Gyurkity Péter

A Nokia elégedett, a Microsoft az Intel felé kacsintgat

A Nokia viszonylag jó negyedévet zárt, idén további technológiai újításokkal készül, míg a Microsoft jelezte, hogy nyitva hagyják a kaput az Intel számára, ha esetleg érdeklődik a Windows Phone platform iránt.

A finn gyártó az utolsó negyedévben 4,4 millió Lumia okostelefont értékesített, szemben a harmadik negyedben elért 2,9 millióval. Az olcsóbb készülékeket felvonultató Asha család is jól szerepelt, ezekből 9,3 millió példány fogyott el, a cég szerint így meghaladták az előzetes várakozásokat. Figyelmeztetnek azonban arra, hogy 2013 első periódusa már nem lesz ilyen kedvező, egyrészt a fokozódó verseny, másrészt pedig a hagyományos rosszabb szezonális eredmények miatt.

A hivatalos blogon a képalkotási technológiákért felelős igazgató elmondta, hogy a PureView esetében további fontos frissítésekkel készülnek, amelyek nemcsak a hardveres, de a szoftveres oldalon is újításokat hoznak majd magukkal. Szerintük jelenleg a legnagyobb probléma, hogy a meglévő készülékekkel rendkívül nehéz konzisztens módon, folyamatosan jó eredményt elérni a fotózásban, márpedig ők azt szeretnék, ha ez a jövőben a hároméveseknek se lenne nagy kihívás. Szóba került a nemrég megjelent Cinemagraph app, illetve a Windows Phone készülékekben helyet kapó lencsék kérdése, jelezve, hogy nagyjából mire számíthatunk.


A Microsoft részéről Greg Sullivan, a WP részlegért felelős igazgató nem zárta ki, hogy a jövőben az Intel is piacra dobhat majd chipeket a Windows Phone platformot támogató készülékekhez, bár azt hangsúlyozta, hogy egyelőre nincs mit bejelentenie ezen a téren. Hozzátette viszont, hogy Kínában gyorsan fogynak ezek a telefonok, ez pedig egyesek szerint még több indokot szolgáltat az Intel számára, hogy Atom chipjeivel megjelenjen ezen a területen.

A meglévő partnerek mellé hamarosan a Lenovo is felzárkózhat, a cég alelnöke ugyanis most arról beszélt, hogy jó esély van egy ilyen WP-telefon piacra dobására. Erre azonban még néhány hónapot várni kell, a végleges döntés valamikor áprilisban születhet meg - előfordulhat, hogy addigra a Microsoft saját készüléket mutat be, Surface néven.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #46
    Lenovo meg a cool? Hoppá, új megvilágításba helyezted az informatikát :)
  • Papichulo #45
    Lenovo lenne a nagy oreg? Hmmm....

    Az 1000RMB-s Lenovo telefonom 2 honap utan tonkrement. Europaban javittatni sem lehet.
  • Zoliz #44
    Na végre a nagy "öregek" összefognak, az Apple egyeduralma ellen! Lenovo is cool.
  • tomcsa4 #43
    Elhiszem neked, hogy megy, csak nem érdekel. Mivel aki megvesz egy 200 ezres telefont, az elvárja a csili-vili gépet és jogosan várja el! Ehhez nem partner az Android, mivel sajnos csak toldozgatva van. (Persze sajnos a gyártók se partnerek, de ha alaból rossz a szoftver, abból nem tudnak mihez kezdeni.)

    Érted? Vista is elindult 1 GHz-es gépen, csak ki kellett herélni. De ez engemet sosem érdekelt (gondolom milliós nagyságrendben is beszélhetek, hisz 2007-et írtunk akkor, mivel sok embernek ennél jóval gyorsabb gépe volt), így el is vártam azt, hogy kompletten megkapjak mindent és kényeztessenek is engem (Aero).
  • Papichulo #42
    "olyan véleményt alkottok ami a kedvencetek felsőbbrendűségét igazolja, még akkor is ha az éppen ellentétes egy néhány hónappal azelőtti véleményetekkel."

    Idezeteket vagy hazudsz!
  • sanyicks #41
    "Egesz pontosan mit allitottal? Es mivel tamasztottad ala?"

    Te tényleg ennyire hülye vagy, vagy csak szokás szerint leszarod mit ír a másik? Most írtam, tökmindegy mit írok mivel támasztom alá, neked úgy sem jó mert az egyetlen érv a tiéd lehet. Önmagadtól nem is követeled meg az alátámasztást, te benyögsz valamit és úgy van esetleg egy hulladék 0 forrással alátámasztott cikket belinkelsz, mint tény.
    (egyébként azt állítottam hogy ti fanboyok mindig olyan véleményt alkottok ami a kedvencetek felsőbbrendűségét igazolja, még akkor is ha az éppen ellentétes egy néhány hónappal azelőtti véleményetekkel. Az alátámasztás pedig az apple flame topikok ahol gyak az apple fanboyok fél évente az ellenkezőjét írják mint amit addig ;) tudod amit te mindig megpróbálsz kimagyarázni hogy "ja de azt nem úgy értették" meg "nem arra vonatkozott".

    "Ebben a versenyben teged ugysem tudnalak megelozni ;)" juj ez "fájt". Tudsz még ilyeneket? Törnek fel az ovis emlékek :D
  • Papichulo #40
    "mint írtam a tiedével ellentétes érv és mondandó"

    Egesz pontosan mit allitottal? Es mivel tamasztottad ala?

    "sőt inkább butábbnak tűnsz, aki okosnak szeretne látszódni "

    Ebben a versenyben teged ugysem tudnalak megelozni ;)
  • sanyicks #39
    Ha te mondod, ezt bóknak veszem.

    "Erved, mondandod semmi" tudom, mint írtam a tiedével ellentétes érv és mondandó, ugye neked nem érv :D mindenki kussoljon csak neked lehet igazad, meg a veled egyetértőknek, érvek nélkül is.
    Azt pedig már tavaly is írtam hogy ha idegen kifejezéseket használsz, nem fogsz okosabbnak tűnni, sőt inkább butábbnak tűnsz, aki okosnak szeretne látszódni ;)
  • Linkout #38
    Egy jó ideje nem számít mi van a dobozban.
    Az appok száma is lényegtelen abban az esetben, ha elérhető az összes tömegek számára fontos applikáció: skype, viber, gmaps, gmail, yahoomail, sok játék, idióta wigtetek ami kell ugyebár. Az, hogy az egyiken 3 millió, a másikon 4millió app érhető el, nem hiszem, hogy a nagy tömegnek igazán számítana.

    Ami számít szerintem az a felhasználói élmény. Volt szerencsém fogni a kezemben a galaxy s3-at. Gyönyörű kijelzője van, lenyűgözőnek találtam a színeket, a kontrasztot, a fényerőt, mindent. Számomra kényelmetlen a mérete miatt és bizony (lehet a samsunk custom dolgai miatt) de meg-meg akadt a képernyő lapozásakor.

    iPhone4-et is fogtama kezemben pont azon a napon, és valamiért netezni sokkal jobb volt rajta. Nekem nincs pénzem egyikre sem, mindkettőt fantasztikusnak tartom, kipróbáltam. Nincs nagy kezem, lehet emiatt, lehet más miatt, de valamiért kényelmesebb, gördülékenyebb, szebb volt számomra a sima iPhone4.
  • Papichulo #37
    Szanalmas vagy... :)

    Erved, mondandod semmi, kizarolag az ad hominem