Gyurkity Péter

Nokia: EOS telefon és saját tábla

A finn gyártó a komoly átszervezés mellett valamikor nyáron dobhatja piacra új okostelefonját, amelyet jó eséllyel egy saját tábla egészít majd ki, bár ez még a piaci körülményektől is nagyban függ.

A Nokia terveiről már korábban kiszivárgott több részlet, azonban ezeket egyetlen alkalommal sem kísérte hivatalos megerősítés. Emiatt sem az új EOS okostelefonról, sem pedig a cég saját táblájáról nem tudtunk meg semmi újat, most azonban úgy tűnik, hogy lassan körvonalazódik a vezetés jövőről alkotott elképzelése.

A Guardian saját forrásra hivatkozva azt állítja, hogy az új okostelefon valamikor a nyáron jelenik majd meg, vagyis a korábban megszellőztetett 2013-as megjelenés intervalluma némileg leszűkült. Ezen készülék fontos újítást hoz magával, hiszen a korábban a Nokia 808 révén elérhetővé vált 41 megapixeles PureView kamera végre a Lumia családon belül is megtalálható lesz, így a cég ötvözi a két platformot. Mivel a CES alatt semmi ilyesmit nem mutattak be, a jól értesültek szerint erre az ebben a hónapban esedékes MWC alatt kerítenek majd sort - meglátjuk, hogy így lesz-e.


A Nokia EOS lesz az első PureView kamerás Windows Phone

Arról viszont már maga Stephen Elop, a Nokia vezérigazgatója beszélt egy interjúban, hogy valóban komolyan foglalkoznak egy saját tábla PC piacra dobásával. Érthető módon a cégvezető nem szeretné felmérgesíteni nagy szövetségesüket, ám azt megemlítette, hogy több szoftver is szóba jöhet, így elméletileg akár egy androidos megoldás is megszülethet. Azt azonban - legalábbis Elop nyilatkozata szerint - még nem döntötték el, hogy mikor és milyen piaci körülmények, feltételek mellett lenne optimális a megjelenés, így erre jó eséllyel még több hónapot, netán néhány évet várnunk kell.

Úgy tűnik, hogy az MWC alatt nem várhatunk komoly fejleményt ez utóbbi területen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tacky #5
    és vajon ez a Nokia meg tudja majd nyitni a képeket amiket csinál???mert az elödje nem tudja :D :D :D
  • Tinman #4
    Végre lesz mire lecserélni N8-amat. Yeah!
  • tomboy013 #3
    Remélem jól lenyomja a 920 árát =D Azért az abban lévő kamera se kutya, főleg az éjszakai képek és a képstabilizátor miatt. Ha még ehhez hozzádobunk részletgazdagabb képminőséget akkor igen csak jónak ígérkezik az új Nokia. Legalábbis azok számára biztos jó lesz akinek fontos a fényképezés/videózás egy mobilban. Mondjuk ezen a téren a 920 is simán a mezőny fölött van.
  • Angel5 #2
    akár mennyire fosta el a a nokia a teló piacát a Nokia még mindig Nokia :D
  • Sequoyah #1
    Vajon ebbe az EOS-ba a 808 kamerája kerül, vagy egyből ötvözik a 920 OIS-es éjszakai fotós képességeivel?
    Előbbi se rossz, de utóbbi az igazi killer lenne a telefonos fényképezés piacán.