HENT hírlevél

Forrásaik elvágásával szüntetnék meg a kalózkodást

Pénzügyi szolgáltatókkal kezdett tárgyalásokba a Google annak érdekében, hogy szüntessék meg az illegális tartalmakat kínáló weboldalaknak nyújtott szolgáltatásaikat. A cég szerint a kalózoldalak megszűnését pénzügyi forrásaik elvágásával könnyen el lehetne érni.

A The Telegraph beszámolója szerint a Visa, a Mastercard és a PayPal képviselőivel tárgyal a kalózkodás elleni fellépés lehetséges módjairól a Google. A cég saját keresőtalálatainak szűrése helyett a legérzékenyebb pontjukon támadná a jogsértő oldalakat azzal,hogy pénzügyi forrásaik elzárásával lehetetlenné tenné számukra a szerzői jogot sértő tartalmak hozzáférhetővé tételéből, terjesztéséből való nyereségszerzést. A Google azt szeretné elérni, hogy a szolgáltatók vonják meg ezen illegális tevékenységet végző oldalaktól pénzügyi szolgáltatásaikat, akkor is, ha ezek országhatárokon túlnyúlóan működnek. A keresőóriás szerint a részletek kidolgozása folyamatban van, de a program akár már a tavasszal elindulhat.

A Mastercard képviselője a brit hírlap kérdésére hangsúlyozta, ügyfeleik online biztonsága érdekében törekszenek az együttműködésre. 2011-ben már volt hasonló együttműködésre példa, amikor a Visa, a Mastercard és a PayPal egyaránt megvonta szolgáltatását a WikiLeaks-től, illetőleg a szerzői jogi jogosultakat képviselő szervezetek, kiadók is szorgalmazzák ezen eszközök alkalmazását az online szerzői jogi jogsértések visszaszorítása érdekében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zserrbo #1
    Majd lesz választanak helyettük másik szolgáltatót az emberek azt leshetnek.