Berta Sándor

Nem elég innovatív a Microsoft

Bill Gates a CBS amerikai televízióadónak azt nyilatkozta: elégedetlen a Microsoft innovációs képességével és elismerte, a társaság számos hibát követett el.

A menedzser a CBS The Morning című adásának volt a vendége. Kifejtette: ugyan a társaság nem maradt le a mobiltelefon-korszakról, de nem vetette meg a lábát időben a piacon ahhoz, hogy vezető pozíciót biztosítson magának, ez pedig egyértelműen hiba volt. Ballmer a kezdeti időkben egyenesen kinevette az iPhone-t és azon a véleményen volt, hogy a hiányzó üzleti funkciók és a magas ár miatt nem fog tud labdába rúgni a Windows Mobile készülékek mellett.


Hozzátette, hogy sem ő, sem Steve Ballmer nincsenek megelégedve az óriáscég innovációival. A Windows 8 a jövő kulcsa, az Xbox is versenyképes, de nem lehet megfeledkezni a Surface táblagépekről sem és a Binget is sok felhasználó elfogadta. Ennek ellenére ezek az új termékek önmagukban nem elegendőek a teljes sikerhez. Amikor Ballmerrel együtt végigvették ezeket a dolgokat akkor arra a következtetésre jutottak, hogy nem lehetnek elégedettek azzal, ahogy ezeket az eszközöket kezelték.

A kérdésre, hogy elégedett-e a jelenlegi vezérigazgató, vagyis Steve Ballmer munkájával, azt válaszolta: hihetetlen dolgok történtek az ő irányítása alatt és a vezetésével kétségtelenül nagy sikereket könyvelhetett el a vállalat. Elmondta, hogy a konszernnél ő és Ballmer a legönkritikusabb személyiségek és minden hiba ellenére továbbra is maximálisan kiáll a vezérigazgató mellett, aki a megfelelő ember a vállalat vezetésére. Bill Gates végül ejtett néhány szót a magánéletéről. Szeret éjszaka fent maradni, mert este intenzíven tud gondolkodni és megoldásokat keres a különböző problémákra. Szívesen lenne egyike azoknak az embereknek, akik négy óra alvással is elélnek, de ez nála sajnos nem működik. Amennyiben hét óránál kevesebbet alszik, akkor az IQ-ja "csökkenni kezd".

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • paraszgyerek #16
    Nekem felemás a véleményem;a hiba szerintem ott van hogy nem azt csinálják a legnagyobb erővel amiben jók, és azt is rossz ( hosszú távon életképtelen ) konstrukcióban adják el; emellett muszáj eltűrniük a sok kalóz windows másolatot mert ha elkezdenék őket "kiütni" akkor azzal hasonlóan öngólt rúgnának.

    Azért mert a piacon mostanában az a trend hogy mindenki kezébe színes nyomogatható kijelzőket adjunk, az nem jelenti azt hogy ne lenne igény "hagyományos" desktopokra - ha ebben megmaradnának, és váltani tudnának a "kevés forint helyett sűrű fillér" koncepcióra, szerintem simán felpörögne a forgalmuk.

    A Windows termékmodellt pedig a 2-3 évente mindent lesöprünk-új dobozos terméket eladunk - helyett pedig személyes megújítható licenszelésre lenne célszerű átváltani, mert már közel sem változik annyi a win-eken hogy folyton újra kelljen őket telepíteni. Még az sem lenne ördögtől való elképzelés, hogy személyes használatra ingyenessé tennék, céges használatra pedig lenne céges licesnz és ezzel egyidőben szigorítanák az ellenőrzést.
  • breckinridge #15
    Az MS cég engem nem érdekel. A termékeik közül több számomra alternatíva nélküli.
    Win7. Stabil, szemnek tetszetős, könnyen kezelhető. Nekem soha semmi problémám nem volt vele. Linuxban nem bízok több okból sem. Próbáltam, de nem működött olyan gördülékenyen, mint a Win. A szabadmadár duma meg blöff. Ha igaz, akkor sohasem lesz olyan háttere, fejlesztői támogatása, mint a profi terméknek. Ha meg nem igaz, akkor átverés.
    Office. Kipróbáltam az összes alternatívát, egyik sem volt olyan jól használható, mint az Office. Konverziós problémák, rossz szerkesztések, döcögés, nyögvenyelős kezelés. A böngészőbe integrált cuccok futása is bizonytalan. Tetszetős a guglidox, de az 500 oldalas kéziratomnál kezelhetetlen, alapból mindennél többet gondolkodik, mint az offline program. A Libre teljesen felejtős, kiforratlan, dolgozzanak még rajta. Az Opennel pedig csak bajom volt, annyi rossz szerkesztés és funkcióhiány van benne. Elenben az Office 2010 nekem tökéletesen működött. Nem volt olyan dolog, amit ne tudtam volna megcsinálni vele. Stabil, jó felépítésű (még a szalagos menüt is megszoktam), logikus.
    Az már más kérdés, hogy mennyire szimpatikus az MS üzletpolitikája. Persze, hogy nem az. De eddig a számomra fontos részeken mindig változtattak, ha valami nem ment. Fogadni mernék, hogy a metró nem lesz a Win9 defaultja, az Aero pedig valamilyen formában vissza fog jönni. Az Office 365 jó, de max a jelenlegi ár feléért.
  • mortep #14
    A Kicsipuha nem éppen innováció mintaképe és nem is volt az soha. Eléggé kevés olyan terméket termtett amely saját ötleten alapul. Kapásból egytelen egyet sem tudok mondani, amit ő k találtakvolna ki
  • sanyicks #13
    soha sem volt innovatív az ms. Bár végül is a blöffökben, piackorlátozásban, zsarolásban, szabványok szétcseszésében, lefizetésekben, a politikai korrupció kihasználásában, és egyéb visszaélésekben nagyon is innovatív volt.
  • mousee #12
    A zentyal jó dolog, én is szeressem :) meg szabad kérdezni, hogy nagyságrendileg mekkora rendszert migráltok? Ha nem akarod a köz javára adni, akkor elég a privi is, thx :)
  • liberty2 #11
    Hát skacok, én azt hittem, hogy az MS cég az tovább kitart. Épp most dolgozok egy project-en aminek a keretein belül egy Zentyal Szerverre cseréljük a teljes Windows környezetünk. Mindent tudni fog az új cucc és minden windows-os klienssel, telefonnal is kompalibis lesz, nem csak linux kliensekkel. Habár az még nincs. Mondom a felhasználóimnak MÉG!!!! nincs
  • M2 #10
    "és elismerte, a társaság számos hibát követett el."

    Az elsőt konkrétan ő, hogy ráhagyta a céget egy idiótára.
  • a_n_d_r_e_w #9
    "A Windows 8 a jövő kulcsa, az Xbox is versenyképes, de nem lehet megfeledkezni a Surface táblagépekről sem és a Binget is sok felhasználó elfogadta."

    Csupa sikerprojekt
    NAjo, az XBox elmegy, egesz tisztesseges rangot vivott ki maganak, de a tobbi mint az ordas bukas szinonimaja lehetne :D
  • Macropus Rufus #8
    szerintem nem egyértelmű jelenleg az Android helyzete a dekstop terén.
    Az Ubuntu pl. gőzerővel fejleszti a mobil platformját. Ami idén ki is fog jönni.
    Még az is lehet, hogy az Andriod úgy lesz emlegetve mint a rendszer ami ember közelivé tette a linuxot, de nem tudott lépést tartani a fejlődéssel. Az Ubuntu me glecsapott :) ha igazak a hírok amiket olvasni lehet erről a rendszerről akkor az Androidnak lesz mit fejlődnie, hog yutolérje.

  • Papichulo #7
    "Ezzel ellentétben az android hasít "

    Hany szazalekos az android reszesedes a desktop szegmensben?