Alex

A Panasonic bemutatta legújabb okostévé termékcsaládját

Még egyszerűbben kezelhető és jobban testreszabható okostévé termékcsaládot mutatott be a Panasonic. A mindenféle méretben elérhető VIERA tévéket online központtá alakították.

A Panasonic 2013. évi Smart VIERA LED/LCD és plazmatévékben a kedvenc tartalmak egy helyre csoportosíthatók, a cég törekvései szerint az internet és a tévé legjobb tulajdonságait egyesítik magukban. Az internetes szolgáltatások, közösségi oldalak és alkalmazások tetszés szerint rendezhetők el a képernyőn. A LED/LCD kínálatban kilenc új sorozat 28 modellje 19-60 colos képernyőméretben kapható, plazmákból pedig 42-65 colos képernyőméretben 12 új modellt dobtak piacra.


A káva még keskenyebb, a talapzat ultra-minimalista stílusú

Idén a Panasonic összes LCD televíziója LED tévé, az 1080p felbontás a standard és az IPS technológia miatt nagyon széles betekintési szöggel bírnak. Kiemelik, hogy csökken a gyors mozgások elmosódottsága, a képfrissítési sebesség már 3600 Hz. De a rengeteg a képminőséget érintő, és zömében csupán marketingértékkel bíró technikai újdonságnál sokkal érdekesebbek az okostévé funkciók, például a személyre szabható kezdőképernyő.


Az okostelefonon nézett YouTube-videó ujjmozdulattal megjeleníthető a képernyőn

Bekapcsolás után a beépített kamerával végzett arcfelismerés azonosít minket, és egyedileg beállított kezdőképernyő fogad. A widget-ek szabadon cserélhetők, és háttérképnek is berakható egy saját fotó. Egy ujjmozdulattal megoszthatjuk okostelefonunkkal vagy táblagépünkkel készült anyagainkat bármely irányba, tehát a tévéről a készülékre is mind Android, mind iOS rendszeren. A képek, videók, vagy egyéb tartalmak mentése két ujjal elvégezhető. A távirányításhoz a tévé saját vezérlőjén kivül okostelefonunkat is használhatjuk, vagyis a mobil vagy épp a tablet ezentúl egy kézben hordott második képernyőként is használható, amely minden, a tévén elérhető funkciót a felhasználó kezébe ad, még olyanokat is, mint például a kép beállítása anélkül, hogy bele kellene menni a TV vagy a főképernyő menüjébe.


Még kényelmesebb módszer a hangvezérlés. A platform 18 európai nyelvet ismer, azaz elég csupán kimondani a keresőszavakat, URL-címeket, vagy közösségi oldalakon az üzeneteket. A rendszer megérti és követi az olyan parancsszavakat, mint a térkép, a fotó, vagy éppen a hírek, de a csatornaválasztás, de a csatornaváltást és a némítást is intézheti hangutasításokkal a felhasználó, az olyan üzenetekkel, mint a “csatorna le”, vagy a “csatorna fel”. Opcionálisan használható egy elektronikus toll is, amivel a tévén megjelenő képre rajzolhatunk. (Néhány bemutató játékot is készítettek hozzá: Put Three, Family Reversi, Touch Connect.) Ezentúl tehát a számítógép nélkül készíthető egy gyors skicc vagy rakható egy kép keretbe a Paint alkalmazással.

A széleskörű hálózati integráció biztosítja, hogy a tévén vezeték nélküli kapcsolaton át böngészhessünk, futtathassunk játékokat vagy éppen vásárolhassunk. Az ikertuner lehetővé teszi, hogy egy tévéműsor nézése közben felvételt készíthetünk egy másikról, vagy egy másik családtag a tabletjén nézhet egy másik műsort. A Panasonic az energiafogyasztásra is figyelt, energiatakarékos módban a kép fényessége igazodik a szoba fényviszonyaihoz és például beállítható, hogy használaton kivül automatikusan csökkenjen a készülékhez csatlakoztatott audiovizuális eszközök energiaellátása.


A fejlesztők körében is népszerűsíteni kell az új funkciókat, képességeket és technológiákat, ők 2011 óta minden eszközt elérhetnek a cég fejlesztői portálján. Az Ajax és a JavaScript mellé most a HTML5 csatlakozott, azaz még könnyebb lesz a hagyományos web alapú tartalmak TV-s felületre való optimalizálása. Annak érdekében, hogy a jelenleg még széttagolt fejlesztői kapacitás, az egységesedés útjára lépjen, és hogy univerzális, szabadalmazott Smart TV platformok szülessenek, 2012 decemberében a Panasonic csatlakozott a vezető fejlesztőket tömörítő iparági összefogáshoz, a Smart TV Alliance-hez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #5
    Ez a 3600 hz ugy jon ki a panasonic-nal, hogy 10-12 sub field van egy atlag kijelzoben, ez mar csak 3600/12=300 hz, aztan sztereo kepes a tv, az mar csak 150 Hz. Tehat a kijelzo valojaban 150 Hz-es frissitest hasznal, tehat atlag 6 kep / 25 Hz-es filmkep. A 30 Hz-es esethez 10 sub field-et hasznalnak, tehat 3600/10 = 360, 360 / 2 = 180 Hz, ez ugyancsak 6 kep 30 Hz. Ha rendes lcd-ket hasznalnanak, rendes meghajto aramkorokkel, akkor ugyan kb. 10x-es lenne a panel ara, de eleg lenne az alap 150-180 Hz-es frissites es nem lehetne egy gyors (1/1000-es vagy gyorsabb shutter-u) fenykepezogeppel kiszurni a csikozodast.
  • acsroli #4
    Lassan mindenki előáll egy okos TV-vel :))
    Sorban jönnek ki a cuccok. Mondjuk ez nem baj, mindez a mi szórakoztatásunkért van!!
    Eddig csak Samsung TV-kről láttam videókat, de az ottani dolgok - mozgás/hangvezérlés, appokból is vannak viccesek, asszonypajtásnak meg a fitness alkalmazás tetszett nagyon, hihi :)) - is elég jónak tűnnek, elfogadnám, ha hozzám vágnának egyet...
    Szóval jók lesznek ezek.
    Az a 19 nyelv very impressive...
  • nextman #3
    Amellett, hogy fizikai keptelensegnek tunik, valoszinuleg ertelme sem lenne.
    Hacsak nem Superman-nek gyartjak a tv-t, o biztos tudna ertekelni a tobbezer Hz-es folyamatos kepet:)
  • zola2000 #2
    Vagy egy nullával több van, vagy ez is olyan értelmetlenül magas érték mint hogy egy pár centis készülékbe fullhd feletti felbontás kell. (itt nem -csak- az applre és a samsungra gondolok)
  • nextman #1
    "Kiemelik, hogy csökken a gyors mozgások elmosódottsága, a képfrissítési sebesség már 3600 Hz."

    Mennyi???