Berta Sándor

Androidos tábla Intel chippel - érkezik a Ramos W32

Alighanem a Ramos nevű kínai cég lesz az első olyan gyártó, amely az Intel Atom Z2460 "Medfield" processzorán alapuló tábla PC-t dob piacra. A gép Android operációs rendszerrel érkezik.

A Ramos W32 1,6 GHz órajelű Intel Atom Z2460 CPU-t és integrált PowerVR SGX540 grafikus egységet kapott. Eddig ezt a két chipet csak okostelefonokba (Motorola RAZR i, ZTE Grand X In) építették be. A Ramos W32 első változatáról már októberben megjelentek információk, most viszont kiderült, hogy a forgalmazó a PandaWill lesz, amely január elejétől dobja piacra a készüléket, a bevezető ára 288 dollár lesz. A PandaWill mellett megrendelhető lesz az AliExpress nevű kínai cégnél is.




A 9,5 mm vékony és 535 gramm súlyú táblagépet 10,1 hüvelykes, IPS-paneles érintőképernyővel szerelték fel, amelynek felbontása 1280 x 800 képpont és 1 gigabájt RAM-mal, valamint 16 gigabájt flashmemóriával látták el. A tábla emellett 1,3 megapixeles előoldali kamerát, IEEE 802.11a/b/g/n szabványú WLAN-modult, microUSB-portot és microSD-bővítőhelyet kapott. Az 5400 mAh-s akkumulátor 6-7 órás maximális üzemidőt biztosít. Az operációs rendszere az Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich, elvileg lehetőség nyílik majd a 4.1-es vagy a 4.2-es verzióra való frissítésre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lmisi #2
    Kicsit drágának tűnik, bár 10 col környéki kijelzővel elfogadható ár, de arm fronton Már JellyBean az elfogadott.
  • Vol Jin #1
    Ez keménynek néz ki.