MTI

Erősíti amerikai jelenlétét a ZTE

Erősíti amerikai jelenlétét a kínai ZTE, amely újabb 30 millió dolláros beruházást tervez az Egyesült Államokban - számol be a kínai sajtó.

A telekommunikációs óriáscég, amely egyben a világ negyedik legnagyobb mobiltelefon-gyártója is, közölte: a 30 millió dollárt elsősorban az amerikai partnerekkel való együttműködés fokozására fogja használni, amelyekkel közösen a telekommunikációs ágazat technológiáinak fejlesztésén dolgoznak majd. A kínai vállalat annak ellenére is az Egyesült Államok piacán erősítene, hogy az amerikai képviselőház titkosszolgálati állandó bizottsága októberben nemzetbiztonsági kockázatnak nyilvánította. A ZTE visszautasította a vádakat, s úgy fogalmazott: "precedens nélküli mértékben" együttműködött az amerikai hatóságokkal, tényekkel bizonyította, hogy Kína egyik "legönállóbb, legátláthatóbb" vállalata, a felszerelései pedig biztonságosak.

"Bár a ZTE nagy nehézségekbe ütközött az Egyesült Államokban, a vállalat úgy gondolja, van jövője az ottani piacon. A politika miatt a legnagyobb amerikai mobilcégekkel való együttműködés hiúsult meg, ugyanakkor a mobilfelszerelés és vállalkozás területén jelentős előrehaladást értünk el" - idézi a China Daily napilap Taj Sut, a cég szóvivőjét. A cég amerikai bevételeinek 90 százaléka a mobilkészülékek piacáról származik, az öt legtöbbet vásárolt márkák egyike. Az idén a cég az amerikai piacon egymilliárd dolláros bevételt vár, ez a tavalyi érték duplája.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!