SG.hu

Csak a 100%-os internet-lefedettséget fogadhatjuk el

"Európa vidéki területei akkor részesülhetnek a gazdasági növekedés előnyeiből, ha a digitális vívmányok oda is időben eljutnak" - fogalmazott Herczog Edit a Régiók Bizottsága konferenciáján.

A vidékfejlesztés és a digitalizáció kérdését körbejáró eseményen a képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy az Európa által áhított tudományos kiválóság arányban van a gazdasági fejlettséggel, míg a gazdasági fejlettség egyre inkább azonos a technológiai kiválósággal. Herczog szerint ez rossz hír annak az Európának, ahol a lakosság és a vállalkozások 43%-a nem használja a világon mégoly elterjedt technológia vívmányokat sem, és tízmilliókban mérhető az internet-hozzáféréssel nem rendelkező háztartások aránya.

Herczog úgy fogalmazott: "Technológiától függetlenül csak a 100%-os internetes lefedettséget tűzhetjük ki célul, kevesebbért nem érdemes harcba szállnunk". A képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy az EP-képviselők jelentős része a nagyvárosokból jött, így a források előteremtése során minden bizonnyal többségükkel még meg kell értetni, hogy milyen jelentősége lehet a vidék számára a digitális fejlesztésnek.

A következő időszak feladata, hogy a magántőke érdeklődését felkeltsük az európai műhold-kommunikációs beruházások iránt. Ennek érdekében a következő 15 hónapban az Európai Központi Bank és a beruházási bank kötvényeket bocsát ki az energia, a közlekedés és a digitális gazdaság élénkítése érdekében, melytől azt várjuk, hogy tízmilliós nagyságrendben áramoljon pénz az európai infokommunikációs szektorba is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bobijub #5
    épp itt lenne az ideje annak, hogy végre szakpolitikusok is szó szerint értelmezzék ezt a cikkcímet.

    ezt én úgy érteném, hogy az a cég, amelyik egy szolgáltatást meghirdet, az legyen kénytelen a szolgáltatást a meghirdetett áron az ország adott területrészének 100.00 százalékán biztosítani. ne fordulhasson elő az, hogy a kedvezőbb területeket kimazsolázva bizonyos pontokon tizesével lökdösik egymást a szolgáltatók, miközben néhány kilométerrel arrébb csak mobil, és nyamvadt (tehát még az öt megát is jelentősen alulmúló) adsl "rendelhető"

    nem gondolom azt, hogy egy ilyesfajta a kötelezettség az ország egész területére terjedjen ki, de ha egy megye, akkor a megye minden "négyzetcentije", ha az ország területének egyharmad része, fele, negyede, akkor az legyen egy kijelült egybefüggő terület, aminek szintén minden "négyzetcentije". stb.



  • tom.. #4
    Nem feltétlenül :) Van már pár jó minőségű wifi-s szolgáltató, melyek 5-25 mbit-es netet is tudnak adni nem rossz áron, sima falun is.
  • sanyicks #3
    ahhoz képes budapestországban is max 5 mgbitet kaphatok fölfelé (nem olcsón)...
    Nem budapestország és láp van, hanem panelszigetek, és körülöttük láp. Gyak ha nem a betonbunkerek közelében vagy, akkor jó drága de szar netet kapsz.
  • gromgotth #2
    Igen, mert nálunk van Budapestország, és körülötte valami láp.
  • hunwhite #1
    Na igen! Itt nálunk is vannak még problémák!
    Vidéki ismerősnek mind adsl netje van! katazstrofális minőségben!!
    40 ms pinggel és nagyon gagyi down/up töltéssel!