Berta Sándor

54,6 hüvelykes OLED-televízió az LG-től

A terméket a dél-koreai gyártó több mint egy évvel ezelőtt jelentette be, de csak most kerül a boltokba. Magas ára ugyanakkor sokakat biztosan elriaszt majd.

Az LG 55EM9700 típusú, Organic Light Emitting Diode (OLED) technológián alapuló televízió január 3-tól rendelhető meg 1400 helyi márkakereskedőnél, az első szállítások februárban kezdődnek. A készülék egyelőre csak Dél-Koreában kapható és meglehetősen drága: 11 millió dél-koreai won, ami átszámítva 10 000 amerikai dollárnak felel meg. Az 54,6 hüvelykes kijelző csupán 4 mm vékony, tömege 10 kilogramm, ami ebben a kategóriában meglehetősen könnyűnek számít. Az LG közleménye szerint a televízió különlegessége az úgynevezett WRGB-techológia alkalmazása, amely egy kiegészítő fehér pixel használatát jelenti. Mindez a vállalat szerint azt eredményezi, hogy a képernyő az átlagosnál jobban adja vissza a színeket és kiemelkedő kontrasztaránnyal rendelkezik.


Az LG az első cég a világon, amely ekkora méretű OLED-kijelzőt gyárt, így nem csoda, hogy Havis Kwon, az LG Home Entertainment elnök-vezérigazgatója is büszkén nyilatkozott. Úgy vélte, a színes televíziók 60 éves története során egyetlen olyan pillanat sem volt, amely ilyen mértékben megváltoztatta volna a világot. Hozzátette: 15 évvel ezelőtt, a HDTV debütálásakor a közvélemény reakciója az volt, hogy "wow!" Viszont, azok, akik látták az OLED-televíziót működés közben már szóhoz sem tudtak jutni.

Az elemzők korábban arra számítottak, hogy a termék májusban jelenik meg és a bevezető ára 8000 amerikai dollár lesz. Nos, a készülék előbb érkezett, de a vártnál 25 százalékkal többe kerül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • IMYke2.0.0.0 #13
    A két nő jöhet. De most.
  • Tetsuo #12
    Nameg a jaromcsontjuk is szeles.
  • Elk Hunt #11
    Elég gebék
  • globint #10

    Akkor nem lehet felakasztani? Könyörgöm, akasszuk fel!
  • MsUser #9
    MONDTAM ÉN! Szóval a talapzatba száműzték a teljes elektronikát.
  • MsUser #8
    Csak nekem tűnt fel hogy kicsit aránytalan, robosztus talpa van a TV-nek a képen. Nem vettem észre először a két piros zavaró tényezőktől :)
  • MsUser #7
    Nem halottam még róla hogy a legjobb lenne, főleg mivel ezen a területen nem kevés gyártó verseng. Samsung, Sony, Panasonic, Philips vagy a feltörekvők Vizio, Hisense, Skyworth, vagy a TCL, nem kell messzire menni hogy lássuk KIHALT nem egy profi gyártó Thomson, JVC, a Pioneer, és a Blaupunkt is! Az LG azt teszi amit a Sony szokott "én vagyok az első a világon aki ilyet tud" aztán majd amikor az OLED technológia kiforr és nem a fejlesztések árát kell megfizetni hanem a haszonnal növelt előállítási költséget, akkor válogathatunk majd.
  • Cat #6
    autókat is lóerőben határozzák meg, pedig régóta kilowattban kellene.

    Egyébként a képátlón kívül a csöveknél is megdönthetetlen a coll/hüvelyk.
  • cloud.strife #5
    Az lenne a legjobb tévémárka, amelyik a legalapvetobb szinteszten is megbukik?
    Te tudod.
  • globint #4
    Ezelőtt 40 évvel úgy tanultuk, hogy egyezmény született, hogy csak a metrikus mértékrendszer marad! Ezzel szemben büntetlenül hirdetik hogy az 54,6 hüvelykes kijelző csupán 4 mm vékony. Namármost, ha egyszer 54,6 hüvelykes a Tv, akkor miért nem 0,15748031496063 hüvelyk a vastagsága?
    Persze, mert így szokták.
    Amúgy persze, egyes körökben káromkodni is szokás, de harcolunk ellene. Ez ellen az angolszász dolog ellen is harcolni kellene. A végén még használni fogjuk a többit is. Pl. az iskola közel 1 league-re van a lakásunktól..... Brrrrrrrrrrrr
    Nekem nem túl nagy gond, amit nem ismerek, azt is ki tudom keresni a neten. Csak-hát nem értem! Nem jobb az a fránya metrikus mértékrendszer?