Gyurkity Péter

Itt a Windows Phone 8 első frissítése

Elsőként a Nokia jelezte, hogy néhány saját készülékén elérhetővé tesz egy újabb verziót, ezt követően pedig a Microsoft közzétette az első komolyabb frissítés részleteit - őket a HTC követte saját lépésével.

Nem sokkal azt követően, hogy az interneten felbukkantak az első jelentések a Lumia 920 és 820 okostelefonok frissítéséről, a Nokia közölte, hogy a tengerentúlon valóban elérhetővé teszi a szoftver új verzióját, amelyet - a szolgáltatótól függően - Kanadában is megjelentetnek, a többi régióban pedig valamikor február elejére állnak majd készen erre. A cég az üzenetközpontot, a képalkotást, valamint az akkumulátort illetően ígért javulást, nem kellet azonban sokáig várni arra, hogy a Microsoft közzétegye a részletes listát.

A Windows Phone 8 frissítéseinek hivatalos oldalán így most mi is szemügyre vehetjük az új változatot, amely a 8.0.10211.204-es verziószám alatt szerepel. Az amúgy Portico névre hallgató frissítés révén az üzeneteknél egyszerre több címzettet is hozzáadhatunk a listához, a még el nem küldött példányok előzetesét elmenthetjük, a befutott üzenetek pedig szerkeszthetővé válnak még a továbbküldés előtt. A hívó fél számára ugyanazon képernyőn automatikus szöveges üzenetet küldhetünk, a WiFi-eléréseket prioritás szerint rendezhetjük sorba, miközben az Internet Explorerben letilthatjuk a képek automatikus letöltését, illetve kitörölhetünk egyes weboldalakat az előzmények közül.


A HTC eközben jelezte, hogy saját Windows Phone 8X okostelefonja szintén megkapja a frissítést, mégpedig az amerikai T-Mobile hálózatán. Néhány utolsó simításra volt szükség az eredetileg szerdára tervezett debütálás előtt, így kicsit csúszott a rajt, azt pedig továbbra sem tudjuk, hogy a további készülékek pontosan mikor részesülnek az új verzió áldásaiban.

A frissítés telepítésekor egyébként minden korábbi módosítást is megkapunk, a Microsoft oldalán pedig részletes útmutató segít az esedékessé vált telepítés gördülőmentes lebonyolításához - remélhetőleg Európában is hamarosan sor kerül erre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sequoyah #8
    az
  • Narxis #7
    "Böngésző képletiltás nem volt, de ez komolyan fontos manapság, amikor alap a megabites net?"'

    mobilnet?
  • Sequoyah #6
    -De, WP7-en most is van több címzett.
    -Wifi sorbarendezés - valóban nem lehet, de még sose jutott eszembe, hogy kéne...
    -Bejövő sms-t lehet szerkeszteni és továbbküldeni. Pontosabban copy, paste aztán azt írsz át benne amit akarsz.
    -Böngésző képletiltás nem volt, de ez komolyan fontos manapság, amikor alap a megabites net? Ráadásul az új vasak másodpercek alatt legenerálnak bármilyen oldalt, akár tele képekkel.

    Szóval ez a frissítés maximum bugfix, nem új funkciók.
  • tomboy013 #5
    Miért, mert javítják a hiányosságokat? =D A Wifi meg a netes képek kezelésének amúgy mi köze a telefonáláshoz? okos...
  • Zoliz #4
    Ezek az "okosok" telefonálásra már lassan használhatatalanok nem jöttél még rá?
  • hurkaur #3
    A 8x-emen mar vagy min 2 hete ott figyel az update, tehat szvsz picit kesett a cikk. Masreszt egyszerre jott ki mind nokiara, mind htc-re, csak nehol a szolgaltatok miatt csusztak. (innen ered a teves kovetkeztetes is, hogy nokiara hamarabb volt)
  • Imremagdi #2
    Eddig nem volt üzenet esetén több címzett lehetőség?
    wifi nem lehetett sorbarendelzni fontosság szerint?
    bejövő sms-t nem szerkeszthettem, és nem küldhettem tovább?
    böngésző képletiltás? Hát..

    Symbian telefonokon ez évek óta default funkció.
  • tomboy013 #1
    Én meg azt remélem hogy az a szerencsétlen T-mobile hoz végre több színben is Lumia 920-at, mert tiszta gáz hogy csak fekete van, sőt most az sincs készleten...
    De hogy szóljak a cikkhez is: Örülök hogy rögtön kapja is a WP8 a frissítést, remélem a jövőben is ennyire folyamatosan pótolják majd a rendszer hiányosságait.