotásán, amely a jövő terméke lehet a fogyasztók számára, konkrétumokat ugyanakkor nem akart elárulni. Így egyelőre azt sem lehet tudni, hogy az óra mennyibe fog kerülni és mikor kerülhet a boltok polcaira. Marshal Cohen New York-i elemző szerint az egész verseny arról szól, hogy a mobiltelefonokat új dizájnnal dobják piacra és így tegyék még vonzóbbá az emberek számára. A versenybe nem csak a gyártók, hanem a kiegészítőket készítő vállalatok és a divattervezők is beszállhatnak majd a saját ötleteikkel.


Mind az Apple, mind a Samsung keresi az új termékvonalakat és ötleteket, mivel az okostelefonok piaca telítődni látszik. A következő években a forgalom csökkenésével lehet számolni és nagyon fontos lehet, hogy ki tud először egy ilyen több funkciót felvonultató órát piacra dobni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #26
    "kb. ilyeneken hördültek fel hogy egy képbe úgy lehet belenagyítani hogy az ujjunkkal széthúzzuk a képet."

    Az egy 2005-os szabadalom egy kutato csapattol. Erre epitette a microsoft az erintokijelzos asztalt (az eredeti surface keszuleket). Az apple is csak licenszeli a philips-tol. Annyi tortent, hogy a microsoft hamarabb kezdett el fejleszteni ra, de joval kesobb jott elo hasznalhato termekkel. Ez tipikusan egy olyan otlet amit az apple es a microsoft nem ellopott, nem megvasarolt, hanem szabalyosan licenszel egy 3. feltol. Egyebkent a google is megette, tehat tiszta a helyzet, de ez sem egy apple szabadalom vagy ujitas, csak ok voltak a leggyorsabbak a piacra lepessel.
  • narumon #25
    Kérdés mire. Már másik forumban egy csomó jó ötletet dobáltak be emberek amik igen jók lennének.
  • balazs630 #24
    Ez így van, az Apple szinte soha semmit nem talált fel úgymond, csak újraértelmezett dolgokat amiktől egyből használhatóbbak lettek azok a kütyük. Volt okostelefon az iPhone előtt is csak azok kényelmetlen szarok voltak. Nézz meg egy bemutató videót hogy mennyi minden volt új az embereknek amikor először demóztak az iPhonenal a bemutatón, kb. ilyeneken hördültek fel hogy egy képbe úgy lehet belenagyítani hogy az ujjunkkal széthúzzuk a képet. Ma ez már természetes egy akármilyen eszközön. Ez csak egy apróság de több száz ilyen újítás volt benne akkor ami mind új volt az embereknek, ne mondd már hogy az egész marketing játék... :D Valamitől mégis kell az embereknek, nem vagyunk ennyire hülyék.

    Ha lesz iWatch, akkor abban is lesz valami olyan dolog amit semelyik korábbi okosórában nem vezettek be. Azt is aláírom hogy a vásárlók igen nagy része fanatizmusból fogja megvenni ami szerintem is vicc dehát ez van... :)
  • MsUser #23
    És a csuklót körbefoglaló hajlítható kijelzős eszközöket is évekkel ezelőtt nem az Apple találta ki. Csak megvette a szükséges szabadalmakat mert lát benne fantáziát, és a Marketing részleg segítségével csepegtetik az infót, felkavarják az állóvizet!
    Aztán a világon elsőként a legnagyobb szolgáltatásokkal és extrákkal megjelenik egy vagyonért "mert az érzést meg kell fizetni" az Apple iWatch....iPci....meg mindenféle i.....
  • Zombee #22
    Praktikusnak nem mondanám, hogy attól nagyobb a kijelző, hogy körbeéri a csuklómat, az már tényleg nem használható.
  • SanMaster #21
    Samsung telefonom van, meg Samsung monitorom, meg porszívóm de ez erősen másolás gyanús. Már megint be fogják őket perelni - és valljuk be - jogosan.

    egyébként kíváncsi vagyok, hogy siker lesz... én nem hiszem.
  • narumon #20
    Hát az oké de ha 3x-4x ekkora kijelzője van (mert ugye ott azt írták, hogy ott az egész egy kijelző végig a csuklódon) akkor azért lényegesen többet lehet vele csinálni mint egy ilyen órával amiből most is lehet milliófélét kapni (ráadásként ilyesmit az applenek jelenleg is tud az ipod minije - kétlem, hogy mégegyszer kiadnák ugyanazt.)
  • Zombee #19
    Attól, hogy hajlítható kijelzős, még ugyanolyan okos óra lesz az is.
  • Zombee #18
    Lesz bevétel, egész komoly hardvert lehet már rakni ezekbe is ekkora méretben, bár értelme nem sok van ekkora kijelzőn. Játszani, böngészni alkalmatlan, filmet nézni is, azért az óra mérethez csak ragaszkodni kéne. Telefon, zenelejátszó lehetne benne legfeljebb pluszban.
  • narumon #17
    Ööö lehet, hogy én értem félre de ez egy síma Smart óra az apple meg egész más dologgal próbálkozik nem? Legalábbis nekem a múltkori cikkből pont az jött le, hogy az egy hajlítható kijelzős gép lesz nem pedig plusz egy darab ipod méretű óra :o