SG.hu

A növekedésre helyezi a hangsúlyt az Ericsson

A cég szerint az LTE-előfizetések száma növekedni fog, az okostelefonok szállítása meghaladja az 50%-ot és a mobilinternet-felhasználók száma meghaladja majd a vezetékes internetet használók számát.

A Barcelonában február 25 - 28. között megrendezett 2013-as Mobil Világkongresszuson Hans Vestberg, elnök-vezérigazgató azonosította 2013 azon főbb trendjeit, amelyek több lehetőséget jelentenek mindenhol, még intelligensebb készülékekkel, a hálózatok, folyamatok, valamint üzemeltetés- és üzlettámogatási rendszerek átalakítására való törekvés mellett. A háttérben a fogyasztók kiváló hálózati minőség és teljesítmény iránti állandó igénye áll. "2013 végére a telefonvásárlások több mint 50%-a okostelefon lesz, és elsősorban a megfizethetőbb típusok lesznek jellemzőek” – vetíti előre Vestberg, megjegyezve, hogy a felhasználók értékelik, ha az alkalmazások és adatok zökkenőmentesen elérhetők több készüléken is. A gépek, emberek és tartalom közötti keresztkommunikáció megváltoztatja az emberek viselkedését, a szolgáltatók üzletmenetét.

Vestberg szerint az iparágban több árképzési modell lesz majd jelen – lépcsőzetes, megosztott, csomagalapú –, valamint jellemző lesz a további bővülés a digitális szolgáltatások irányába új bevételi források keresése érdekében. "Most, hogy az internet már a zsebünkben van, a virtuális és valódi világ összeér. Az online interakciók gazdagabbá teszik az életünket, a munkánkat és szórakozásunkat, valamint ledöntik az idő és hely jelentette akadályokat. 2013 végére több mobilinternet-felhasználó lesz, mint vezetékes internet felhasználó” – mondta, hozzátéve az arra vonatkozó jóslatát, hogy 2013 lesz az az év, amikor az LTE-előfizetések száma meghaladja majd a 100 milliót.

Nagy sebessége és kapacitása révén az LTE-hálózat képes kiváló minőségű tartalmat, különösen videótartalmat szállítani, pufferelés nélkül. Az LTE műsorszórás bevezetése az Ericsson új kínálata a mobilszolgáltatók és médiapartnereik számára. Vestberg a sajtótájékoztató során bejelentette, hogy a Verizon Wireless és a Telstra már aláírt a megoldásra vonatkozó megállapodást. 2012 negyedik negyedévének végére az Ericsson már több mint 60 élő LTE hálózatot szállított le világszerte. Az LTE-hálózaton futó okostelefon-forgalom mintegy 50%-a az Ericsson hálózatain keresztül halad.

Az Ericsson támogatja a Telefónica élő bemutatóit Barcelonában, amelyek során számos összetett technológiát és viselkedési módot mutat be: 4G átadása Wi-Fi-re, LTE alapú hangátvitel (VoLTE), és integráció számos szállítón és technológiai szabványon keresztül. A cég emellett az SAP felhőalapú, gép-gép (M2M) megoldások és szolgáltatások forgalomba hozatalára és a mobilszolgáltatókon keresztül a vállalatok számára történő értékesítésére írt alá globális szerződést

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!