Berta Sándor

Tapasztalt fejlesztőkkel erősített az AMD

A társaság sikerült megszereznie az Apple, illetve a Qualcomm korábbi munkatársát. Tapasztalataikat elsősorban a mobil eszközökhöz szánt processzorok fejlesztésében hasznosíthatják.

A Reuters a társasághoz közeli forrásokra hivatkozva arról írt, hogy az AMD-nek sikerült szerződtetnie Charles Matart, aki a System-on-Chip (SoC) fejlesztőrészleg új vezetője lett. Matar korábban a Qualcomm munkatársa volt és a SoC-fejlesztési terület szakértőjének számít.

A másik új szakember szintén komoly erősítést jelenthet. Wayne Meretsky, eddig - számos kollégájával együtt - az Apple iPad és iPhone készülékeibe beépített mobil processzorok fejlesztéséért felelt. A jövőben ő lesz az AMD szoftverfejlesztéséért felelős alelnöke, így a vállalat CPU-ihoz kapcsolódó szoftverek elkészítése is a felügyelete alá tartozik majd. Érdekesség, hogy mind Matar, mind Meretsky dolgozott már az AMD-nek.

Drew Prairie, a cég egyik szóvivője megerősítette, hogy a két mérnököt azért szerződtették, mert szeretnének új piacokon megjelenni és ebben számítanak a segítségükre, ugyanakkor további részleteket nem árult el az AMD terveiről. A fentiekből is egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a vállalat új mobil processzorok tervezését készíti elő. Ezt támasztja alá, hogy már tavaly augusztusban sikerült megszereznie Jim Kellert, aki az Apple-nél az iPad és iPhone készülék chipjeivel kapcsolatos fejlesztőmunkát vezette.

A gyártó az év első felében, akarja piacra dobni a Temash kódnevű alacsony fogyasztású processzort, amit Windows 8-as táblákba és hibrid-laptopokba szánna. Emellett szintén új termék lehet a Kabini laptop-CPU, amely a korábbi modelleknél 50 százalékkal nagyobb teljesítményre lehet képes.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!