SG.hu

Megjelent a Nokia Lumia 620

A Nokia harmadikként bemutatott Windows Phone 8 operációs rendszert futtató készüléke a legszínesebb és a legolcsóbb a sorozatban.

A zászlóshajónak számító Lumia 920 és a középkategóriás Lumia 820 készülékek mellé most érkező Lumia 620 okostelefont a fiataloknak szánja a cég, ezért feltűnően színes megjelenéssel és különleges textúrával büszkélkedhet. A kiadott sajtóközlemény szerint a készülék polikarbonát hátlapját egy különleges eljárással úgy alakították ki, hogy annak alapszínére egy második áttetsző színréteget vittek fel ezzel elegyítve az egyes színeket, így a hátlap kétszínű hatást kelt. A kétszínű cserélhető hátlap hétféle színváltozatban lesz kapható.


3,8 collos TFT kijelzőjének felbontása 800x480 pixel, belsejében egy kétmagos, 1 GHz-es Qualcomm Snapdragon S4 processzor dolgozik. 5 megapixeles fő- és VGA felbontású előlapi kamerája van, előbbit LED vaku erősíti. Van benne NFC támogatás, amivel fizethetünk, egyszerűen párosíthatjuk erre képes eszközökkel, illetve tartalmakat osszunk meg és fogadhatunk kompatibilis eszközök csatlakoztatásával. 8 GB-os háttértára Micro SD kártyával 64 GB-ig bővíthető, de kapunk hozzá 7 GB ingyenes Microsoft SkyDrive tárhelyet is.

A Windows Phone 8 operációs rendszert futtató készüléken a változtatható élő csempék a kezdőképernyőre tűzve informálják a tulajdonost az újdonságokról. A telefon tartalmazza a Microsoft Office csomagot, az Xbox Live szolgáltatást és az Internet Explorer 10 böngészőt. A Kapcsolatok (People Hub) alkalmazás több névjegyzékből és közösségi oldalról gyűjti egy helyre a felhasználó adatait, kapcsolatait, Az „Én Csempe” (Me Tile) segítségével a felhasználó megoszthatja, hol tartózkodik éppen, vagy mi jár a fejében, beállíthatja csevegési állapotát és ellenőrizheti a vele kapcsolatos újdonságokat akár a Facebook-on, LinkedIn-en vagy a Twitter-en. A Cinemagraph alkalmazás lehetővé teszi, hogy egyszerű animációkat adjunk fényképeinkhez, míg a Smart Shoot több felvételt felhasználva készít el egy fotót, miközben a felesleges tárgyakat is eltűnteti a fényképről.


A Nokia Lumia 620 lime zöld, narancssárga, fukszia, citromsárga, ciánkék színekben valamint feketében és fehérben lesz elérhető. A készülék becsült kiskereskedelmi ára adók és támogatások nélkül 249 dollár - jelenleg ez kb. 54e forint - lesz. 2013 januárjától lehet majd megvásárolni, először Ázsiában, majd Európában és a közel-keleti országokban, később pedig várhatóan világszerte.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Magiszter #10
    Tetszik, bár az első tesztekig tuti várok. A kamera minősége az ami főleg érdekel, illetve az üzemidő.
    (matek: 250$=250€=72000HUF, kiskereskedelmi ár várhatóan 80-85 ezernél lehet ennek megfelelően)

    És egyértelműen a fekete ami befutó, illetve lehet a kék is ha megfelelő az árnyalat :)
  • rudymester #9
    Mi az hogy megjelent? Januárban jelenik meg, maximum bejelentették a Lumia 620-at.
  • Cat #8
    Szolgáltatóknál ez jóval olcsóbb lesz a gyártó által megadott árnál.
  • Zoliz #7
    30-at adok érte, vegyétek, hogy lenyomjatok az árát, talán a Nokia nem olyan idióta mint az Apple, bár csődbe is megy mert nem zsigerli ki az embereket..
  • Interstate 95 #6
    Nyálcsorgató ez a színes megoldás, a tudása alapján se tűnik rossznak így első ízben, remélem talpra áll lassan a Nokia.
  • M2 #5
    Szerintem nagyon jól mutat az egész, remélem sikeres teló lesz!
  • NEXUS6 #4
    Höhöhö
  • Vol Jin #3
    Karbonszálas fekete hátlappal, és csiszolt fém oldallemezzel nagyon brutálul nézne ki.
  • Narxis #2
    Megvétel után is törni fogod.
  • esemve #1
    Remek, épp valamilyen olcsó WP8ason törtem a fejem. :)