Berta Sándor

7 és 12 hüvelykes táblagéppel jelentkezik a HTC

Jelenleg két olyan készüléket fejleszt a tajvani társaság, amelyeken Windows RT operációs rendszer fut majd. Az egyik 7, a másik 12 hüvelykes modell lesz.

A hírt - egy bennfentesre hivatkozva - a Bloomberg gazdasági hírügynökség szellőztette meg. Mindkét táblára Windows RT kerül - ez némileg meglepő, mert a gyártó eddigi tábla PC-in Android futott. A két új termék várhatóan 2013 harmadik negyedévében kerül a boltokba. Az persze még kérdéses, hogy a 12 hüvelykes eszköz mennyibe fog kerülni és mennyire lesz keresett, mindenesetre ez lehet a legnagyobb Windows RT-s táblagép, amelybe Qualcomm chipek kerülhetnek.

A 7 hüvelykes modell szintén igazán különleges lesz, mert akár telefonként is lehet majd használni, ezzel szintén felkeltheti a vásárlók érdeklődését. Eddig még egy gyártó sem jelentett be 7 hüvelykes, Windows RT-s készüléket, így ebben a kategóriában is a HTC lehet az első. Igaz, a jövő őszig még számos gyártó megelőzheti ezen a területen a tajvani céget. A Bloomberg kiemelte, hogy a HTC eredetileg egy Windows 8 operációs rendszert futtató táblát akart kifejleszteni, de erről a tervéről letett, mert úgy vélte, hogy az Intel processzoraira épülő készülék túl drága lenne, a bevezető ára több mint 1000 dollár lett volna. A megjelent hírt sem Sally Julien, a HTC, sem Mark Martin, a Microsoft szóvivője nem kommentálta.

Kouji Kodera, a konszern termékfejlesztésért felelős vezetője néhány nappal ezelőtt azt mondta, hogy a közelmúltban 6-7 táblagép-koncepciót dolgoztak ki, majd ezeket el is vetették. Az ok: olyan tábla PC-t szeretnének megalkotni, amely jelentős mértékben különbözik a konkurens modellektől. Érdekes lesz az is, hogy mi szól a fejlesztésekhez a Microsoft, amely júniusban gyakorlatilag kizárta a társaságot a Windows 8-as táblák fejlesztéséből. Az amerikai vállalat a döntést azzal indokolta, hogy a HTC nem tudna elég Windows 8-as tábla PC-t eladni és szerintük nem rendelkezik kellő tapasztalatokkal a táblagépek tervezése és készítése területén.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Frosty01 #2
    a 7es lehet érdekelne. telefon+tábla kombo jöhet.
  • csimmasz #1
    Nekem van egy ötletem, csináljanak kerek tábla pc-t!
    Értelme nem sok van de teljesen külömbözne az edig megjelent daraboktól!