26
  • kvp
    #26
    "kb. ilyeneken hördültek fel hogy egy képbe úgy lehet belenagyítani hogy az ujjunkkal széthúzzuk a képet."

    Az egy 2005-os szabadalom egy kutato csapattol. Erre epitette a microsoft az erintokijelzos asztalt (az eredeti surface keszuleket). Az apple is csak licenszeli a philips-tol. Annyi tortent, hogy a microsoft hamarabb kezdett el fejleszteni ra, de joval kesobb jott elo hasznalhato termekkel. Ez tipikusan egy olyan otlet amit az apple es a microsoft nem ellopott, nem megvasarolt, hanem szabalyosan licenszel egy 3. feltol. Egyebkent a google is megette, tehat tiszta a helyzet, de ez sem egy apple szabadalom vagy ujitas, csak ok voltak a leggyorsabbak a piacra lepessel.
  • narumon
    #25
    Kérdés mire. Már másik forumban egy csomó jó ötletet dobáltak be emberek amik igen jók lennének.
  • balazs630
    #24
    Ez így van, az Apple szinte soha semmit nem talált fel úgymond, csak újraértelmezett dolgokat amiktől egyből használhatóbbak lettek azok a kütyük. Volt okostelefon az iPhone előtt is csak azok kényelmetlen szarok voltak. Nézz meg egy bemutató videót hogy mennyi minden volt új az embereknek amikor először demóztak az iPhonenal a bemutatón, kb. ilyeneken hördültek fel hogy egy képbe úgy lehet belenagyítani hogy az ujjunkkal széthúzzuk a képet. Ma ez már természetes egy akármilyen eszközön. Ez csak egy apróság de több száz ilyen újítás volt benne akkor ami mind új volt az embereknek, ne mondd már hogy az egész marketing játék... :D Valamitől mégis kell az embereknek, nem vagyunk ennyire hülyék.

    Ha lesz iWatch, akkor abban is lesz valami olyan dolog amit semelyik korábbi okosórában nem vezettek be. Azt is aláírom hogy a vásárlók igen nagy része fanatizmusból fogja megvenni ami szerintem is vicc dehát ez van... :)
  • MsUser
    #23
    És a csuklót körbefoglaló hajlítható kijelzős eszközöket is évekkel ezelőtt nem az Apple találta ki. Csak megvette a szükséges szabadalmakat mert lát benne fantáziát, és a Marketing részleg segítségével csepegtetik az infót, felkavarják az állóvizet!
    Aztán a világon elsőként a legnagyobb szolgáltatásokkal és extrákkal megjelenik egy vagyonért "mert az érzést meg kell fizetni" az Apple iWatch....iPci....meg mindenféle i.....
  • Zombee
    #22
    Praktikusnak nem mondanám, hogy attól nagyobb a kijelző, hogy körbeéri a csuklómat, az már tényleg nem használható.
  • SanMaster
    #21
    Samsung telefonom van, meg Samsung monitorom, meg porszívóm de ez erősen másolás gyanús. Már megint be fogják őket perelni - és valljuk be - jogosan.

    egyébként kíváncsi vagyok, hogy siker lesz... én nem hiszem.
  • narumon
    #20
    Hát az oké de ha 3x-4x ekkora kijelzője van (mert ugye ott azt írták, hogy ott az egész egy kijelző végig a csuklódon) akkor azért lényegesen többet lehet vele csinálni mint egy ilyen órával amiből most is lehet milliófélét kapni (ráadásként ilyesmit az applenek jelenleg is tud az ipod minije - kétlem, hogy mégegyszer kiadnák ugyanazt.)
  • Zombee
    #19
    Attól, hogy hajlítható kijelzős, még ugyanolyan okos óra lesz az is.
  • Zombee
    #18
    Lesz bevétel, egész komoly hardvert lehet már rakni ezekbe is ekkora méretben, bár értelme nem sok van ekkora kijelzőn. Játszani, böngészni alkalmatlan, filmet nézni is, azért az óra mérethez csak ragaszkodni kéne. Telefon, zenelejátszó lehetne benne legfeljebb pluszban.
  • narumon
    #17
    Ööö lehet, hogy én értem félre de ez egy síma Smart óra az apple meg egész más dologgal próbálkozik nem? Legalábbis nekem a múltkori cikkből pont az jött le, hogy az egy hajlítható kijelzős gép lesz nem pedig plusz egy darab ipod méretű óra :o
  • Zombee
    #16
    Valamiért a fórumokban (nem csak itt, máshol is ez van) a Samsung és Apple fanok (ez de értelmetlen) ölik egymást, persze IQ és érvek nélkül főleg.

    Androidos óra is van már: WIMM One.

    Az ötlet nem új, és régóta vannak ilyen kütyük. Csak egy WIMM nem tud akkora felhajtást csinálni, mint az Apple. Az Apple sem talált fel semmit, okostelefon előttük is volt, még előtte volt a telefonos PDA. Az Apple és a Samsung nem csinált mást, csak felvett pár jó marketingest.
  • MsUser
    #15
    És ne felejtsük ki a már létező Óra telefonok közül a keleten készült rengeteg különböző típust sem!
    LG
    Szintén LG
    Keleti csoda régről
    És tessék olcsó napjainkból, Dual SIM: Q8
    Azt kell hogy mondjam a sor végeláthatatlan, nem valószínű hogy bármely gyártó hatalmas piacot és bevételt fog szerezni ezzel az ötlettel.
  • kvp
    #14
    Regen nekem is volt egy olyan casio oram. Ennel butabbat nem lattam ertelmet hordani, okosabb es hasznalhatobb meg mostanaig nem nagyon volt.

    Egyebkent a samsung nagyon le van kesve:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Sony_SmartWatch
    Mar az ericsson k660-ashoz is volt ilyen ora meg 2008-ban, na annak sem lett nagy sikere... (persze az apple mindent el tud adni, ezt is elfogja)
  • csimmasz
    #13
    Ne aggódj nem stresszelek! ;)

    Viszont zavar az a felsőbbrendű magabiztosság ami a hozzánemértő ostoba tőmegeket jellemzi.
    Aki tapasztalat alapján vélekedik az ok de aki csak most jutott el addig hogy olyan is van hogy apple, az inkább ne szakértsen
  • xyl
    #12
    Csak, hogy mennyire nem új az ötlet:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Smartwatch
  • sanyicks
    #11
    nem az ötletet másolja le, mert ez egy régi cucc. A hypeot akarja meglovagolni, aminek keltéséhez az apple nagyon ért. Nélkülük nem lenne senki olyen hülye hogy belekezd, mert értelme nem sok van. Viszont az apple hypeot tud teremteni a legértelmetlenebb dolognak is.
  • balazs630
    #10
    Kíváncsi lennék hogyha nem találták volna meg az Apple szabadalmát akkor maguktól a Samsung mérnökei mikor kezdenék el ugyanazt csinálni. Le merem fogadni hogy most nem számít a Samsungnak hogy mennyiből állítja elő a nagy kapkodásban, de mindenképpen az Apple előtt akarja bemutatni az óráját, hogy a babérokat begyűjtse a saját "innovációjáért".

    Nekem nem azzal van bajom hogy több márka is készít ugyanolyan termékeket, (jól is néznénk ki ha pl 1 féle mosógép meg 1 féle hűtő lenne) hanem azzal hogy ennyire gusztustalanul megy a másik ötleteinek/megoldásainak másolása...

    @ csimmasz: Nem kell bestresszelni hogy ki mit mond, mindkettőt kipróbálod, kézbe veszed és a saját értékrended alapján döntesz (ár, anyagminőség, szolgáltatások, kezelhetősség, terméktámogatás, stb...). Hangosan ki kell kacagni aki a másik márkát leszólja... ennyire nehéz egymás mellett megmaradni? :)
  • Major
    #9
    A pénz számolva, asszony verve jó?
  • csimmasz
    #8
    Higgyétek el siker lessz de csak mert az alma csinálja.
    Mostanában több ismerősömtől hallottam akik amugy elektronikai előemberek, hogy applét kell venni mert az a legjobb.
    Kérdem miért?
    Mert a windozon csak azt csinálhatsz amit megenged az apple meg nem!
    WTF?

    Venni akarok egy táblát az asszonynak egy tab2 tiz colost erre, milyen hülye vagyok hogy nem applét veszek, mondom az ipad majdnem a duplája, erre jó de a samu az szar csak applét szabad venni.

    Nem is tudom mi a roszabb, amikor a maroknyi apple buzi nézett le mert nekem nincs vagy amikor a buta megvezetett tömegek okádják a baromságot amihez tapasztalat csak a haverom hallotta egy biztos helyről, hogy ez így van társul.
  • Major
    #7
    Ebben az a szép hogy miközben elszinkronizálgat az óra a zsebembe lévő telefonnal, mire elő kellene vennem a telefont, hogy használjam, már szépen le is merült a bekapcsolt Bluetooth miatt.
  • kvp
    #6
    Ilyen funkcionalitasu oraja mar volt a sony-nak jopar eve is. Az sem lett nagy siker, de lehet az apple vagy a samsung tud ra igenyt teremteni. A lent leirt funkciok egyebkent mukodnek, de nem annyival kenyelmesebb mint amennyivel dragabb es problemasabb a +1 toltendo valo keszulek.

    "- nem mondja meg a szembenálló csajról, hogy milyen bugyit visel"

    Az a google glass es fejlesztik. A mukodese egyebkent az, hogy a kamerakeprol felismeri akit nezunk, majd megkeresi a foto azonosito funkcioval egy kozossegi oldalon, majd megkeresi a fehernemus kepeit, ha vannak. Amennyiben valahol elakad a dolog, akkor viszont nem igazan szamit mi van rajta, mert nem sok eselye van, hogy egy google glasst viselovel szoba alljon olyanvalaki aki nem teregeti ki az eletet a netre.
  • DrFantastikus
    #5
    Ez inkabb egy divatcikk lehet(ne), vaganykodasra idealis.
    az Ora az idot kell mutassa, nem telefonszamokat, senem az elhasznalt tamponok szamat !..
  • Petka
    #4
    Én nemigazán tudom elképzelni, hogy milyen tevékenységre lehetne érdemben használni.
    Pár hasznos dolog, ami már egyébként meg van valósítva:
    - zenelejátszó vezérlése
    - hívás esetén telefonszám/név esetleg fénykép megjelenítése
    - sms megjelenítés
    - hívásindítás
    - idő és dátum kijelzése :D
    - gps adatok kijelzése

    Szóval ezek már létező funkciók, de akkor ez miben lesz újabb?

    - a kis kijelzőn böngészni senki sem fog
    - magyar nyelvű hangvezérlés hiánya miatt sem fog itthon elterjedni
    - nem mondja meg a szembenálló csajról, hogy milyen bugyit visel :D
  • fergusonpapa
    #3
    Nem értema trollkodás okát, egy órát simán eltudok képzelni, nem egy sci-fi filmben volt tábla akkor azt mondta mindenki de jó lenne nekem is, most mindenki azt mondja hogy de szar , felesleges.. pedig ennek elentéte kezd beigazolodni.

    az óránál is nem egy futurisztikus videóban láttunk jó ötleteket és azoknak ez lesz az előfutára. Én kimondottan kiváncsi leszek és ha nem 200e lesz egy ilyen óra, és kellő újitás lesz benne elgondolkozom rajta hogy beszerzek egyet.
  • DrFantastikus
    #2
    NEKEM OLYAN KALAPACS KOLL ami szamolja a bevert szegeket, es statisztikat allit ki es email-ba elkuldi naponta haroszor hogy melyik szegre hanyszor utott ra' ....jaaa es a GPS koordinatakat is, meg a sebesseget amivel a szeg iranyaba haladt...

    nemmtuggyak már kinjukba mit talaljanak ki ! ! !
  • Petka
    #1
    Na az elítélteknél még csak most kezdik bevezetni, de hamarosan mindenki önként hordhatja az elektronikus láb/kéz bilincset :D