Gyurkity Péter

Szaporodnak a Windows Phone appok

Miközben a Google iOS6 alatt is elérhetővé tette saját térképes szolgáltatását, a Microsoft annak örülhet, hogy a WP8 megjelenésével némileg megugrott a Windows Phone Store népszerűsége.

Az iOS6 megjelenését követően igencsak negatív visszhangot váltott ki a felhasználókból, hogy az Apple száműzte a Google Maps szolgáltatást a platformból, ehelyett saját megoldását erőltette mindenkire. A lépés visszaütött, a szoftver ugyanis egyáltalán nem volt megfelelő állapotban, téves útmutatásaival és értesítőivel pedig sok gondot okozott a navigálásban segítségre szorulóknak.

A Google most bejelentette, hogy térképes szolgáltatásuk ismét elérhető, a saját app révén pedig pontos és megbízható navigációt kapunk az iOS6 alatt. A kinézetre az Androidra hajazó alkalmazás szerintük a leggyorsabban és legátfogóbban frissülő, valamint a vállalkozások és helyi érdekességek legkiterjedtebb tárházát nyújtja, több mint 80 ezer ilyen helyszínnel. Az új verzió a készülék megrázása esetén negatív visszajelzést küld a készítőknek, akik így rögtön látják az esetleges problémát, ezekből a javításokból pedig az illetékesek szerint minden napra több tízezer jut.


A Microsoft saját blogján keresztül azt jelezte az érdeklődőknek, hogy a Windows Phone 8 megjelenése jótékonyan hatott mind a mobilos platform népszerűségére (ez a szolgáltatók és a felhasználók körében egyaránt megfigyelhető), mind pedig a beküldött appok számára. Utóbbiakból 40 százalékkal több érkezik be ezekben a napokban, a forgalom pedig olyan nagy, hogy az ünnepek között (karácsony és újév napja kivételével) végig dolgozni fognak az egyes szoftverek jóváhagyásán. Elmondásuk szerint átlagosan mintegy 5 napot vesz igénybe a folyamat, aki tehát még az ünnepek előtt szeretne megjelenni saját alkotásával a rendszerben, annak érdemes már most beküldenie azt.

A karácsonyi rohamra érdemes az appfejlesztőknek is készülniük, hiszen számos vásárló ekkor szerzi majd be vadonatúj készülékét, amely könnyen lehet az új Lmia 920, vagy éppen a HTC 8X - néhány héten belül meglátjuk, mekkora ugrást jelentett a cégnek az év végi nekibuzdulás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hurkaur #30
    Sok embert egyszeruen zavar, ha masnak tetszik valami, ezert nem is rest gyorsan letrollkodni, hogy neki se legyen olyan jo. Erre lathattunk egy remek peldat.
  • asysoft #29
    Szerintem ebben semmi kivetni való nem volt, amit írt, még csak nem is szarozta a konkurenciát:) Arrakistorhoz hasonlítani erős, szerintem ő viccen kívül klinikai eset (már Vista óta itt trollkodik, szerintem itt többről lehet szó, mint egy elfuserált "hobbiról").
  • tomboy013 #28
    Látom a szövegértés nem az erősséged.
  • Co1e #27
    mit keres egy nyamvadt windowsos hirben az a redv*s IOS
  • nlght #26
    "Szaporodnak a Windows Phone appok"

    Úristen! Ezek szaporodnak!
    A domináns app berakja a kimenetét a legdizájnosabb és egyben a legkevésbé bugos app inputjába és a kis hello world-öket létrehozva boldogan élnek, amíg nem uninstallálják őket
  • Narxis #25
    Senki nem szarozta az meg végképp nem érdekel, hogy mit veszel. Az objektivitás nem az, hogy nem írok semmi negatívat egyik rendszerről se és nem a hír vagy a téma irritál hanem némelyik hozzászólásod és ezt nem úgy fogom elkerülni, hogy nem olvasom el a hírt vagy a kommenteket. Aki ide ír az vállalja, hogy belekötnek a mondandójába.
  • hurkaur #24
    Bezony. +1
  • tomboy013 #23
    Mégis mit vársz egy WP cikknél? Jó... vannak emberek akik csak azért járnak ide hogy lehúzzák a többieket(mint pl. te), de sokan azért jönnek megnézni a kommenteket hogy valami pozitívumot is olvassanak az épp aktuális hírrel kapcsolatban, vagy telefonnal kapcsolatban. Ha valami nem tetszik vagy irritál akkor nem is megyek a közelébe(ezért nem láthatsz almás meg laggdroidos cikknél). Gondolj bele alapból mekkora butaság csak kötekedés miatt idejárni. Nézd meg Sanyikát, még csak köze sincs a cikkhez a hozzászólásához. Nem az a bajom ha valakinek nem tetszik a WP, mert leszarom ha kúltúrált tud maradni és valamilyen szinten objektív. De amit ti nyomtok itt néha az vicc. A folytonos szarozás már-már gáz. Mikor értitek már meg, hogy hiába nyomjátok itt a baromságaitokat attól még nem fogok se én se más androidot meg apple-t venni mert ti azt szeretnétek Én sem szarozom le zsigerből egyik mobil platformot sem, vannak pontok ami miatt tetszenek de több az ami miatt nem ezért WP. Ennyi. És most jöhet újra egy kötekedős válasz
  • Narxis #22
    Csak annyira irritáló az állandó bólogatása, hogy nem bírom ki, hogy ne világítsak rá 1-2 dologra. Nem WP ellen szól, inkább ellene, sőt nem is ellene hanem a hozzászólásainak a tartalma ellen. arrakistor windows-os kiadása, csak talán ő még menthető. :)
  • asysoft #21
    Azért egy eszköz mindig újraindult (amelyet feltehetően hibás HW okozhatott) és az, hogy az összes WP8-at futtató készülék érintett (ok, már javították, MS WP-s tempójához képest meglepően gyorsan) egész más dolog. Persze ettől még igaz, hogy minden okostelefon platformon vannak baromságok, egyik sem tökéletes, még a legalapabb szinten sem...:(