46
  • narumon
    #46
    Lenovo meg a cool? Hoppá, új megvilágításba helyezted az informatikát :)
  • Papichulo
    #45
    Lenovo lenne a nagy oreg? Hmmm....

    Az 1000RMB-s Lenovo telefonom 2 honap utan tonkrement. Europaban javittatni sem lehet.
  • Zoliz
    #44
    Na végre a nagy "öregek" összefognak, az Apple egyeduralma ellen! Lenovo is cool.
  • tomcsa4
    #43
    Elhiszem neked, hogy megy, csak nem érdekel. Mivel aki megvesz egy 200 ezres telefont, az elvárja a csili-vili gépet és jogosan várja el! Ehhez nem partner az Android, mivel sajnos csak toldozgatva van. (Persze sajnos a gyártók se partnerek, de ha alaból rossz a szoftver, abból nem tudnak mihez kezdeni.)

    Érted? Vista is elindult 1 GHz-es gépen, csak ki kellett herélni. De ez engemet sosem érdekelt (gondolom milliós nagyságrendben is beszélhetek, hisz 2007-et írtunk akkor, mivel sok embernek ennél jóval gyorsabb gépe volt), így el is vártam azt, hogy kompletten megkapjak mindent és kényeztessenek is engem (Aero).
  • Papichulo
    #42
    "olyan véleményt alkottok ami a kedvencetek felsőbbrendűségét igazolja, még akkor is ha az éppen ellentétes egy néhány hónappal azelőtti véleményetekkel."

    Idezeteket vagy hazudsz!
  • sanyicks
    #41
    "Egesz pontosan mit allitottal? Es mivel tamasztottad ala?"

    Te tényleg ennyire hülye vagy, vagy csak szokás szerint leszarod mit ír a másik? Most írtam, tökmindegy mit írok mivel támasztom alá, neked úgy sem jó mert az egyetlen érv a tiéd lehet. Önmagadtól nem is követeled meg az alátámasztást, te benyögsz valamit és úgy van esetleg egy hulladék 0 forrással alátámasztott cikket belinkelsz, mint tény.
    (egyébként azt állítottam hogy ti fanboyok mindig olyan véleményt alkottok ami a kedvencetek felsőbbrendűségét igazolja, még akkor is ha az éppen ellentétes egy néhány hónappal azelőtti véleményetekkel. Az alátámasztás pedig az apple flame topikok ahol gyak az apple fanboyok fél évente az ellenkezőjét írják mint amit addig ;) tudod amit te mindig megpróbálsz kimagyarázni hogy "ja de azt nem úgy értették" meg "nem arra vonatkozott".

    "Ebben a versenyben teged ugysem tudnalak megelozni ;)" juj ez "fájt". Tudsz még ilyeneket? Törnek fel az ovis emlékek :D
  • Papichulo
    #40
    "mint írtam a tiedével ellentétes érv és mondandó"

    Egesz pontosan mit allitottal? Es mivel tamasztottad ala?

    "sőt inkább butábbnak tűnsz, aki okosnak szeretne látszódni "

    Ebben a versenyben teged ugysem tudnalak megelozni ;)
  • sanyicks
    #39
    Ha te mondod, ezt bóknak veszem.

    "Erved, mondandod semmi" tudom, mint írtam a tiedével ellentétes érv és mondandó, ugye neked nem érv :D mindenki kussoljon csak neked lehet igazad, meg a veled egyetértőknek, érvek nélkül is.
    Azt pedig már tavaly is írtam hogy ha idegen kifejezéseket használsz, nem fogsz okosabbnak tűnni, sőt inkább butábbnak tűnsz, aki okosnak szeretne látszódni ;)
  • Linkout
    #38
    Egy jó ideje nem számít mi van a dobozban.
    Az appok száma is lényegtelen abban az esetben, ha elérhető az összes tömegek számára fontos applikáció: skype, viber, gmaps, gmail, yahoomail, sok játék, idióta wigtetek ami kell ugyebár. Az, hogy az egyiken 3 millió, a másikon 4millió app érhető el, nem hiszem, hogy a nagy tömegnek igazán számítana.

    Ami számít szerintem az a felhasználói élmény. Volt szerencsém fogni a kezemben a galaxy s3-at. Gyönyörű kijelzője van, lenyűgözőnek találtam a színeket, a kontrasztot, a fényerőt, mindent. Számomra kényelmetlen a mérete miatt és bizony (lehet a samsunk custom dolgai miatt) de meg-meg akadt a képernyő lapozásakor.

    iPhone4-et is fogtama kezemben pont azon a napon, és valamiért netezni sokkal jobb volt rajta. Nekem nincs pénzem egyikre sem, mindkettőt fantasztikusnak tartom, kipróbáltam. Nincs nagy kezem, lehet emiatt, lehet más miatt, de valamiért kényelmesebb, gördülékenyebb, szebb volt számomra a sima iPhone4.
  • Papichulo
    #37
    Szanalmas vagy... :)

    Erved, mondandod semmi, kizarolag az ad hominem
  • sanyicks
    #36
    Na látom betaláltam, mert megint nem tudsz mást csinálni csak trollkodni.
    Nem mintha neked bármi is érvnek számítana ami nem a te véleményedet erősíti ;)
  • Papichulo
    #35
    Majd ha valami konretummal vagy intelligens ervelessel tudsz eloallni, akkor folytathatjuk, de amit most csinalsz az csak szanalmas trollkodas ;)
  • Papichulo
    #34
    Olyan szempontbol nem erdemes, hogy ingyenes volta miatt boldog-boldogtalan azt teszi fel az eszkozere, melyek eleg nagy resze az alacsony arkategoriaba tartozik. A Nokia 5 millio eladott eszkoze gazdasagossagi szempontbol lehet, hogy ugyanannyit er, mint 50 millio android felhasznalo.

    De valoban sokkal jobban megeri IOS-re fejleszteni es pontosan ezert fejlesztenek joval tobben erre a platformra, akarmit is mondanak az eladott darabszamok: http://techpinions.com/android-v-ios-part-4-developers/9535

    En nem szeretnem ha eltunne a WP vagy akar a Nokia, mivel ugy erzem, hogy a verseny csak jot tesz a fogyasztoknak es ertekelem azt is, hogy az MS kepes volt valami ujdonsaggal eloallni es nem csak egy ujabb iOS clonet akart gyartani...
  • sanyicks
    #33
    hát persze hogy nem érdemes. Mindig azt érdemes emlegetni ami az apple felsőbbrendűségét hivatott alátámasztani ;D
    hiszen pár éve még az eladott iphone-ok számára verték magukat az apple fanok, aztán most már hogy az android beelőzte, most már "nem érdemes érvként emlegetni", detto ugyan így az appok számánál, vagy a hardvernél (kijön az új csúcsamsung ti mondjátok hogy nem a hardver a lényeg, kijön az új iphone jobb processzorral, és fényképezővel, akkor már nagyon számít a hardver :D )
  • grobs
    #32
    Miért ne nézzük a napi aktiválások számát? A felhasználókat az érdekli van-e alkalmazás az adott platformra. A fejlesztőket pedig az érdekli mekkora a fizetőképes kereslet. Ez egy függőségi viszony amiből pl. a linux desktop fronton soha sem tudott kitörni, szemben az OsX-szel. Apple termékeket tehetősebbek vásárolnak így a vásárlóerejük magasabb. Ezért amikor alacsony volt az elterjedsége desktop-on akkor is megérte fejleszteni rá. Az iOS ezért tudott repülő rajtot venni. Hiába volt kezdetben alacsony az elterjedtsége, de azok a tehetősebb rétegből kerültek ki, és az app store miatt a fejlesztők nagyon könnyen érhették el ezeknek az embereknek a pénztárcáját. Az android lassan indult (nagyon lassan), de amikor elérte a kritikus tömeget a bázisa onnantól már akkor is megérte rá fejleszteni ha "csórók" a felhasználók, mert olyan tömeget képviselnek amiből egy adott szubkultúra is jelentős számban képviseltetheti magát. A WP jelenleg azért szenved mert az early adopter rétege nem egyértelműen a többet költők közül kerül ki, és nincs tömeg mögötte. A rendszer jósága nem szempont. Mindhárom rendszer tökéletesen alkalmas arra amire egy ember a telefonját használni tudja jelenleg.
    Ezért igazából az android (és a WP) számára nem lehet fontosabb mérőszám mint az aktiválások száma. Az MS nem Apple. Ezt a surface (Windows RT) bukta is mutatja. Az Apple gond nélkül kilőtte az iPad-et anno mindenféle háttér nélkül, és azóta is uralja a tablet piacot. Az MS ilyenre nem képes mert negatív a megítélése.
    Ha marad a napi 1.3 millió aktiválás naponta (pedig valószínű nőni fog) akkor fél milliárdnál több android-os eszköz lesz felhasználóknál. Ha a Nokian múlik akkor jó esetben lesz 20 millió WP eszköz a piacon. Ez fejlesztési prioritásban vajon mit mond egy fejlesztőnek?
    A vicc ebben az, hogy a 20 millió user 5 éve piszok nagy szám lett volna. Most meg a futottak még kategória. Durva a növekedés, és durva lesz az is amikor földbe állnak a grafikonok mint a Zynga-nál.
  • sanyicks
    #31
    miért le a kalappal a samsung előtt? Azért akadozik mert épp a szamszung bassza el a foshulladék testreszabásaival.

    Sima "gyári" guglis android szépen megy bizony 700 mhz-s armv6-on is, pedig még csak nem is 4.0 hanem 2.2-2.3 ;)
    (ne pofázz, mert tudom, tapasztalom, látom).
  • asgh
    #30
    Ez pontosan ugyanígy történt a PC-DOS/Windows esetében is. A 80-as évek végén az akkor megjelenő 16 bites rendszerek közül az IBM PC-k voltak a legalkalmatlanabbak otthoni célokra (mind a MacOS, mint az Amiga fényévekkel vertek rá a DOS+Win3.0-ra), mégis a szabvány olcsósága, buherálhatósága és a klóngyártás felfutása miatt annyira elterjedt, hogy sokan mind a mai napig nem tudják elképzelni az otthoni informatika jövőjét egy alapvetően irodai célokra tervezett rendszer nélkül. (Ha már analógia: az MS kezd a Commodore-hoz kísértetiesen hasonló pályát befutni.)
  • Papichulo
    #29
    Szerintem az android legnagyobb elonye, az ara. Ha ugyanannyiba kerulne a gyartoknak, mint a tobbi jelentos mobile OS, akkor sokkal kiegyenlitettebb lenne a piac. Summa summarum, szerintem inkabb a gazdasagossagaval hodit, mintsem, azzal, hogy annyival jobb lenne a tobbinel... ezert nem erdemes a napi aktivaciokat ervkent emlegetni.
  • tomcsa4
    #28
  • grobs
    #27
    25 az a 24. Moziban meg odaát is 24 van.
    Android-nál az akadás elsősorban 4-es előtt volt szembeötlő mert nem volt GPU gyorsítása a felületnek. 4.x után viszont elsősorban azért akad mert valaki szarul írta meg az alkalmazást (vagy a firmware szar). Sokszor azért (is) akad egy-egy középkategóriás telefon mert a memórián spóroltak ... de ez visszavezet a "szar a firmware" részhez, mert arra a memória mennyiségre más fw kellett volna. A google féle androiddal nincs (nem lehetne) gond meg egy a10/13-on se. Sajnos a gyártók android-on ugyanazt csinálják mint PC-n. Telepakolják minden szarral amire senkinek semmi szüksége, aztán user néz ki a fejéből, hogy ez most miért akad. Veszek egy brand PC-t és hogy néz ki? Próba verziós dvd lejátszó, vírusírtó, ms office, gyártótól legalább 5 program ami persze mind online szeretne frissítésre vadászni, és soha nem találnak semmit, és legkésőbb 60 nap múlva mindegyik használhatatlan lesz, de az erőforrást viszi. És csodálkozik az ember, hogy boot után 2 perccel még darál a gép. Android-on ezt megfejeli a rendszer program szindróma. A gyártók hobbija, hogy a saját vackukat rendszer image-be teszik, így root nélkül le se lehet szedni.
    A root és a CM pont emiatt kell sokszor (sajnos), és emiatt vesznek sokan nexus-t. Érdekes módon nexus-okra nem szoktak panaszkodni.
  • narumon
    #26
    Mhmz hát nem tudom gondolom felhasználástól is függ, havernak a telefonköny az elég rendesen beröcög S3-on pedig összvissz 250-300 név van benne.
  • willcox
    #25
    Az a baj, hogy az androidnál majdnem mindenki rootol, mert hogy az milyen menő. Aztán felraknak valami hangzatos nevű firmware-t, ami vagy jó, vagy nem, és utána büszkék. Volt idő, amikor az android akadt. A JB óta nem akad, de már a 4.0.x is többé-kevésbé jó.
    A nejemnek S3 van, nem akad, pedig azon még nincs is JB.
    Nekem Note2 van, ott meg pláne nincs akadás. Idén még erősebb telefonok jönnek, csodálnám, ha bármelyik is akadna.
  • a_n_d_r_e_w
    #24
    Abban amit mondasz lehet igazsag, hiszen a kettes rendszert is azert pofozgattak sokaig, mert kozben a hatterben keszult a 4. Most a 4-est pofozgatjak, lehet kozben az 5 keszul. Viszont forradalmi attorest most nem varok.
    Az akadozasban nem ertek teljesen egyet. S2-m van, 4.0.4+ gyari ROMokkal tokeletes, vagy mondanam meg a november elotti cm10-et is. A tobbivel valoban van neha eleg durva megakadas is, teny, hogy kenyes.
  • tomcsa4
    #23
    Anno a Vista is ezen bukott meg. (Hozzá teszem, a mai napig jó OS-nek tartom a Vistát, használtam is az első perctől az utolsóig - Win7- megjelenéséig.)

    Longhorn néven ment a project, akkor pumpálták az órajeleket, úgy is írták meg az OS-t. Mire kijött, javában a többmagos rendszerek votlak a piacon. Win7 gyakorlatilag Vista, csak a kernele van mikrózva (majd mindjárt jönnek az okosak, hogy nem, pedig de).
    Szóval tuti, hogy készül egy "Android 2", mivel NEM alkalmas kielégíteni a mai igényeket.
    De vége az Off-nak, bocsánat!
  • tomcsa4
    #22
    S2 egyik cimborámnak, S3 öcsémnek van és bizony akadozik. 190 ezerért vette, gyönyörű teló, tényleg le a kalappal a Samsung előtt, de basszus. Hiába jó(?) a hardver, ha rossz a szoftver.
    Ez megfigyelhető volt a 2003-2008 közötti időszakban a PC-knél. A HW fejlődése annyira előreszaladt, hogy a szoftverek még a mai napig nem érték útol. Persze nem keleltt nézni a játékok gépigényét (előtte mindig azt néztük meg elsőnek), viszont a többmagos rendszerekkel nem tudtak érdemben mit kezdeni.
  • tomcsa4
    #21
    Igen, akkor neked rossz a szemed. Tudod a TV-knél is ez van: nekünk jó a 24 fps, hozzászoktunk, egy amcsi simán rávágja, hogy akadozik.
  • narumon
    #20
    Hát én olyan sokat nem nyomkodtam de Samsung Galaxy S2 és S3-on tuti, hogy akadozik mert azokkal próbáltam. (haveroknak vannak ilyen telóik).
  • tomcsa4
    #19
    Nem láttam jobb minőségű hardvert? A HTC One S és S+ telefonokat nem láttam ,de a többit igen, ami van a piacon. Vagy mire gondoltál? NASA-nál egy titkos mobilra?
    Táblagépekből is láttam a legjobbakat is. Igen a Droid nagyszerűen buherálható. Viszont kai megvesz több százezerért egy kurva mobilt vagy táblagépet, plánr 64 háttértárral, az tele tömné mindennel, hisz azért veszi. Nem tudsz nekem olyan Android oprendszert buherálni, ami ne akadozna, ha tele tömöd.
    Vagy mit vársz a felhasználóktól? Kicsengeti a nagy lét, aztán ellesz a Márióval (ami egy klassz játék, de most ettől tekintsünk el).
    A HTC Sense pl jó, viszont az is akad egy idő után. Lehet pofozni a szart, de attól még szar marad.
  • fecg21
    #18
    "Oké, nem különböznek egymástól. Viszont a Droid sem, mivel mindenen akadozik. "

    A droid mindenen akadozik? Te miről beszélsz? Még a kínai MTK6575-ös chippel szerelt telókon sem akadozik, nem hogy ettől erősebb hardvereken.....
  • a_n_d_r_e_w
    #17
    Neked meg szuklatokorusegi problemaid vannak...
    NFC, vezetek mentes toltes, Google Now, Swype, NFC alapu adhoc wifi, googles, esatobbi esatobbi
  • Major
    #16
    Valószínűleg szövegértelmezési gondjaid vannak :(

    Mire gondolsz? Feljavított Copy-Paste funkció fícsör és társaira?
  • kvp
    #15
    "Viszont a Droid sem, mivel mindenen akadozik."

    Az, hogy valaki meg nem latott jobb minosegu hardvert, nem jelenti azt, hogy nem is letezik. Az akadozasrol meg csak annyit, hogy az android nem bolondbiztos, tehat egy benabb felhasznalo kepes elrontani. Cserebe sokkal tobbet tud, mint a masik ket nepszeru zart rendszer, mivel barki azt csinal vele amit akar. Nem veletlen, hogy az uj windows-os csempes felulet prototipusa anno meg android-ra keszult el, mivel konnyebb es gyorsabb volt ra fejleszteni. A samsunggal meg nem jo peldalozni, mert hiresek arrol, hogy nem tudnak szoftvert kesziteni. Ennel meg sok kinai gyarto is jobb minosegu szoftverrel adja a telefonjat, a hiresebb gyartokrol nem is beszelve. A samsung egyetlen nagy elonye, hogy olcson ad kozepes minoseget. Nem veletlen, hogy az apple is toluk szerez be sok alkatreszt.
  • a_n_d_r_e_w
    #14
    lol :D

    azt ugye erzed, hogy a masodik mondatod pontosan cafolja az elsodet, dontsd mar el mit akarsz mondani :D

    #6 meg pontosan mutatja mennyire fogalmad nincs semmirol, ha mast nem, legalabb a wikipediat lapozgatsd
  • tomcsa4
    #13
    Oké, nem különböznek egymástól. Viszont a Droid sem, mivel mindenen akadozik. Naponta 1,3 millió Droidos készüléket aktiválnak? Kit érdekel! A kávéfőzőn is az van könyörgöm. Majd ha az iOS-t meg a WP-t is ráteszik a sok olcsó szarra, akkor azokból is bőségesen fognak aktiválni.
    Android tudod mennyibe kerül? Semmibe. Szinte ingyen van a cégeknek. Annyit is ér!
  • dyra
    #12
    Tehát az egyediségre hivatkozás egy rossz duma. Kamu. A WP telefonok nem különböznek egymástól. A Nokia max abban, hogy beteszik a saját térkép szolgáltatásukat. Elég sovány ez különbözőségnek.
  • dyra
    #11
    De, hogy tudják megukat jobban megkülönböztetni ha max saját csempéket pakolhatnak a telóra? Láttál egy WP telefont akkor láttad mind. Na ott aztán különbözőek lesznek. Ehhez képest Droidnál akár azt is megcsinálhatták volna mint pl az Amazon. Ez egy kamu duma. Sajnos sokan megeszik. Kellet az MS-nek a Nokia nélkülük egyszerűen sehol nem lennének. Így se valami vitézek de legalább van valami. Így kell egy jól felépített céget beáldozni az MS-nek és érdekeinek.
  • Major
    #10
    Miért is kéne Androidos notification screen, mert megszoktad, ebbe nőttél bele? Ha sose lett volna hiányozna?

    Valami attól innovatív, hogy teljesen más mint az eddigiek, lásd WP széria.
  • shaddam
    #9
    A nokiádon van notification screen?Akkora ezeréves innováció hogy még az apple is lelopta nagynehezen. Minden beállításért menübe kell mászni. Az appok száma és minősége csapnivaló. Ja de smooth a scroll wow! Windows mobilom van most, előtte android volt. Ha valakire rátudnám sózni ez a csoda OS-ű szart mennék vissza az androidhoz...
  • Major
    #8
    Ezt Gaben fogalmazta meg egyszer jól:

    "Ha Te most állandóan kólát innál, akkor én azt mondanám Neked, hogy igyál traubit. Mert ha traubit iszol, ugyanazt a cukros löttyöt csurgatod a beleidbe, mint a többiek. De azáltal, hogy ők kóláznak, Te meg traubizol, különbözöl a többiektől. Na... Ez az, amit jó lenne, ha megértenél."
  • dyra
    #7
    Mivel a Nokiának kiépített értékesítési rendszere van simán. Látod a senkinek nem kellő WP telefonokból is milyen "sokat" eladtak. Akkor gondolod el mennyit tudnának eladni egy olyan Operációs Rendszeres telefonból ami kifejezetten keresett.