SG.hu

Megjelent a Sony Xperia E

A két SIM-kártyás változatban is elérhető belépő szintű okostelefonnál nagy hangsúlyt fektettek a hangminőségre és az adatforgalom számon tartására.

A Sony Xperia E egy 1 GHz-es Qualcomm Snapdragon processzorral és 3.5”-os kijelzővel rendelkező okostelefon Android 4.1 (Jelly Bean) operációs rendszerrel. LCD-jének felbontása mindössze 320 x 480 pixel, 262ezer szin megjelenítésére képes. A vállalat sajtóközleménye szerint az Xperia E tervezésekor leginkább a hangminőséget tartották szem előtt, a telefonhívások állítólag minden eddiginél tisztábban szólnak a készüléken. Erről beépített zajszűrés gondoskodik, amivel környezettől függetlenül, zavaró háttérzajok nélkül élvezhető az adott beszélgetés.


A cég által HD Voice-nak nevezett technológia mellett másodikként az adatforgalom és az energiafelhasználás figyelésének lehetőségét emelik ki. Előbbivel a felhasználók folyamatosan nyomon követhetik hogyan alakul havi adatforgalmuk, míg a "Bővített készenléti mód" használatával a készülék készenléti idejét lehet akár négyszer tovább is elnyújtani. Amikor a készülék készenléti módba kerül, az 1500 mAh-s kivehető/cserélhető akkumulátor fogyasztásának csökkentése érdekében automatikusan lekapcsolja a Wi-Fi- és adatforgalmat, valamint az alkalmazások többségét is inaktív állapotba helyezi. Mindezek mellet a hívások és üzenetek továbbra is elérhetőek, és amint a felhasználó visszakapcsolja a kijelzőt, minden funkció visszaáll a készenléti módot megelőző eredeti állapotba.


Zenehallgatásnál sem kell szégyenkeznie, beépített WALKMAN alkalmazása xLOUD technológiát, 3D térhangzást és manuális equalizert kínál. A DLNA kapcsolódásnak köszönhetően a különféle tartalmak vezeték nélkül oszthatók meg TV készüléken, tableten vagy akár PC-n is. Memóriája 4 GB, mely microSD kártyával 32 GB-ig bővíthető. Egyéb fontos kiegészítői a 3.2 megapixeles kamera és a GPS modul. Tömege csekély, csak 115 gramm.


Az okostelefonok világával még ismerkedők számára szánt eszköz fekete, fehér és pink színekben kerül a piacra, 2013 első negyedévétől lesz elérhető hazánkban. A készülék Xperia E dual néven két SIM kártyás változatban is elérhető lesz, így a tulajdonosok könnyen válthatnak különböző előfizetéseik között, tovább csökkentve/optimalizálva telefonálási költségeiket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomcsa4 #10
    Ez a teló pont nekem készült. Számítok arra, hogy igazat ad a hír. Nekem fontos a hosszú akku idő, illetve a dual sim. Mindkettőt hozza a cikk szerint. Ráadásul jól is néz ki és olcsó lesz.
  • M0RN1NGST4R #9
    azért ez egy kicsit irónikus, hogy sony nokia összehasonlításban a sony-t azért szidod, mert drága....

    a nokia 2 dolog miatt tart ott most, ahol van:
    -a telefonjaik mindig 1,5-2-szer annyiba kerültek, mint a konkurencia azonos tudású telefonjai
    -ballisztikus ívben sz@rtak a piac igényeire.

    és ha nem vetted volna észre, ez egy belépő szintű telefon, annak az árazásában meg a sony (ericsson) mindig nagyon jó volt.
  • kvp #8
    Belepo szintu alap hardverrel. Ez olyan 10-14 ezer forint lesz, elofizetessel meg 0. Az aksi jo nagy, cserebe kis fogyasztasu a kijelzo es automatikusan rakja magat energiatakarekos modba. Idealis esetben igy akar egy hetet is kibirhat toltes nelkul, meg akkor is ha idonkent a netet is hasznaljak. A kijelzo felbontasa nem olyan nagy gond, az android 5 fele kategoriaban kezeli a gui-t, ez a telefonos alulrol masodikba esik, tehat minden atlagos alkalmazasnak mennie kell rajta gond nelkul. A tartalmat meg hozza meretezi a kijelzohoz (ez nem iphone, itt mukodik a rescale), tehat csak annyi fog latszani, hogy kevesebb pixelbol all egy-egy betu, de ugyanolyan meretu lesz minden mintha 4x tobb pixel lenne egy ugyanakkora kijelzon.

    Egyebkent igen, ez egy tipo 2-esnek nez ki, tehat olyan telefonokkal fog versenyezni amiket kozel ingyen dobnak az ember utan. Ahhoz kepest nem rossz. A hangminoseg meg amugy is jo a sony-kon, tehat ha valaki zenet akar hallgatni, akkor arra meg pont jo. Es telefonhoz kepest olcsobb is mint egy ipod nano es 32 GB-ig bovitheto, tovabba a gyakorlatban is 18 napos a stand by ideje (papiron 22)...
  • mrlujoak #7
    ...ez amolyan Xperia tipo 2013-as kiadása.
    Az alaphardver ugyan az, a kijelző nőtt picit 3,2">3,5", felbontás marad.
    Tulajdonképpen a mostani Xperia miro kijelzője.

    Xperia tipo árazásában illene megjelennie a boltok polcain.
  • cloud.strife #6
    Szeretem ezeket a már-már bérfórumozó szintű beszólásokat, hogy drága? Mi drága ember? Azt sem tudod mibe kerül ez pl. De az mond valamit hogy fél évvel a váltás után már a harmadikak az okostelefonok piacán? Hua...., LG, HTC, akármi mind le is maradtak mint a borravaló. :)
  • csimmasz #5
    És az iTelefon is drága!
    Kell a konkurencia, igy is eléggé két pólusu a küzdelem az Apple meg a Samsung közöt, kellene még más is csúcs készülékekkel a választék miatt.
    Mondom ezt úgy , hogy Samu cuccok bejönnek és a telóm is az, de ez bármelyik pillanatban változhat ha találok jobbat olcsóbban.
  • Zoliz #4
    Árról nem esik szó, vajon olcsóbb mint a jobb parameterű Nokia Lumia 600 54 ezer körül? A Sonynak nem drukkolok, hogy elkerülje a csődöt, mert drága.
  • citkar #3
    Ha valaki talál előnyösebbet, szebbet, praktikusabbat vegye azt, nem muszáj ezt :)
  • NEXUS6 #2
    A kijelző az tényleg gáz!

    Az a gond, hogy az emberek telót eléggé ösztönösen vásárolnak, nem az adatok alapján, meg hogy mire akarják használni.

    Ott csücsül a boltban ez, meg egy hasonló árkategóriájú oledes csilivili kijelzős Samu teló szépen egymás mellett az állványon. Tinipicsa melyiket fogja megvenni? Pedig tényleg csak zenét hallgatna talán rajta és abban azért talán még mindig jobbak a Sony termékek. Csakhogy kézbevenni, megnézni, megtapizni megfogja, a fülesét viszont már nem tolja bele.
    Ettől kezdve tényleg bukni láccik a koncepció.
  • Cat #1
    Nem teljesen értem én ezt a koncepciót. Oké, olcsó, főképp hanghívásra szolgáló telefont akartak csinálni, ezért csak egy nagyon gány kijelzőt raktak bele, mert a célcsoport úgyse fog rajta webezni. A 4 GB memóriát is érteni vélem, kell a tárhely a zenéknek.

    De akkor már miért nem kisebb az egész kijelző mérete (elég lenne pl. 2,8"-as), meg minek bele 1 GHz-es processzor? Ezekkel kapásból másfélszer olyan hosszú lenne az üzemideje hiszen kevesebbet fogyasztanak, még inkább "telefon" lenne, de közben okostelefon funkciót sem veszítene, továbbá az árát is még tovább csökkenthetnék.