SG.hu

Műholdas internet Komlóskán

Komlóska teljes területén kiépítették a műholdas internetet, hogy a település lakói számára is elérhető legyen a szélessávú internet szolgáltatás.

Az RG Networks Kft. mint műholdas internetszolgáltató, egy bemutató projekt keretében Komlóska település Önkormányzatával egyedi megállapodást kötött, miszerint a településen lévő azon háztartásokat, amelyek igénylik az internet szolgáltatást, közös finanszírozással az RG Networks bekötötte (telepítette a szükséges műholdas antennákat, beltéri egységeket). A program célja, hogy bemutassa a magyar háztartások és vállalkozások számára a műholdas internet szolgáltatás létezését, és hogy igenis van már elérhető megoldás nagyon sokak számára, akiknek eddig nem tudtak szélessávú szolgáltatásokat kiépíteni a szolgáltatók.

"A Zempléni-hegyek között megbúvó Komlóska község lakossága számára eddig elérhetetlen volt a szélessávú internet és a mobiltelefon térerő. Hosszú évek óta próbáltuk már az egyetemes szolgáltatóknál, hogy a kistelepülésen élők számára is biztosítsák az alapvető információkhoz való jutást. Sajnos a nagy szolgáltatók egyike sem vállalta a hálózatfejlesztést, ezért újszerű megoldásokra kellett törekednünk. Nagy örömünkre szolgál, hogy megértő partnerre találtunk az RG Networks Kft. személyében, aki vállalta, hogy műholdas internet szolgáltatást nyújt a Komlóskán élőknek kedvező feltételekkel. Komlóska Község Önkormányzata anyagilag is támogatta a lakossági internetbekötéseket. A néhány napos kedvező tapasztalatok alapján már újabb családok szeretnének gyors, megbízható műholdas internet szolgáltatáshoz jutni." - nyilatkozta Köteles László polgármester.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!